Βγήκαμε βόλτα στα ωραιότερα καφέ του Κολωνακίου

Βολτάραμε σε υπέροχα κολωνακιώτικα στέκια κι ήπιαμε τον πρώτο, τον δεύτερο και γιατί όχι τον τρίτο και τον τέταρτο καφέ ημών τον επιούσιον.

Βγήκαμε βόλτα στα ωραιότερα καφέ του Κολωνακίου

Ο καιρός φτιάχνει, η μέρα μεγαλώνει κι οι αφορμές για να βγούμε για καφεδάκι πληθαίνουν. Το κέντρο της Αθήνας και δη το Κολωνάκι έχει άλλη χάρη και μια αίγλη που πάντοτε μας αρέσει να θυμόμαστε. Έτσι λοιπόν αγκαζάραμε φίλους και γνωστούς και κινήσαμε προς τα εκεί για να πιούμε ένα καφεδάκι σε κουκλίστικα, στιλάτα, cozy και hype-άτα κολωνακιώτικα στέκια.

Πορτατίφ

Σίνα 21, τηλ: 2103621866

Aγαπημένο στέκι στο Κολωνάκι το Πορτατίφ είναι ένα από τα ομορφότερα bistrot της πόλης με έντονο το γαλλικό στοιχείο στη διακόσμηση, τα ροφήματα και τα γλυκά της.

Σε δύο ορόφους με κουκλίστικη ατμόσφαιρα μπορείς να απολαύσεις καφέ 100% Arabica ή ροφήματα από αυθεντική λιωμένη σοκολάτα, αλλά και μια σειρά από τα πιο αρωματικά τσάγια, και θα τα συνοδεύσεις οπωσδήποτε με τα γαλλικά κρουασάν βουτύρου που θα σε γυρίσουν σ’ εκείνο το ταξίδι στο Παρίσι που πήγες ή δεν πήγες ποτέ.

Η μηλόπιτα, το carrot cake, το προφιτερόλ με σουδάκια που ψήνονται καθημερινά στο Πορτατίφ και το κέικ φιστίκι είναι κάποιες από τις επιλογές που θα σε βάλουν σε δίλημμα, ενώ στα must try είναι το cheesecake με τη χειροποίητη μαρμελάδα από φρούτα του δάσους.

Philos Athens

Σόλωνος 32, τηλ: 210 3619163

Σε ένα πανέμορφο διατηρητέο κτίριο της δεκαετίας του 30 το Philos είναι από τα πλέον ντελικάτα και στιλάτα καφέ του Κολωνακίου με πολλούς θαμώνες που το επιλέγουν για να πιούν τον πρώτο ή και τον δεύτερο –δεν λέμε όχι σε αυτά- καφέ της μέρας τους. Πέρα από καφέ στο Philos θα βρεις μια ποικιλία ζεστών και κρύων ροφημάτων ενώ αν είσαι brunch-άκιας τότε επιβάλλεται να δοκιμάσεις τα  Philos benedict με καπνιστό σολομό, αβοκάντο και hollandaise και τα αυγά ποσέ βιολογικής εκτροφής με φρέσκο αβοκάντο, αλάτι, ροζ πιπέρι, λάιμ και ελαιόλαδο πάνω σε ψωμί σίκαλης.

Yoko Café Bistro

Ζαλοκώστα 8, τηλ: 211 4003740

Μικρούλι και κρυμμένο σε ένα δρομάκι του Κολωνακίου το Yoko Café που έχει κάτι από Beatles όπως μπορείς να καταλάβεις -αν είσαι πονηρεμένος- από το όνομά του  έχει όλα τα φόντα να γίνει το επόμενο στέκι σου. Δίνοντας έμφαση στον ποιοτικό καφέ και στην ποικιλία ροφημάτων, τσαγιών, φρεσκοστυμμένων φυσικών χυμών, αλλά και γευστικότατων συνοδευτικών τσιμπολογημάτων όπως τα scrambled eggs με καπνιστό σολομό κι avocado αλλά και τα χτυπητά αυγά με φέτα και ντομάτα.

Minnie the Moucher

Τσακάλοφ 6, Κολωνάκι τηλ.: 21 0364 1686

«Η Μίνι η Τρακαδόρισσα» κοσμεί το εσωτερικό της με διακοσμητικές πινελιές που παραπέμπουν στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης των 30s, με άνετους δερμάτινους καναπέδες, ξύλινα σταντ και περίτεχνα σκαμπό, παλιά γραμμόφωνα, ρετρό καθρέφτες στους τοίχους και μαύρο τούβλο περιμετρικά του μπαρ. Όταν ο καιρός είναι καλός τότε τα τραπεζάκια της στην Τσακάλωφ γεμίζουν με κόσμο που λιάζεται ενώ παραγγέλνει το καφεδάκι του. Αν πεινάσεις μπορείς να παραγγείλεις κάποιο από τα εξαιρετικά πιάτα του καταλόγου, τα οποία είναι βέβαιο ότι θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σου.

Chez Μichel

Ηροδότου 15, τηλ: 215 5510090

Kλασικό κι αγαπημένο το Chez Michel Cafe - Bistrot, θα σε ταξιδέψει σε κάθε γωνιά του κόσμου, μέσα από την μεγάλη ποικιλία μας από καφέ που διαθέτει. Με έντονο παριζιάνικο αέρα και ντελικάτες πινελιές στη διακόσμηση το Chez Michel είναι το απόλυτο Place to be για να χαλαρώσεις πίνοντας το καφεδάκι σου ή κάποιο από τα υπόλοιπα υπέροχα ροφήματα του καταλόγου. Κατάλληλο για κάθε ώρα της ημέρας χάρη στα δροσερά σνακ, στα υπέροχα κρασιά, στις γλυκές προτάσεις και στις εξωτικές σαλάτες το Chez Μichel θα μπει εύκολα στη λίστα σου με τα αγαπημένα καφέ της περιοχής.

Φίλιον

Σκουφά 34, τηλ.:21 0361 2850

Το Φίλιον δεν άργησε να γίνει το στέκι του Κολωνακίου από το 1992 όταν και πρωτοάνοιξε τις πόρτες του στο κοινό. Το οικείο περιβάλλον, οι παραδοσιακές συνταγές, η υψηλή ποιότητα και οι υπέροχες γεύσεις έδωσαν έναν νέο αέρα στη γωνία της Σκουφά που έπαθε μια κοσμοσυρροή με τους θαμώνες να γεμίζουν όλα τα τραπεζάκια του Φίλιον.

Εδώ και 31 χρόνια το Φίλιον προσφέρει καθημερινά στους πελάτες του εξαιρετικό καφέ παραδοσιακά γλυκά και σπιτικό φαγητό σε ένα ήσυχο, φιλικό και γνώριμο περιβάλλον διατηρώντας την άριστη ποιότητα των προϊόντων του, ενώ παραμένει σημείο αναφοράς για ολόκληρη την περιοχή.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v