Τα μυστικά επιτυχίας που δεν σημαίνουν τίποτα

Ήρθε επιτέλους η ώρα να πάρουμε εκδίκηση για όλα τα «φασούλι, το φασούλι, γεμίζει το σακούλι» που δεν πραγματοποιήθηκαν  ποτέ.

Τα μυστικά επιτυχίας που δεν σημαίνουν τίποτα

Ευτυχώς ή δυστυχώς ζούμε σε έναν κόσμο που τα βιβλία αυτοβελτίωσης βρίσκονται στις λίστες των ευπώλητων και τα ΤedX talks κατακλύζονται από ιστορίες ανθρώπων που κατάφεραν να γίνουν πετυχημένοι, διακεκριμένοι και πλούσιοι χωρίς να το περιμένει κάνεις. Για αυτόν τον λόγο όπου σταθείς κι όπου βρεθείς θα διαβάσεις, θα δεις ή θα ακούσεις ένα απόφθεγμα που θα σε βοηθήσει να φτάσεις στην κορυφή κι ένα μυστικό επιτυχίας που πρέπει να κρατήσεις φυλαγμένο στην καρδιά σου μέχρι να τα καταφέρεις και του λόγου σου. Πολλά από αυτά δυστυχώς αποδεικνύονται κούφια λόγια δίχως καμία αξία επιβεβαιώνοντας το πανάρχαιο ρητό του θυμόσοφου λαού μας που λέει πως: «όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι».

Εμείς φτιάξαμε μια λίστα με μπόλικα μυστικά επιτυχίας που δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα. Γιατί η αλήθεια πρέπει να ακουστεί. Κάμερα σε εμάς, life coachers σας ψάχνουμε.

«Φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι»

Γνωστή και πολυφορεμένη παροιμία που έκανε θραύση στη χώρα μας τις προηγούμενες δεκαετίες. Πλέον όλοι έχουν διαπιστώσει ότι φασούλι το φασούλι όχι κομπόδεμα δεν μπορείς να φτιάξεις, αλλά ούτε φασολάδα. Αν έχεις μια οικονομική επιφάνεια και μεγάλα εισοδήματα, τότε μπορείς να βάλεις στην άκρη όσα φασούλια τραβά η ψυχή σου. Αν πάλι όχι κι αναγκάζεσαι να βγάλεις τον μήνα με τον βασικό κι είσαι καλλίφων@ τότε τραγουδάς «Δανεικά, τα πάντα είναι δανεικά» μπας και σωθείς.

«Η δουλειά είναι παιχνίδι. Δες την έτσι λοιπόν και φτάσε στη νίκη»

Όποιος σκέφτηκε αυτή τη μεγαλόστομη μπαρούφα μάλλον δεν είχε δουλέψει ποτέ του, 12ωρα κουβαλώντας κιβώτια σε αποθήκη ή έστω δεν έχει απαντήσει εκατοντάδες μέιλ μέσα σε μια μέρα για να την βγάλει καθαρή το αφεντικό του ή ο προϊστάμενος του. Αντίστοιχα δεν έχει απολυθεί ποτέ απροειδοποίητα, επειδή η δουλειά δεν πάει πολύ καλά. Η δουλειά σε καμία περίπτωση δεν είναι παιχνίδι κι αν την αντιμετωπίσεις με αυτόν τον τρόπο το πιθανότερο είναι να βγεις χαμένος.

«Η επιτυχία είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της αφοσίωσης»

Ξέρουμε πάρα πολλούς ανθρώπους που δούλεψαν σκληρά και αφοσιωμένα αλλά δεν θεωρήθηκαν επιτυχημένοι. Αν κοιτάξεις γύρω σου, θα επιβεβαιώσεις του παραπάνω λόγου το αναληθές, βλέποντας πολλά ζωντανά παραδείγματα που ρίχνουν σκληρή δουλειά κι αφοσίωση σε επαγγελματικά project αλλά ζητούν από την οικογένειά τους να τσοντάρει για να βγάλουν τον μήνα.

«Το κλειδί της επιτυχίας είναι η διαχείριση του χρόνου σας»

Δεν υπάρχει «εγχειρίδιο» επιτυχίας εκεί έξω που να μην συμπεριλαμβάνει την παραπάνω φράση σαν έναν από τους απαράβατους κανόνες της επιτυχίας. Παρόλα αυτά υπάρχουν αμέτρητες περιπτώσεις ανθρώπων που διαχειρίστηκαν εξαιρετικά τον χρόνο τους κι έκαναν μια τρύπα στο νερό, κι άλλοι τόσοι που δεν το έκαναν αλλά κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή. Ελπίζουμε κανείς τους να μην αφιέρωσε χρόνο στο να διαβάσει ή να παπαγαλίσει το συγκεκριμένο μυστικό. Mic drop.

«Η επιτυχία δεν είναι τελικός σταθμός, είναι ένας τρόπος ζωής»

Ακόμη μια φράση που δεν έχει κανένα ουσιαστικό νοήμα, αλλά πλασάρεται ως επιτυχημένη συνταγή και ποστάρεται κατά ριπάς στα social media. Δεν θα μπούμε καν στη διαδικασία να την αποδομήσουμε γιατί το κάνει από μόνη της.

«Η επιτυχία είναι ένα ταξίδι, όχι μια προοπτική»

Σου προτείνουμε να κάνεις ένα «λογοτεχνικό» πείραμα που θα έκανε τον Πάολο Κοέλιο να σκάσει από τη ζήλια του. Βρες ένα εύηχο ουσιαστικό για να ξεκινήσεις μια μικρή πρόταση η οποία θα καταλήγει ως εξής: είναι ένα ταξίδι κι όχι προοπτική. Παράδειγμα η επικοινωνία είναι ένα ταξίδι, όχι μια προοπτική. Μπορείς να το κάνεις με πάρα πολλά ουσιαστικά, καταλήγοντας στην ίδιο μπαρουφάτο κι άνευ νοήματος αποτέλεσμα.

«Η επιτυχία είναι η δυνατότητα να μάθεις από τα λάθη σου»

«Άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε, όλοι σε τούτη τη ζωή», λέει το «πετυχημένο» λαϊκό άσμα –pun intended-, εμπνέοντας όλους τους επίδοξους συγγραφείς βιβλίων αυτοβελτίωσης που ψάχνουν τίτλο στο επόμενο κεφάλαιο τους.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v