Βγήκαμε για καφεδάκια με το ένα πόδι στη θάλασσα

Με τον καλό καιρό σύμμαχό μας, πιάνουμε πρώτη θέση θάλασσα κι απολαμβάνουμε υπέροχα καφεδάκια λες και είμαστε σε νησί.

Βγήκαμε για καφεδάκια με το ένα πόδι στη θάλασσα

Ήρθε πάλι η εποχή των μεγάλων λιακάδων και της καλοκαιρίας να μας ξεκουνήσει και να μας δώσει την καλύτερη αφορμή για να πάμε όλοι μια μαζί μια παραθαλάσσια βόλτα για καφεδάκι. Αλλάξαμε λοιπόν το αγαπημένο λαϊκό άσμα, το φέραμε στα μέτρα μας και πλέον στηρίζουμε απερίφραστα το: «λίγο καφέ, λίγο θάλασσα και το ταίρι μας» ή την παρέα μας- ανάλογα πώς βολεύεται και πώς λαχταρά ο καθένας.

Nālu Café

Λεωφ. Ποσειδώνος, Παραλία Ακτή Ηλίου, Άλιμος, τηλ: 210 9880990

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nālu (@nalu_athens)

Από τα σταθερά κι αγαπημένα hot spots της Παραλιακής το Nalu θα ζήσει ξανά μεγάλες μέρες, αφού το επόμενο διάστημα θα πάθει μια κοσμοσυρροή, καθώς πολλοί Αθηναίοι θα σπεύσουν στα μέρη του για να προλάβουν ένα ελεύθερο τραπεζάκι. Καφέ, ροφήματα, χυμοί, δροσιστικά αναψυκτικά αλλά και γευστικότατα τσιμπολογήματα μέσα από μια σειρά εξαιρετικών brunch-αριστών επιλογών. Αν πάλι σε πάρει μέχρι αργά, τότε τα κοκτεϊλάκια του καταλόγου θα σου κρατήσουν την καλύτερη αλκοολούχα συντροφιά.

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας, Γλυφάδα, τηλ: 2108948882

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ark | Asteria Glyfadas (@ark.glyfada)

Άλλο ένα παραλιακό κοσμοπολίτικο στέκι που έχει το δικό του φανατικό κοινό. Υπέροχο καφεδάκι με το ένα πόδι κυριολεκτικά μέσα στη θάλασσα. Στο πιο όμορφο σημείο της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στα Αστέρια Γλυφάδας, το Ark είναι ένας all day προορισμός με την υψηλή αισθητική και τη μαγευτική θέα. Η μέρα ξεκινά με σπάνια coffee blends και μπορεί να συνεχιστεί με εκλεκτά πιάτα που επιμελείται ο Γιάννης Μπαξεβάνης αλλά και γλυκόπιοτα κοκτέιλ.

Seacret All Day Resto Bar

Ποσειδώνος 18, Νέα Μάκρη, τηλ: 2294096747

Το Seacret πέρα από έξυπνο όνομα, διαθέτει κι έναν υπέροχο χώρο για τον οποίο καμαρώνει η Νέα Μάκρη, αφού η φήμη του ξεπερνά τα στενά όρια της περιοχής. Η θέση του μαγαζιού, με ανεμπόδιστη την θέα της θάλασσας σε συνδυασμό με τους άνετους και λειτουργικούς εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, συνθέτουν ένα χαλαρωτικό περιβάλλον το οποίο απολαμβάνουν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Τις εντυπώσεις κλέβει φυσικά ο seafront urban garden που έχει δικαίως χιλιοταγκαριστεί σε όλα τα social media.

Charlotte

Ακτή Κουμουνδούρου 38, Πειραιάς, τηλ.:21 0417 3141

Πάμε λίγο προς Μικρολίμανο μεριά τώρα για να συναντήσουμε το Charlotte ένα ντελικάτο και στυλάτο bistrot café/ wine bar που γεμίζει με κόσμο όλες τις ώρες της ημέρας, χάρη στις πολλές επιλογές που προσφέρει στους θαμώνες του. Μια ανάσα κυριολεκτικά από τη θάλασσα δίνει ανάσες δροσιάς και χαλάρωσης σε εκείνους που το επιλέγουν για τον πρώτο, δεύτερο ή και τέταρτο καφέ της ημέρας, ενώ αν πιάσεις το όριο της καφεΐνης που χρειάζεται τότε μπορείς να πιείς στην υγειά μας κάποια από τις εξαιρετικές ετικέτες του οινοκαταλόγου του.

Notos

Λεωφ. Κ. Καραμανλή 4, Βούλα, τηλ: 2108993702

Άλλη μια σταθερή παραλιακή αξία, ο Notos στη Βούλα, είναι ο ορισμός του all day café καθώς σου προσφέρει όλα όσα χρειάζεσαι ανεξαρτήτως της ώρας που θα αριβάρεις στα μέρη του. Το Notos απλώνει τα τραπεζάκια και τις ομπρελίτσες του με τέτοιο τρόπο ώστε όλοι να απολαύσουν τη θέα στη θάλασσα αλλά και να εκμεταλλευτούν τις ανέσεις του, για τις οποίες βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των οικογενειών για την έξοδό τους.

Rumors

Aγ. Παντελεήμονος 21, Βουλιαγμένη, τηλ.: 21 0896 1200

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Rumors Vouliagmeni (@rumors.vouliagmeni)

Πράσινο περιβάλλον, θέα στη θάλασσα, αίσθηση ενός χαλαρωτικού, μοντέρνου κήπου με ούλτρα αναπαυτικούς καναπέδες και άφθονος ήλιος. Το Rumors στη Βουλιαγμένη είναι ένα από τα πιο γνωστά κι ονομαστά lounge bars της Παραλιακής που ακόμη κρατά την αίγλη του. Ιδανικός προορισμός για να ξεκινήσεις τη μέρα σου με καφεδάκι by the sea, ενώ αν πεινάσεις τα τσιμπολογήματα του μενού θα σε αφήσουν χορτάτο και με το παραπάνω.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v