Πέντε καφέ που είναι τέλεια για να δουλέψεις στο laptop

Θες να συγκεντρωθείς και να δουλέψεις με την ησυχία σου; Θες να πιεις και σούπερ καφεδάκια σε όμορφο περιβάλλον; Στρώσου σε αυτά τα όμορφα καφέ.

Πέντε καφέ που είναι τέλεια για να δουλέψεις στο laptop

Αν ακόμα τηλεργάζεσαι ή είσαι από τους τυχερούς που δεν χρειάζεται να πάνε σε κάποιον χώρο, τότε ξέρεις πολύ καλά πώς το σπίτι έχει τα υπέρ, αλλά έχει και τα κατά του.

Στα κατά, συμπεριλαμβάνονται οι ένα σωρό… αντιπερισπασμοί που καλείσαι να αντιμετωπίσεις και σε αποδιοργανώνουν.

Η λύση είναι απλή. Παίρνεις παραμάσχαλα το laptop, βγαίνεις στον ήλιο της άνοιξης και πιάνεις τραπεζάκι σε κάποιο από τα παρακάτω καφέ.

Κομπραί

Διδότου 34, τηλ: 21 1750 8340

Με όνομα που παραπέμπει στο Αναζητώντας τον χαμένο χρόνο του Μαρσέλ Προυστ, αυτό το βιβλιοκαφέ είναι όσο ήρεμο και όμορφο πρέπει για να κάνεις την δουλειά σου, χωρίς κανέναν να σε ενοχλεί. Εδώ θα βρεις βιβλιοφίλ κατά κύριο λόγο, ενώ αν τελειώσεις με τα tasks σου μπορείς να ψαχουλέψεις τα ράφια του, και να βρεις βιβλία λογοτεχνίας και ποίησης, δοκίμια και πολλούς και ενδιαφέροντες τίτλους για την προσωπική σου βιβλιοθήκη. Αν βρεις θέση, χώσου στο πριβέ του πατάρι, είναι ακόμα πιο ήσυχο!

Kick

Σποράδων 26, Κυψέλη, τηλ: 21 1119 0369

Ένα hub με ποιοτικό καφέ, vegan λιχουδιές και μικρά fashion brands στην Κυψέλη, το Kick είναι ο τέλειος χώρος για να δουλέψεις με το laptop σου ή να πεταχτείς για καφεδάκι και χειροποίητα cookies σε ένα διάλειμμα από τη δουλειά. Σερβίρει πολύ ενδιαφέρουσες ποικιλίες καφέ, μεταξύ των οποίων ένα cold brew από την Παπούα Νέα Γουινέα, και φανταστικά bagel σαν αυτό με παπαρουνόσπορο, vegan cream cheese από κάσιους, καρπάτσιο κολοκύθι, παντζάρι, πράσινα φύλλα από σπανάκι και μαγιονέζα από mango.

Kinono

Φαλήρου 48, Κουκάκι, τηλ.: 211 4086826

Ευρύχωρο, απλωμένο, άνετο και ήσυχο, το μίνιμαλ αυτό καφέ μπαρ είναι όσο χαλαρό πρέπει για να επικοινωνήσεις και να δουλέψεις σαν άνθρωπος χωρίς βαβούρα, αλλά και να πιεις ωραίο καφέ και ποικιλία ροφημάτων. Τα φυτά στο εσωτερικό του προσθέτουν τους απαραίτητους πόντους ζεν για να χαλαρώσεις, ενώ σε μια γωνιά θα βρεις και ένα concept store – μίνι φυτώριο, με φυτά εσωτερικού χώρου αλλά και κάκτους και φίκους, για να προμηθευτείς αν θες και κάποιο για το σπίτι σου.

Μύρτιλλο

Τριφυλλίας και Λάμψα, Πρώην Πάρκο ΚΑΠΑΨ, Αμπελόκηποι, τηλ: 21 1012 3176

Καφέ και πολυχώρος μαζί, γεμάτος ευαισθησίες, το Μύρτιλλο απασχολεί αποκλειστικά άτομα από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, κυρίως νέους με μαθησιακές δυσκολίες. Διαθέτει δε έναν άνετο και χουχουλιαστό βιομηχανικό χώρο με μεγάλα τραπέζια και πάγκους, όπου θα βρεις την ηρεμία που χρειάζεσαι για να δουλέψεις ή να διαβάσεις. Το ίδιο φυσικά μπορείς να κάνεις και έξω, τώρα που άνοιξε ο καιρός στα τραπεζάκια που ατενίζουν το πάρκο. Στο Μύρτιλλο είναι πολύ πιθανό να πετύχεις και ενδιαφέρουσες ημερίδες, εκθέσεις τέχνης ή εκδηλώσεις.

Booze Cooperativa

Κολοκοτρώνη 57, Τρίγωνο, τηλ.: 211 4053733

Αγαπημένο από γενιές αθηναίων, το Booze παραμένει μια από τις πιο αγαπημένες μας επιλογές για δουλειά και χαλαρό καφεδάκι από νωρίς το πρωί. Εδώ θα αράξεις με την άνεσή σου στα τεράστια τραπέζια του, και θα δοκιμάσεις κάποιο από τα υπόλοιπα καλούδια του καταλόγου του, πίνοντας συγχρόνως τον καφέ ή το τσάι σου. Και αν σε πάρει ο χρόνος πάνω από το laptop ή τις σημειώσεις σου μην ανησυχείς, κάθεσαι και το απόγευμα για ένα ποτάκι για να ξελαμπικάρεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v