Σε Καλλιθέα και Παλαιό Φάληρο το brunch είναι κολασμένο

Μπορεί να μην το περίμενες, αλλά στην Καλλιθέα και στο Παλαιό Φάληρο ξέρουν από καλό brunch και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Σε Καλλιθέα και Παλαιό Φάληρο το brunch είναι κολασμένο

Muffins με σολομό και αβοκάντο, βελούδινα αυγά scrambled με φρυγανισμένο μυρωδάτο ψωμάκι, κρουασάν βουτύρου γεμιστά με παρμεζάνα, pancakes κολασμένα με πραλίνες και ένα σωρό γεμίσεις.

Έχουμε την προσοχή σου; Ωραία.

Ακολούθησέ μας σε μια νόστιμη βόλτα στα πιο λαχταριστά brunch στην Καλλιθέα και το Παλαιό Φάληρο και θα βγεις κερδισμένος – και χορτασμένος.

Italus

Ελ. Βενιζέλου 104, Καλλιθέα, τηλ: 21 0951 2341

Μοντέρνο και industrial αυτό το all day μαγαζί ξεφουρνίζει καθημερινά λαχταριστά πιτσάκια και πανίνι δικαιολογώντας το όνομά του, αλλά δεν μένει εκεί. Σερβίρει λαχταριστό brunch με ομελέτες φούρνου, English muffin με σολομό, cream cheese, avocado, αγγούρι και σαλάτα baby ρόκα, Croque madame με ψωμί sando και Fouantre χοιρινής ωµοπλάτης, µοτσαρέλα, αυγό και sauce hollandaise, χειροποίητη µπαγκέτα ολικής άλεσης µε κοτόπουλο φιλέτο, ρόκα baby, ντοµατίνια, flakes παρμεζάνας, κρέµα τυριού πεκορίνο, φρέσκα µανιτάρια και λάδι τρούφας, Banana bread με σιρόπι φυστικοβούτυρο και μπανάνα και άλλα τέτοια ωραία. Μπορείς να τα συνοδεύσεις με ωραίους καφέδες ή ροφήματα ή χειροποίητους χυμούς που στύβονται εκείνη την ώρα διατηρώντας όλα τα θρεπτικά συστατικά των φρούτων. Για ένα brunch με καφεδάκι υπολόγισε περί τα 10-12€ κατ’ άτομο.

Passagio

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 143, Καλλιθέα, τηλ: 21 0951 6605

Άνετο, ευχάριστο, με χαμογελαστό σέρβις και τραπεζάκια που εμφανίζονται από το πίσω μέρος ενός… Mini Cooper, το Passagio είναι μία από τις αγαπημένες επιλογές των κατοίκων της Καλλιθέας – και όχι μόνο – για καλοφτιαγμένα καφεδάκια, αλλά και λαχταριστό brunch. Σημείωνε τι θα φας εδώ: Scrambled eggs με 3 αυγά, φρυγανισμένο ψωμάκι με cheddar, γαλοπούλα, πιπεριά, μπέικον, ντομάτα και τριμμένη γραβιέρα, παραδοσιακό τηγανόψωμο Ευβοίας με 2 τηγανητά αυγά και ντομάτα σε κύβους, Pancakes caramel με πραλίνα, καραμέλα και τρούφα σοκολάτας, αλλά και Club sandwich με καπνιστό σολομό, Philadelphia, αγγούρι, κάππαρη, φρέσκο κρεμμυδάκι, άνηθο και scrambled eggs, το οποίο συνοδεύεται από σαλάτα (ρόκα, iceberg και ντοματίνια). Ωραία και η φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα εποχής, γεμάτα βιταμίνες. Υπολόγισε περί τα 8-10€ το άτομο, για καφέ και brunch.

Marmelada Concept

Π. Τσαλδάρη 129, Καλλιθέα, τηλ: 21 1013 2560

Πίσω από το Χαροκόπειο πανεπιστήμιο θα βρεις αυτό το γλυκύτατο all day cafe-bar, με τη χαριτωμένη ροζ πρόσοψη και τα λευκά τραπέζια. Εδώ θα πιείς υπέροχο καφέ από τους Cafeistas και θα δοκιμάσεις το εκλεκτό brunch που έχουν ετοιμάσει, το οποίο περιλαμβάνει Burger με φιλέτο κοτόπουλο Πίνδου, μαρμελάδα τσίλι και μαγιονέζα δικής τους παρασκευής, Croque Madame με σταρένιο ψωμί σίκαλης, αυγό, καπνιστό ζαμπόν, χειροποίητη μπεσαμέλ και γραβιέρα Ροδόπης, κλαμπ σάντουιτς με φιλέτο κοτόπουλο (από την Πίνδο ε;), τομάτα, iceberg, χειροποίητη μαγιονέζα, ένταμ, μπέικον, και βουτυράτες βραστές πατάτες και Cheesecake με κατίκι Δομοκού, πετιμέζι, αποξηραμένο σύκο, ψημένα φουντούκια και φράουλα. Υπολόγισε περί τα 10€ για ένα χορταστικό brunch με καφεδάκι.

Momo

Σαπφούς 95, Καλλιθέα, τηλ: 21 0956 2300

Ωραίοι και οι νέοι, αλλά ο παλιός είναι αλλιώς. Στην αυλή του Momo στην Καλλιθέα συνεχίζουν να σερβίρουν ένα από τα νοστιμότερα brunch μενού της Αθήνας, εκτός κέντρου, χωρίς να επαναπαύονται στο γεγονός ότι ήταν ίσως η πρώτη διεύθυνση που έβαλε την Καλλιθέα στο επίκεντρο των μπραντσ-ο-φάγων. Πιάσε τραπεζάκι στην θερμαινόμενη αυλή ή στο όμορφο εσωτερικό του και παράγγειλε τα δημοφιλή του Haute Dog, όπως εκείνο με το διπλό πικάντικο λουκάνικο, σάλτσα μουστάρδας, τραγανό μπέικον, λιωμένη μοτσαρέλα και BBQ sauce ή κάποιο από τα λαχταριστά σάντουιτς, όπως το Tuna Melt με λευκό ψωμί με spread cheddar, τονοσαλάτα, κόκκινα φασόλια, πίκλες και χειροποίητη πάστα ελιάς ή το Sandwich feta melt σε ψωμί σικάλεως με spread μοτσαρέλας, φέτα, θρούμπι και ντομάτα. Για ένα haute dog με καφεδάκι, υπολόγισε περί τα 10€ το άτομο.

Jardin All Day Stories

Ναυάρχου Βότση 1, Καλλιθέα, τηλ: 21 3032 3806

Ένας «κρυμμένος» κήπος σε περιμένει μέσα στο ΚΠΙΣΝ, για να φας λαχταριστό brunch – και όχι μόνο. Το εσωτερικό του Jardin είναι πανέμορφο, cosy με πράσινες λεπτομέρειες που σε κάνουν να νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε έναν πριβέ κήπο. Εδώ λοιπόν, σε «φυσική» ατμόσφαιρα θα φας λαχταριστά, κλασικά πιάτα όπως Croque Madame με γκούντα, ζαμπόν, αυγό, ντομάτα καρέ, μπεσαμέλ και σάλτσα ντιζονέζ, salted pancakes με κοτόπουλο, αυγό, μπέικον, ντομάτα, παρμεζάνα και ντιζονέζ, traditional bun γεμιστό με τυρί κρέμα και καπνιστή γαλοπούλα, συνοδεία δροσερής σαλάτας με βραστό αυτό και ντρέσινγκ εσπεριδοειδών, και τηγανιτά αυγά με πικάντικο λουκάνικο τσορίθο, ρίγανη, ξύσμα λάιμ και τηγανιτές πατάτες country. Υπολόγισε περί τα 10-12€ για αυγουλάκια και καφέ.

Mercato

Αγίου Αλεξάνδρου 26, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 21 1014 9828

Πρόσφατη άφιξη στο Παλαιό Φάληρο, σε έναν άνετο χώρο με τραπεζάκια έξω για τις ημέρες ηλιοφάνειας, το Mercato ανοίγει από το πρωί για να σερβίρει καφέδες και εκλεκτό brunch, φτιαγμένο με μεράκι. Εδώ θα δοκιμάσεις το Τοστ της Κυρίας ήτοι Croque Madame σε ψωμάκι μπριός, με κοτόπουλο, τυρί κρέμα και ντοματίνια, Avocado Toast με αυγό, με τραγανό ψωμί ολικής, κρέμα αβοκάντο και αυγό μάτι, πρωινό… Burrito με αυγά σκράμπλ, αβοκάντο, μπέικον, τυρί κρέμα, pico de gallo και λιωμένο τυρί, και healthy ομελέτα για gains με ασπράδια αυγού, γαλοπούλα, σπανάκι, αβοκάντο και τυρί κότατζ. Υπολόγισε περί τα 8-10€ για ένα brunch με καφέ.

Villa Grigio 46

Αγίου Αλεξάνδρου 46, Π. Φάληρο, τηλ.: 210 9812080

Έχει μια από τις ωραιότερες αυλές όχι του Φαλήρου, της Αθήνας ολόκληρης, στην οποία θα απολαύσεις αχνιστά καφεδάκια και λαχταριστό brunch, αλλά και ωραιότατα κοκτέιλ όσο παίρνει και βραδιάζει. Στο θέμα μας όμως, η Villa Grigio διαθέτει έναν πληθωρικό κατάλογο για να ξεκινήσει ωραία η ημέρα σου, στον οποίο θα βρεις ιδιαίτερα καλούδια όπως αλμυρό κρουασάν βουτύρου με κοτόπουλο, τριμμένη παρμεζάνα και σως ταρτάρ, Chicken Burger με κοτόπουλο πανέ, Ceasar’s sauce, iceberg και πατάτες τηγανιτές, ψητά αυγά Caprese με τοματίνια, burata και φρέσκο βασιλικό, χοτ ντογκ με εξαιρετικό λουκάνικο Τζουμαγιάς και σαλάτα coleslaw και αυγά σκράμπλ με σπαράγγια, χειροποίητη φοκάτσια και φρέκο θυμάρι. Για αυγά και καφεδάκι, υπολόγισε περί τα 12€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v