Τα πιο value for money μεξικάνικα της πόλης

Το ήξερες ότι δεν χρειάζεται να ξεπαραδιαστείς για να φας χορταστικά tacos και burritos κι ένα περιποιημένο chili con carne, αναφωνώντας Amora La Mexicana;

Τα πιο value for money μεξικάνικα της πόλης

Στην μεξικάνικη κουζίνα δεν χωράνε οπαδικά. Δεν μας ενδιαφέρει αν είσαι τακολάγνος ή μπουριτοφάγος, ή αν έχεις ορκιστεί αιώνια πίστη στην quesadilla και μόνο σε αυτή. Σημασία έχει να επισκεφθείς τα καλύτερα μεξικάνικα φαγητοσπότ της πρωτεύουσας και να φας, χωρίς να ξεφραγκιαστείς μιας και οι τιμές σε αρκετά εξ αυτών είναι κάπως τσιμπημένες. Για αυτόν τον λόγο βρήκαμε τα πιο value for money μεξικάνικα που παίζουν στα πέριξ, τραγουδώντας Viva la Mexico.

Ancho Mexican Grill

Γυφτοπούλου 9 και Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6801097, Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα, τηλ.:2168001887 και Κασσαβέτη 9, Κηφισιά, τηλ: 2111831882

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ancho Mexican Grill (@anchomexicangrill)

Από τις μεγάλες μεξικάνικες αγάπες μας το Ancho μας σύστησε λατρεμένη λατινοααμερικάνικη κουζίνα και κάποια από τα καλύτερα burritos της πιάτσας. Εδώ τα πράγματα είναι απλά κι έξτρα λαχταριστά. Διαλέγεις αν την πίτα σου την θέλεις μαλακή ή τραγανή (burrito ή taco δηλαδή, σα να λέμε) και έπειτα  επιλέγεις υλικά. Αν διαλέξεις chili con carne, κόκκινο ρύζι, φασόλια, pico de gallo, sour cream και guacamole είσαι μάλλον πολύ φίλος μας, ενώ και τα μανιτάρια, το μαριναρισμένο κοτόπουλο και τα ψητά λαχανικά μπορούν να κάνουν τη γευστική διαφορά. Πέρα από burrito, μπορείς να φτιάξεις τη δική σου quesadillia ή chimichanga και συνοδεύοντάς τα με μια δροσιστική μαργαρίτα δεν πρόκειται να δώσεις περισσότερα από 10-12€.

Lostacos

Ορλώφ 1, Κουκάκι, τηλ.: 21 0922 9739

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lostacos (@lostacos_taqueria)

Από την γαστρονομική άνθιση που συμβαίνει εδώ και καιρό στο Κουκάκι δεν θα μπορούσε να λείπει μια πολύχρωμη τακερία που αναδεικνύει την πραγματική μεξικάνικη γευστική εμπειρία. Η φάση εδώ είναι tacos κι ας μην ξεδιψάσουμε ποτέ με το χοιρινό fajitas και το crispy chicken να κερδάνε στις λεπτομέρειες και το barbacoa με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, λαχανικά και sour cream είναι ένα όνειρο. Εκτός από tacos μπορείς να δοκιμάσεις εξαιρετικές value for money σαλάτες αλλά και burritos, ενώ κράτα χώρο για το γλυκό στο τέλος, το οποίο είναι ένα ζουμερό κέικ από γάλα, με επικάλυψη λευκής σοκολάτας που ακούει στο όνομα tres leches. Mαζίμε μπυρίτσα δεν πρόκειται να δώσεις περισσότερα από 10-12€ το άτομο και το αναλυτικό μενού το βρίσκεις εδώ: https://www.facebook.com/lostacoskoukaki/photos/p.104885828721094/104885828721094

Chico Cantina & Cocteleria

Κερασούντος 1, Αιγάλεω, τηλ.: 694 501 4881

Στις μεξικάνικες καντίνες λέμε ναι κι αν έχουν μάλιστα και cocteleria είναι ακόμη μεγαλύτερο το ΝΑΙ μας. Το Chico έφερε έναν λατινοαμερικάνικο αέρα στην πολυσύχναστη γειτονιά του Αιγάλεω προσφέροντας καλομαγειρεμένες μεξικάνικες νοστιμιές σε πολύ προσιτές τιμές, συνοδεία spicy κι όχι μόνο κοκτεϊλάρων.

Εδώ πίνουμε Puta vida με tequila chico blend, liquer ginger puree ανανά, lime και σιρόπι ζάχαρης και το λίγο καυτερό Vampiro με tequila reposado, χυμός ντομάτας, πορτοκάλι, lime, αλάτι, πιπέρι και καυτερή chili sauce. Αν πεινάσουμε δοκιμάζουμε ασυζητητί το Los tres cerditos burger με μπιφτέκι angus 200gr, iceberg, ντομάτα, cheddar, bacon, onion rings και χειροποίητη BBQ sauce, Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€ και για ένα πλήρες γεύμα δεν θα δώσεις περισσότερα από 15-17€.

Picasso

Καραολή Δημητρίου 22, Χαλάνδρι, τηλ.: 21 0681 4140

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Picasso Athens (@picassoathens)

Το Picasso είναι μια σχετικά φρέσκια μεξικάνικη άφιξη που μας αρέσει ιδιαίτερα στο αγαπημένο μας Χαλάνδρι. Η μίνιμαλ διακόσμηση κι η ευρύχωρη urban αυλή του κερδίζουν τις εντυπώσεις όπως αντίστοιχα κι η κουζίνα του, που θα διεγείρει ερεθιστικά τον ουρανίσκο σου. Εδώ τρώμε mini spare ribs, fajitas κοτόπουλο, quesadillas carnitas (τορτίγια γεμιστή με χοιρινό, φρεσκοτριμμένο edam και cheddar, φρέσκο κρεμμύδι και ντομάτα) κι enchiladas (τορτίγια βουτηγµένη σε εντσιλάντα σως γεµιστή µε µοσχάρι ή κοτόπουλο ή τσίλι κιµά ή τσορίθο περιχυµένη µε έξτρα σως και τυρί και µετά ψηµένη στο φούρνo) και δεν δίνουμε περισσότερα από 15-17€ κατ΄ άτομο συνοδεία μπύρας ή ποτηριού κρασιού.

Mamacita Taqueria

Απόλλωνος 9Β, Σύνταγμα, τηλ.: 2103210240

Σε έναν ντελιριακό πολύχρωμο κόσμο, βγαλμένο από τους πίνακες της Φρίντα Κάλο και τις μεξικάνικες φιέστες της Dia de los Muertos, μας βάζει το «Mamacita», το καινούργιο μεξικάνικο εστιατόριο, που ανανέωσε την ethnic street κάτω από το Σύνταγμα κι έγινε αμέσως στέκι. Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις ένα εξαιρετικό burrito με Carne Asada, μεξικάνικο ρύζι, crema de frijoles, pico de gallo και sour cream, τραγανά nachos με chili con carne, αλλά και Huevos Rancheros, δηλαδή Chorizo με 2 αυγά τηγανητά, πατάτες και salsa rancheros. Για ένα χορταστικό γεύμα συνοδεία μπυρίτσας υπολόγισε περί τα 17€ κατ’ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v