Σε αυτά τα καφέ θα βρεις τις πιο τέλειες σκυλολιχουδιές

Βρήκαμε pet friendly καφέ που το πάνε ένα βήμα παραπάνω, και ετοιμάζουν λαχταριστές λιχουδιές για τους τετράποδους φίλους μας.

Σε αυτά τα καφέ θα βρεις τις πιο τέλειες σκυλολιχουδιές

Σύμφωνα με τον βρετανό φιλόσοφο Μπέρναρντ Γουίλιαμς, «δεν υπάρχει καλύτερος ψυχοθεραπευτής στον κόσμο από ένα κουτάβι που γλείφει το πρόσωπό σου».

Συμφωνούμε και επαυξάνουμε, γι’ αυτό θέλουμε ανά πάσα στιγμή να κρατάμε τα τετράποδα κατοικίδιά μας χαρούμενα, φροντίζοντάς, τα παίζοντας μαζί τους και βγάζοντάς τα βόλτα.

Στο τελευταίο κομμάτι, οι pet friendly επιλογές που υπάρχουν στην πόλη είναι δεκάδες. Σε πόσες όμως από αυτές θα βρεις λιχουδιές φτιαγμένες αποκλειστικά για αυτά; Όχι σε πολλές.

Ψάξαμε και βρήκαμε σε ποια σημεία της πόλης οι μικροί μας φίλοι θα μπορούν να απολαύσουν ροφήματα αλλά και σνακ, φτιαγμένα με μεράκι και φροντίδα για τους ουρανίσκους τους και μόνο.

Στο καφέ της αγαπημένης μας Σχεδίας, το Σχεδία Home στην Κολοκοτρώνη, από το 2020 οι ιδιοκτήτες σκύλων πέρα από καφεδάκια και σνακ για εκείνους, μπορούν να παραγγείλουν ροφήματα και σνακ για τους τετράποδους φίλους τους.

Στο, ούτως ή άλλως, εξαιρετικό μενού του καφέ, έχουν προσθέσει εκλεκτά γεύματα για σκύλους, με τις θρεπτικές λιχουδιές, που περιλαμβάνονται στον κατάλογο-έκπληξη για τους τετράποδους θαμώνες, να επιμελείται η διαιτολόγος-εκπαιδεύτρια σκύλων Ρεγγίνα Μπίμπα.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Stamatina Stamatakou (@stamatina_ss)

Τι θα βρεις εδώ λοιπόν; Ένα… γαβγατσίνο, με μπανάνα, καρότο, κουρκουμά και νερό, μια ολιστική τροφή για το κατοικίδιό σου, ένα Smoothie με… ουρά, το οποίο φτιάχνεται με μήλο ή αχλάδι, γιαούρτι χωρίς ζάχαρη και λακτόζη, κανέλα και νερό, και λαχταριστά μπισκότα κοτόπουλου με καρότο, με κιμά κοτόπουλο αυγό, βρώμη, ελαιόλαδο και μαϊντανό. Καλό θα είναι πριν πας να τους πάρεις ένα τηλέφωνο για να δεις αν υπάρχει διαθεσιμότητα ή/και να παραγγείλεις το εκλεκτό σνακ για το σκυλάκι σου – δες το μενού εδώ.

Σημείωσε επίσης πως στο Σχεδία Home, μαζί με το καφεδάκι σου μπορείς να διαβάσεις ένα βιβλίο ή τα κορυφαία περιοδικά «New Yorker» και «Spiegel», τη γαλλική «Le Monde Diplomatique» ή να ξεφυλλίσεις το βρετανικό περιοδικό δρόμου «The Big Issue» και το γερμανικό «Hinz&Kuntz» και βεβαίως, τη «σχεδία». Αν θες να δουλέψεις, προσφέρουν δωρεάν wifi και πολλές πρίζες για να φορτίσεις το λάπτοπ ή/ και το κινητό σου.

Λίγο πιο πέρα, στο vegan και dog friendly καφέ Anana στην Πραξιτέλους, ο τετράποδος φίλος σου δε θα μείνει παραπονεμένος, καθώς εντός του μαγαζιού φτιάχνουν λαχταριστά dog treats, βάζοντας μέσα βρώμη, μπανάνα και φυστικοβούτυρο. Λόγω τις δημοφιλίας τους γίνονται ανάρπαστα από τους τετράποδους πελάτες, οπότε και εδώ καλό είναι να πάρεις ένα τηλέφωνο πριν για να δεις αν έχουν διαθέσιμα.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ANÄNA Coffee | Food (@ananacoffeefood)

Στο πάντα ανεβασμένο Παγκράτι, πριν από μερικές ημέρες άνοιξε ένα… human friendly στέκι, το μοναδικό στο είδος του με τόσο μεγάλη ποικιλία καλουδιών για τα αγαπητά μας τετράποδα. Το Ris Project, είναι ένα όμορφο καφέ/ζαχαροπλαστείο, στο οποίο οι άνθρωποι θα βρουν ωραιότατα καφεδάκια, ροφήματα και γλυκά, όμως οι πραγματικοί επίτιμοι καλεσμένοι είναι τα κατοικίδια, τα οποία έχουν να επιλέξουν από ένα πληθωρικό κατάλογο με κάθε λογής λιχουδιές.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ris project (@ris_project_)

Pupcakes με κοτόπουλο και κρέμα κουρκουμά, με χαρούπι και μπανάνα και με σαρδέλα με σπόρους chia, Pupcorn με κουρκούμα ή κλασικό, Dognut με χαρούπι και καρύδα ή με σοκολάτα χαρουπιού, barking balls με βρώμη και φυστικοβούτυρο ή με κράνμπερι και γιαούρτι, αλλά και Red Velvet με παντζάρι είναι μερικά μόνο από τα γλυκίσματα για σκύλους που θα βρεις εδώ.

Και για τις γάτες; Και για αυτές έχει. Ωραιότατες  γατολιχουδιές που τις ονομάζουν Catcakes και περιέχουν σαρδέλα ή κοτόπουλο, λαχταριστές και φρεσκότατες, γίνονται ανάρπαστες από τα αιλουροειδή της καρδιάς μας. 

Και το καλύτερο; Αν θες να κάνεις γενέθλια στο σκύλο σου, μπορείς να παραγγείλεις από εδώ την τούρτα του μερικές ημέρες πιο πριν και να του χαρίσεις την πιο λαχταριστή, εορταστική εμπειρία.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v