To Beef αξίζει όλα τα μηνιάτικα του Netflix

Υποκλινόμαστε στην υπέροχη σειρά της Α24 που είναι αδιαμφισβήτητα ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει το Netflix τα τελευταία χρόνια.

To Beef αξίζει όλα τα μηνιάτικα του Netflix

Δεν είναι λίγοι οι συνδρομητές του Netflix που γκρινιάζουν για το περιεχόμενο της πιο δημοφιλούς πλατφόρμας, η οποία το τελευταίο διάστημα γέρνει αισθητά υπέρ της ποσότητας συγκριτικά με την ποιότητα των προγραμμάτων της. Δεν ξέρουμε αν το Netflix άκουσε τους προβληματισμούς τόσων συνδρομητών κι έφερε το Beef για να τους αποστομώσει, πάντως όπως και να έχει το ευχαριστούμε. Βλέπεις, μετά την θέαση των 10 επεισοδίων της σειράς του Λι Σουνγκ Τζιν μπορούμε μετά βεβαιότητας να γράψουμε, ότι το Beef είναι με διαφορά ό,τι καλύτερο έχουμε δει στην streaming πλατφόρμα που αγαπάμε να μισούμε.

Η περίληψη

Το Beef ακολουθεί τον απόηχο ενός περιστατικού διαπληκτισμού στον δρόμο μεταξύ δύο αγνώστων. Ο Ντάνι Τσο (Στίβεν Γιαν), ένας αποτυχημένος εργολάβος που κουβαλά πικρίες, έρχεται αντιμέτωπος με την Έιμι Λάου (Άλι Γουόνγκ), μια αυτοδημιούργητη επιχειρηματία με μια όμορφη ζωή. Ο αυξημένος κίνδυνος της κόντρας τους ξετυλίγει τις ζωές και τις σχέσεις τους σε αυτήν τη σκοτεινή, κωμική και βαθιά συγκινητική σειρά.

Η Α24 έβαλε πάλι το χεράκι της κι έκανε το θαυματάκι της

Η Α24 είναι δίχως άλλο η πιο χοτ κινηματογραφική εταιρεία διανομής των τελευταίων ετών. Μια ματιά στις ταινίες αλλά και τις σειρές που έχουν κυκλοφορήσει με την υπογραφή της φτάνει και περισσεύει για να διαπιστώσεις ότι κρατά το κοκαλάκι της νυχτερίδας. Moonlight, Lady Bird, Ex Machina, Hereditary, Midsommar, Uncut Gems, The Lighthouse, The Whale, Aftersun, Everything Everywhere all at once, Euphoria, The Lobster, είναι μόνο κάποιες από αυτές. Πλέον το Beef έρχεται να βάλει ακόμη ένα πετράδι στο στέμμα της Α24.

Οι πρωταγωνιστές

Ο Στίβεν Γιαν κι η Άλι Γουόνγκ είναι ξεκάθαρα οι βασικότεροι λόγοι για τους οποίους το Beef μπήκε μια για πάντα στην καρδιά μας. Ο πρώτος είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του στο Walking Dead και στο Minari με την ερμηνεία του να φτάνει μέχρι τις οσκαρικές υποψηφιότητες, ενώ η Έιμι Λάου είναι γνωστή σταντ απ κωμικός και voice actor αφού έχει δώσει τη φωνή της σε αρκετά animation διαμαντάκια όπως το Big Mouth, το Human Resources και το Tuca & Bertie όπου δανείζει τη φωνή της στη Bertie.

Oι δυο τους έχουν μια ηλεκτρισμένη μα συνάμα εξαιρετική χημεία, από την αρχή του Βeef μέχρι και το τέλος. Όσο εξελίσσεται η κόντρα τους τόσο εξελίσσονται κι οι χαρακτήρες τους αποκαλύπτοντας το εύρος του ταλέντου των δύο ηθοποιών που σε παίρνουν από το χεράκι για να σε βυθίσουν στον μικρόκοσμό τους.

H συναρπαστική πλοκή

Εν αρχή ην ο θυμός. Αυτός πυροδοτεί την εξέλιξη της σειράς και κλιμακώνει την ένταση και το ρυθμό της επεισόδιο με το επεισόδιο. Ο καταπιεσμένος θυμός για όλα όσα έχουν πάει στραβά κι οι εξηγήσεις που δίνεις στον εαυτό σου δεν είναι ποτέ αρκετές. Εκ διαμέτρου αντίθετοι, οι δύο κεντρικοί χαρακτήρες κρύβουν μέσα τους πολλές ανείπωτες μα και σκληρές αλήθειες που ντρέπονται να εξομολογηθούν στον ίδιο τους τον εαυτό. Το μεταξύ τους beef (η «κόντρα», θα λέγαμε στα ελληνικά) ωστόσο, ρίχνει βενζίνη στη φωτιά που σιγοκαίει μέσα τους και θρέφεται από την καταπιεσμένη σεξουαλικότητα, τις δυσλειτουργικές οικογενειακές σχέσεις και την επέλαση του αστραφτερού μα κούφιου κόσμου της επιτυχίας, της δόξας και των χρημάτων.

Η σειρά προχωρά μαεστρικά κι εμβαθύνει στους χαρακτήρες και την ιστορία τους ενώ στέκεται ανηλεής απέναντί τους ξεγυμνώνοντας τους από την προβιά της πολιτικής ορθότητας που τους έχουν φορέσει οι κανόνες κοινωνικής ευπρέπειας.

Τα αποθεωτικά σχόλια

Οι «New York Times» έγραψαν για τη σειρά: «Αυτό που κάνει αυτή τη σειρά ένα από τα πιο αναζωογονητικά, εκπληκτικά και διορατικά ντεμπούτα του περασμένου έτους είναι το πόσο προσωπική και πολιτισμικά συγκεκριμένη είναι η μελέτη του θυμού. Κάθε δυστυχισμένο άτομο είναι δυστυχισμένο με διαφορετικό και συναρπαστικό τρόπο».

Την ίδια ώρα εκατομμύρια χρήστες των social media βαράνε υποκλίσεις στο Beef βγάζοντας μετά από καιρό το καπέλο στο Netflix για την επιλογή του. Από την άλλη η συνδρομητική πλατφόρμα τρίβει τα χεράκια της από ικανοποίηση αφού πέραν των αποθεωτικών κριτικών, το Beef έχει σκαρφαλώσει στη δεκάδα των σειρών με τα περισσότερα streamings παγκοσμίως.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v