Πώς θα φτιάξεις vegan κοκορέτσι

Είτε είσαι vegan, είτε θέλεις και κάτι εναλλακτικό στο πασχαλινό τραπέζι σου, βρήκαμε μια συνταγή για vegan κοκορέτσι που θα κάνει θραύση.

Πώς θα φτιάξεις vegan κοκορέτσι

Δεν είναι ανάγκη να έχεις απαρνηθεί το κρέας και όλα τα ζωικά προϊόντα για να δοκιμάσεις να φτιάξεις vegan κοκορέτσι. Αρκεί να έχεις την στοιχειώδη περιέργεια, μια κάποια απέχθεια για τα εντόσθια –που δεν είναι και τόσο ασυνήθιστη, εδώ που τα λέμε– ή μια συνταγή τόσο λαχταριστή όσο αυτή που βρήκαμε στο Health Cook, για να δοκιμάσεις φέτος το Πάσχα.

Υλικά:
2 φλ. κιμά σόγιας ψημένο (ή ρεβύθια ψημένα και περασμένα σε μπλέντερ), 2 φλ. μανιτάρια φρέσκα σε φέτες, στραγγισμένα, κομμένα στην μέση, 2-3 κ.σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2-3 κ.σ. πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη, 10 κ.σ. ελαιόλαδο, 2 κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. ρίγανη, 1 κ.γ. κοφτή πιπέρι, 1,5 κοφτές κ.γ. κύμινο, 1,5 κ.γ. κάρυ, 2 φλ. αλεύρι γλουτένης

Υλικά για γαρνίρισμα
150 γρ μακαρόνια για παστίτσιο βρασμένα, καπνιστή πάπρικα, κάρυ

Εκτέλεση:
Μαρινάρουμε προαιρετικά τα μανιτάρια σε λίγο βαλσάμικο για 1-2 ώρες. Ζεματίζουμε για 5 λεπτά σε βραστό νερό με 1 κ.σ αλάτι τον κιμά σόγιας και τον στραγγίζουμε σφίγοντας τον λίγο-λίγο στην χούφτα μας, με μέτρια δύναμη.

Βράζουμε τα μακαρόνια και τα σουρώνουμε. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά.

Σε ένα βαθύ σκεύος αναμιγνύουμε όλα τα υλικά, προσθέτοντας τελευταίο το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά ώστε να κάνουμε ένα στιβαρό, σφιχτό ρολό. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ελάχιστο νερό ώστε να γίνει καλύτερη μείξη.

Ψήνουμε το μείγμα σε προθερμασμένο μέτριο φούρνο για 30-60 λεπτά περίπου, σε ελαφριά λαδωμένο ταψάκι ή σε λαδόκολα, ώστε να σφίξει αρκετά καλά και να είναι σχεδόν έτοιμο. Το βγάζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Στρώνουμε τα μακαρόνια στο ταψί, βάζουμε από πάνω το κοκορέτσι και το τυλίγουμε. Αν δεν κολλάνε καλά, απλώνουμε λίγο βούτυρο ή τυλίγουμε με την λαδόκολλα. Πασπαλίζουμε τα μακαρόνια με λίγη καπνιστή πάπρικα και λίγο κάρυ.

Βάζουμε το κοκορέτσι στον φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα (10-20 λεπτά περίπου) και είναι έτοιμο.

Η συνταγή είναι από εδώ 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v