Αυτά είναι τα μπαρ με τις καλύτερες μουσικές στα Εξάρχεια

Είναι ροκ, είναι και τζαζ, είναι και φάνκι. Στα Εξάρχεια ξέρουν από καλές μουσικές, και αυτά τα μπαρ το αποδεικνύουν περίτρανα.

Αυτά είναι τα μπαρ με τις καλύτερες μουσικές στα Εξάρχεια

Δεν είναι πια μυστικό ότι για να βρεις καλή μουσική στην Αθήνα, που να μην είναι ημι-αδιάφορο χαλί για τις κουβέντες σου, πρέπει όντως να ψάξεις. Υπάρχει όμως μια γειτονιά στην οποία το είδος δεν σπανίζει, κι αυτή είναι ξεκάθαρα τα Εξάρχεια –όχι μόνο γιατί είναι από την φύση τους ροκ, αλλά και γιατί τα στέκια τους την ψάχνουν με τις μουσικές τους. Κι αν δεν πιστεύεις εμάς, θα το ακούσεις με τα αυτιά σου στις διευθύνσεις που ακολουθούν.

5 Δρόμοι
Σουλτάνη 1, Εξάρχεια, τηλ.: 21 0380 0642

Κλασικό κι αγαπημένο εξαρχειώτικο στέκι, οι Πέντε Δρόμοι έχουν νουάρ ατμόσφαιρα, μεγάλη ξύλινη μπάρα, μαρμάρινα τραπεζάκια, ατμοσφαιρικούς φωτισμούς, κι ένα πιάνο μπροστά στην μεγάλη τοιχογραφία με το εξώφυλλο του London Calling των Clash, κι αν αυτό δεν είναι αρκετό χιντ, μπορούμε να υπογράψουμε ότι οι μουσικές που θα ακούσεις εδώ είναι πάντα κουλ και γκρουβάτες. Το απλό ποτό κοστίζει 6€.

Ο Ένοικος 
Καλλιδρομίου 70

Μακράν το πιο αγαπημένο μας από τα old school στέκια της ευρύτερης γειτονιάς του, ο Ένοικος είναι το απόλυτο παλαιάς κοπής ποτάδικο, με καδράκια στους τοίχους του, τραπεζάκια και καρέκλες καφενείου, μεγάλη μπάρα για όσους θέλουν να κοινωνικοποιηθούν και μουσικές που καλύπτουν όλο το φάσμα από τζαζ μέχρι Nick Cave. Το απλό ποτό στα 6€.

Μπη Σάιντ
Μαυροκορδάτου 6, τηλ: 215 5452588

Παίζει από βινύλια μουσικές που δεν θα ακούσεις αλλού στην Αθήνα, κι αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που το αγαπάμε. Ένας άλλος είναι ότι ξενυχτάει καθημερινά ως τις 3.00-4.00 το πρωί, και ένας τρίτος είναι φυσικά τα φτηνά ποτά του, στα 6€.

Μαύρος Γάτος 
Κωλέττη 40-42, τηλ: 210 3800518

Ένα όνομα μια Ιστορία, τόσο που αν δεν τον ξέρεις μπορούμε να συμπεράνουμε ότι δεν έχεις πολλά χρόνια στην Αθήνα. Ο Μαύρος Γάτος είναι μια από τις σταθερότερες αξίες των Εξαρχείων: Ροκ μουσικές, αδυναμία στα 90s, μεγάλη μπάρα μέσα και τραπεζάκια έξω, απλά ποτά στα 6€ και κοκτέιλ στα 7,50€. Τι άλλο να ζητήσεις;

Ίντριγκα 
Δερβενίων 60 & Θεμιστοκλέους, τηλ: 2103300936

Άλλο ένα μπαράκι που έχει συνδέσει άμεσα το όνομά του με τα Εξάρχεια, η Ίντριγκα είναι ατμοσφαιρική σαν σκηνικό από φιλμ νουάρ μέσα, χαλαρή και ανοιξιάτικη στα τραπεζάκια που απλώνει έξω. Παίζει πάντα μουσικές που ροκίζουν, ξενυχτάει κάθε μέρα ως τις 3.00, και έχει το ποτό στα 6€.

Beatniks Road Bar 
Κωλέττη 14, τηλ.: 215 5252880

Και rock’n’roll και garage, και blues και punk ακούμε σε αυτό το σκοτεινό εξαρχειώτικο στέκι του οποίου θαμώνες θα ήταν κάτι τύποι σαν τον Κέρουακ ή σαν τον Μπάροουζ, αν έμεναν στην Αθήνα. Φιλοξενεί συχνά και live, παίζει και μουσική από 45άρια –λες και δε γινόταν πιο ατμοσφαιρικά νοσταλγικό– έχει και ποτά στα 6€. Θα το βρεις ανοιχτό καθημερινά από τις 19.30.

Closer 
Ναυαρίνου 12, τηλ.: 21 0364 7437

Ιστορικό ροκάδικο των 90s, μετακόμισε από τη Σίνα στην Ιπποκράτους και πλέον ζει την τρίτη μετενσάρκωσή του στη Ναυαρίνου, χωρίς να απαρνείται τον ροκ χαρακτήρα του, αλλά και χωρίς αγκυλώσεις. Εδώ θα ακούσεις rock, darkwave, garage, post punk, synth μελωδίες, και οτιδήποτε από Frank Zappa μέχρι Λένα Πλάτωνος, και θα πιείς ωραιότατα ποτά από 6€ και κοκτέιλ από 7€. Ανοίγει καθημερινά από τις 22.00, Παρασκευή και Σάββατο από τις 23.00.

Blackbird 
Κλεισόβης 5, τηλ.: 2103300557

Μικρούλι και στιλάτο και μονίμως γεμάτο, το εξαρχειώτικο Blackbird αγαπάει την καλή ροκ(ίζουσα) μουσική απ’ όπου κι αν προέρχεται. Και Rolling Stones έχουμε ακούσει εδώ, και Skatalites, και Killers, και Offspring, και Eric Clapton, και metal αφιερώματα. Φιλοξενεί συχνά πυκνά και δυνατά live, έχει και εξαιρετικές τιμές με τα ποτά να ξεκινούν από 5€. Θα το βρεις ανοιχτό Πέμπτες, Παρασκευές και Σάββατα, από τις 19.00 το απόγευμα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v