Πάμε άλλη μια βόλτα στον Νέο Κόσμο

Μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή για αυτό βολτάραμε ξανά στον Νέο Κόσμο, που έχει γίνει η νέα αγαπημένη γειτονιά της πόλης.

Πάμε άλλη μια βόλτα στον Νέο Κόσμο

Δεν ξέρουμε αν έχει φτάσει ακόμη στα αυτιά σου, αλλά το τελευταίο διάστημα η φάση είναι στον Νέο Κόσμο. Η αγαπημένη αυτή αθηναϊκή γειτονιά έχει γίνει το νέο hot spot της πρωτεύουσας καθώς ολοένα και περισσότερα μαγαζάκια μαζεύουν μπόλικους επισκέπτες που απολαμβάνουν καφεδάρες, ποτάρες αλλά κι εξαιρετικές φαγητο-επιλογές. Με τούτα και με εκείνα λοιπόν πήραμε την απόφαση να βολτάρουμε και πάλι προς Νέο Κόσμο μεριά και φτιάξαμε και λίστα για να ξέρεις πού να πας σαν βρεθείς στα μέρη του.

Καφεδάκι κανείς;

Naif

Λεοντίου 10, τηλ.:21 0933 4946

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Νaif Athens (@naifathens)

Η γειτονιά πίσω από τη Στέγη έχει έναν εναλλακτικό χαρακτήρα κι έναν αρτιστίκ παλμό που συνοδεύει όλους τους θαμώνες που επιλέγουν το Naif για το πρώτο, το δεύτερο ή και το τέταρτο καφεδάκι της ημέρας. Με δικαιολογημένο hype έχει γίνει αγαπημένο στέκι και talk of the town για τον Νέο Κόσμο. Πέρα από τους αρωματισμένους και φρεσκοκαβουρδισμένους καφέδες του, αξίζει να δοκιμάσεις το υπέρ-λαχταριστό brunch (σαν την ομελέτα με ασπράδια αυγών, φρέσκο σπανάκι, ανθότυρο ,λάδι σχοινόπρασου και σησαμέλαιο δεν έχει) αλλά και τη ξυλοφουρνιστή πίτσα του. Οι καφέδες ξεκινούν από 3 ευρώ.

Τέρας

Θεοδώρητου Βρεσθένης 45, Νέος Κόσμος, τηλ: 2114180653

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Teras Athens (@teras.athens)

Όλοι θέλουμε να μας πάρει αγκαλιά αυτό το «Τέρας» μιας και πρόκειται για ένα από τα πιο hype-άτα all day café bars της πρωτεύουσας, στεγασμένο σε μια υπέροχη διώροφη πολυκατοικίας της δεκαετίας του ’30. Οι καφεδάτες επιλογές του μενού θα ενθουσιάσουν όλους τους coffee lovers ενώ και τα brunch του είναι ιδανικά για τσιμπολόγημα. Μόλις βραδιάσει πάρε ένα Butter Call Saul με τεκίλα, μεσκάλ, ψημένο καλαμπόκι, εσπεριδοειδή, μπαχαρικά και βούτυρο ανά χείρας και πιες το στην υγειά μας. Οι τιμές στα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€, το απλό ποτό στα 7€.

Τώρα που πεινάσαμε, τι θα γίνει;

Tomas

Σαρκουδίνου 43, Ν. Κόσμος, τηλ: 210 9015981

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by UNCOVER (@uncover_mag)

Ένα όνομα, μια ιστορία ο Τόμας, που δεν λείπει από καμία ενημερωμένη λίστα με τα καλύτερα κεμπαπτζίδικα της πόλης. Το ζουμερό και ούλτρα λαχταριστό κεμπάπ του αξίζει κάθε του μπουκιά και κάθε έπαινο που έχει ακουστεί ή γραφτεί για αυτό. Εκτός από κεμπάπ αξίζει να δοκιμάσεις πίτα Καισάρειας- ήτοι παστουρμαλί, δροσερό χούμους, φαλάφελ σε μερίδα ή τυλιχτό, πιπεροσαλάτα καυτερή όπως πρέπει, σουτζούκι σε μερίδα ή τυλιχτό, γιαουρτλού στο πήλινο για μερακλήδες και μυρωδάτο λαχματζούν. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 10-15€/ άτομο, αφού φάνε όλοι του σκασμού.

Λοστρέ κουζίνα

Πυθέου 32, τηλ: 210 9226600

Ο πεζόδρομος του Λόφου Λαμπράκη στον Νέο Κόσμο καμαρώνει για τη Λοστρέ κουζίνα που έχει μαζέψει όλους τους καλοφαγάδες της περιοχής και των περιχώρων τρατάροντας τους, υπέροχες νοστιμιές.

Το σαγανάκι μετσοβόνε, τα κριτσίνια κοτόπουλου, η παστουρμαδόπιτα, οι πατάτες γεμιστές με μαλακά τυριά και μοτσαρέλα γκρατινέ, η πίτα γεμιστή με πικάντικο ψιλοκομμένο χοιρινό και σάλτσα γιαουρτιού, τα ρολάκια μελιτζάνας αρωματισμένα με φρέσκα βότανα στον φούρνο και το μοσχαράκι κοκκινιστό με γραβιέρα σε φωλιά μελιτζάνας δεν πρέπει για κανέναν λόγο να λείψουν από το τραπέζι σου. Ο λογαριασμός θα κυμανθεί μεταξύ 15-18€ κατ’ άτομο.

43 Σαραντατρίο

Αμβρόσιου Φραντζη 43, τηλ: 213 0263347

Σε μια στοά που ξυπνά μνήμες από Παλιά Αθήνα θα βρεις το Σαραντατρίο, που κρατά ψηλά τη σημαία των μερακλήδικων μεζεδοπωλείων στον Νέο Κόσμο. Με όπλο τις παραδοσιακές γεύσεις και τις εξαιρετικές πρώτες ύλες από όλη την Ελλάδα, παραμένει σημείο αναφοράς της γαστρονομικής άνθισης της περιοχής.

Μην τυχόν φύγεις αν δεν δοκιμάσεις πρώτα το λαδοπαξίµαδο Κυθήρων με ντομάτα, φέτα και σως μελιού, τον μοσχαρίσιος καβουρμά Δράμας, τη μπουγάτσα σε πίτα αρμένικη με κρεμώδη γέμιση γραβιέρας Ίου και Σύγκλινου Μάνης, το σαγανάκι κεφαλοτύρι με γλυκό ντοματάκι, το πεϊνιρλί με γραβιέρα Πρεβέζης και καυτερό σουτζούκι, τον μπακαλιάρο με φαβοσκορδαλιά και την πατατοσαλάτα με ρέγγα.

Ποτάκι;

Λάλος

Ευρυδάμαντος 19, τηλ.: 21 0937 3987

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lalos (@lalosathens)

Ανοιχτός από το πρωί ο Λάλος είναι ένα από τα πιο hot all day bar της πόλης που σερβίρει κολασμένες λιχουδιές σαν το Sexy Dog: λευκό ψωμί brioche, λουκάνικο χωριάτικο, coleslαw, mayo chives ή το War Dog: λευκό ψωμί brioche, λουκάνικο Φρανκφούρτης, τσένταρ sauce, καραμελωμένa κρεμμύδιa, ketchup, μουστάρδα, chives.

Το βράδυ η street φασούλα γίνεται πιο κοκτεϊλάτη μιας και ο mixologist του μαγαζιού βάζει τις δικές του twist πινελιές σε αγαπημένα κλασικά κοκτέιλ όπως τα Negroni και Campari Spritz, Margarita και Paloma. Tα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Grasshoppers

Ευρυδάμαντος 6, Νέος Κόσμος, 210 9340708

Το Grasshoppers είναι μια από τις πρόσφατες αφίξεις στη γειτονιά του Νέου Κόσμου που επιβεβαιώνουν ότι εδώ θα ζούμε τη φάση τα επόμενα χρόνια. Με vintage αέρα και ψαγμένες μουσικές, έχει ένα κοκτέιλ για κάθε σου πρόβλημα. Αν μας ρωτάς λατρεύουμε λίγο παραπάνω το Fervid με βάση το μεσκάλ, με raspberry, τζίντζερ, λάιμ, ντοματίνι, bitters και αλάτι και το τροπικό Sappy με ρούμι, μπανάνα, ανανά και bitters. Το bar food του θα ενθουσιάσει και τους πεινασμένους της παρέας με το vitello tonnato (με φύλλα μουστάρδας και καπνιστό χέλι) να κλέβει άνετα τις εντυπώσεις. Το απλό ποτό στα 8€, τα κοκτέιλ από 9€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v