Brunch σε Χαλάνδρι, Χολαργό κι Αγία Παρασκευή

Στα βόρεια προάστια ξέρουν από ανοιχτά σάντουιτς, χορταστικές ομελέτες κι άμα λάχει και κροκ μεσιέ κι εμείς σου σπικάρουμε τις καλύτερες διευθύνσεις.

Brunch σε Χαλάνδρι, Χολαργό κι Αγία Παρασκευή

Το brunch ήρθε πριν κάποια χρόνια στις ζωές μας για να μείνει όπως αποδείχθηκε και πολύ καλά έκανε. Βλέπεις αφορμή ψάχναμε και του λόγου μας να καταβροχθίσουμε λαχταριστά κροκ μαντάμ, πρωτεϊνούχες ομέλετες, και τεράστια ανοιχτά σάντουιτς με ένα βουνό από καλούδια να σκεπάζει την ψωμένια βάση τους. Για αυτόν τον λόγο είπαμε να κατευθυνθούμε προς τα βόρεια και να δοκιμάσουμε ξανά το καλύτερο brunch του Χαλανδρίου, του Χολαργού και της Αγίας Παρασκευής πριν μας προλάβουν άλλοι.

Penny Lane

Θουκυδίδου 10, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0680 0217

Ένα όνομα μια μεγάλη ιστορία του Penny Lane συνεχίζει να ζει μεγάλες στιγμές σαν brunchάδικο αφού ήταν ένα από τα πρώτα μαγαζιά στα βόρεια που εισήγαγε τον όρο του comfort food στα πέριξ και στους θαμώνες του. Υπέροχος χώρος που μόλις καλοκαιριάσει γίνεται ομορφότερος το Penny Lane το πάει σε άλλο επίπεδο με το Waffle n chicken του (βάφλα με κοτόπουλο παναρισμένο σε panko, καπνιστό μπέικον, maple syrup, sauce hollandaise και sour cream), το ανοιχτό bagel από χαρούπι, guacamole, λάδι βασιλικού, 2 αυγά τηγανητά και lime, και το brioche με καπνιστή πανσέτα, ντομάτα, μαρούλι, Monterey Jack & Penny`s sauce.

Big Spoon

Αγίου Ιωάννου 65, Αγία Παρασκευή, τηλ: 21 0601 9405

Aν βρεθείς στην Αγία Παρασκευή και πεις τη λέξη brunch οι περισσότεροι θα σου ανταπαντήσουν με δύο και μόνο λέξεις: Big Spoon. Στην υπέροχη αυλή του, αλλά και στο industrial εσωτερικό του το all day bar της Αγίας Παρασκευής γεμίζει τα τραπεζάκια με νόστιμα μπραντσο-καλούδια τα οποία επιβάλλεται να δοκιμάσεις. Εμείς σου προτείνουμε τα salty pancakes με λουκάνικο Κοζάκικο, cheddar, 2 αυγά τηγανητά, κατίκι Δομοκού και baby ρόκα, τα αυγά με κυβάκια πατάτας (δύο αυγά τηγανητά, κυβάκια πατάτας σοταρισμένα με μπέικον, κρεμμύδι, μουστάρδα, μαϊντανό και ψωμί sourdough) και τα Pancakes με καραμελωμένα μήλα, crumble, σιρόπι σφένδαμο και γλυκιά cream cheese. Οι επιλογές στα brunch ξεκινούν από 8€.

Mr. Peacock

Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0680 0390

Χαλανδριώτικο στέκι με πολλούς πιστούς θαμώνες που περιμένουν πώς και πώς να δοκιμάσουν ξανά τα λαχταριστά αυγά μάτια σε ποικίλες βερσιόν αλλά και τις αφράτες ομελέτες του καταλόγου με κορυφαία εκείνη με τα λαχανικά. O ζεστός εσωτερικός του χώρος σίγουρα κλέβει τις εντυπώσεις χάρη στη ρετρό διακόσμηση και τα μπαρόκ στοιχεία του, ενώ εσύ θα κρυφοκοιτάς τα τεράστια pancakes που λούζονται από ένα «σιντριβάνι» σοκολάτας. Όταν ο καιρός καλυτερέψει η αυλή του θα γεμίσει με κόσμο τα τραπεζάκια της, που χρειάζεται να βάλεις μέσο ορισμένες φορές για να βρεις κάποιο εξ αυτών ελεύθερο.

White Spoon

Μεσογείων 234, Χολαργός, τηλ.: 210 6533645

Oι Χολαργιώτες συνηθίζουν να λένε «παραλία» την όχθη της λεωφόρου Μεσογείων γύρω από τον σταθμό του μετρό που είναι γεμάτο café και all day bars. Ανάμεσα τους ξεχωρίζει φυσικά το White Spoon το οποίο έγινε δικαίως talk of the town για τα ωραία καφεδάκια, του, το καταπληκτικό του brunch και τις πρωινάρες του. Eδώ, σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα τα scrambled eggs on toast σε ψωμί sourdough με guacamole, φέτα, σχοινόπρασσο και chili flakes και την ομελέτα twister με τρία αυγά, κοτόπουλο, μπέικον, gouda, cream cheese και Spoon`s sauce. Oι επιλογές στα brunch ξεκινούν από 8€.

Hidden Bistro

Πυθαγόρα 6 και Χίου, τηλ.: 21 0656 1950

 

Το Hidden Bist

ro είναι ένα γλυκύτατο μαγαζάκι στον Χολαργό που έχει έναν βγαλμένο από γαλλική κομεντί εσωτερικό χώρο και μια καρτποσταλική αυλή που ζεσταίνεται με σομπίτσες όλο τον χειμώνα. Αξίζει να το επισκεφθείς γιατί στα τραπεζάκια του θα φας κάποια από τα καλύτερα αυγά Benedict της Αθήνας (8€) αλλά και τη σπεσιαλιτέ του που δεν είναι άλλη από τα Okonomiyaki pancakes (8,50€) δηλαδή pancakes με μπέικον, cheddar, τηγανητό αυγό, κινέζικο λάχανο, spicy mayo και okonomikyaki sauce. Φανταστικό είναι και το Avocado Toast (6,50€) και βγαλμένα από τον παράδεισο κάθε γλυκατζή τα Pancakes all berries 8,50€) με κόκκινα φρούτα, γλυκιά κρέμα Philadelphia και σπιτικό σιρόπι φράουλας.

Ramon

Παπαρηγοπούλου 69, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 21 5215 8585

Αν μένεις ή κινείσαι στην Αγία Παρασκευή τότε σίγουρα θα έχεις περάσει μια βόλτα από το νέο hot brunch στέκι της πόλης, το οποίο σε κερδίζει με την πρώτη ματιά χάρη στην εντυπωσιακή του είσοδο και τον υπέροχο κι έξτρα χαλαρωτικό μα και minimal εσωτερικό του χώρο. Η φάση απογειώνεται όταν φθάσουν στο τραπέζι σου τα brunch πιάτα του για τα οποία μιλούν πια όλοι στα βόρεια προάστια. Δοκίμασε τη spicy Quesadilla Omelet με χωριάτικο λουκάνικο, κατίκι μους, γεμιστή σε τορτίγια, το Sandos παστράμι (φρυγανισμένο milk bread, μοσχαρίσιο παστράμι, καπνιστό μετσοβόνε, μαρμελάδα ντομάτας και ρόκα) αλλά και τα πικάντικα Shakshuka (αυγά ψητά σε σάλτσα ντομάτα με κιμά από λουκάνικο, τηγανητές τορτίγιες και φέτα). Oι επιλογές στα Brunch ξεκινούν από τα 6,5€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v