Ο καλύτερος πατσάς της πόλης

Οι ξενύχτηδες ξέρουν και να τους εμπιστεύεσαι όταν σου μιλούν για τα καλύτερα πατσατζίδικα Αθηνών και περιχώρων.

Ο καλύτερος πατσάς της πόλης

Άλλοι τον προτιμούν χοντροκομμένο κι άλλοι λεπτοκομμένο. Άλλοι διαλέγουν κοιλιά κι άλλοι διαλέγουν ποδαράκι. Άλλοι τον ορέγονται κοκκινιστό κι άλλοι με σκορδοστούμπι. Άπαντες συμφωνούν ότι σαν τον πατσά δεν έχει ειδικά μετά από ξενύχτι όταν το στομαχάκι μας χρειάζεται κάτι δυναμωτικό να έρθει στα ίσια του. Για αυτόν τον λόγο πήραμε σβάρνα τα καλύτερα πατσατζίδικα της πόλης δοκιμάζοντας την μερακλήδικη πραμάτεια τους.

Το 24ωρο

Λεωφόρος Συγγρού 44, Κουκάκι, τηλ: 210 9221159

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Το 24ωρο (@to24oro)

Από το όνομα και μόνο καταλαβαίνεις ότι το 24ωρο διανυκτερεύει και καλοταΐζει τους ξενύχτηδες που θέλουν να αποφύγουν τις στριτφουντάδικες επιλογές αφού είναι λάτρεις του πατσά και των μαγειρευτών. Εδώ οι πατσαδολάγνοι θα βρουν διαφορετικές εκδοχές του αγαπημένου τους εδέσματος αφού μπορούν να τον βρουν ψιλοκομμένο, χοντροκομμένο, κόκκινο, με σκορδοστούμπι ή αλάτι. Μια δοκιμή θα σε πείσει. Πέρα από πατσά σου προτείνουμε να δοκιμάσεις γεμιστά, αρακά, γίγαντες, σπανακόρυζο, φασολάκια, μοσχαράκι γιουβέτσι και μοσχαράκι λεμονάτο. Οι τιμές κυμαίνονται από 5 έως 10€ αναλόγως το πιάτο.

Μάκης

Θηβών 325, Περιστέρι, τηλ.: 21 0575 7228

Ένα από τα πιο θρυλικά και μερακλήδικα πατσατζίδικα της πόλης είναι φυσικά ο Μάκης με το όνομα. Προσφέρει τα πιο λαχταριστά και σπιτικά γεύματα στα πέριξ του Περιστερίου. Καθημερινά στα τεράστια καζάνια του βράζει 250 κιλά πατσά (κοιλιά, πόδι, χοντροκομμένο, λεπτοκομμένο αλλά και ανάμεικτο για όσους δεν έχουν απάντηση στο αιώνιο δίλημμα), ενώ η κοτόσουπα, το χοιρινό φρικασέ, η γίδα βραστή και το μοσχάρι βραστό σούπα δεν λείπουν ποτέ από το μενού του. Η μερίδα πατσά στα 8,40€.

Το Αυτόφωρο

Λεωφ. Αλεξάνδρας 152, τηλ.:21 0646 1377

Το ιστορικό πατσατζίδικο στην Αλεξάνδρας είναι ένας πολύ καλός λόγος για να γίνεις αυτοφωράκιας. Το Αυτόφωρο άνοιξε το 1970 και τις δεκαετίες του ’70, του ’80 και του ’90 έζησε νύχτες δόξας με αμέτρητα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρά κάνοντας την επιβεβλημένη στάση για μια χορταστική μερίδα πατσά. Όλοι οι καλοί λάτρεις του πατσά χωράνε εδώ είτε τη βρίσκουν με λεπτοκομμένο είτε με χοντροκομμένο καθώς το Αυτόφωρο έχει πάντοτε τις αγκάλες του ανοιχτές για τους ξενύχτηδες και τους καλοφαγάδες που έχτισαν το όνομά του ανά τα χρόνια. Η μερίδα στα 7€.

Οινομαγειρείο Ήπειρος

Φιλοποίμενος 4, στοά Μανέτα, Κεντρική Κρεαταγορά, τηλ. 210 3240773

Οινομαγειρεία δεν υπάρχουν πολλά πια στην Αθήνα, κι ειδικά σαν την Ήπειρο ελάχιστα. Θρυλικό στέκι για πατσά με πολλά χρόνια στην πλάτη συνεχίζει να βρίσκεται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των Αθηναίων που αναζητούν μια αχνιστή και καλομαγειρεμένη μερίδα. Οι κατσαρόλες του δεν σταματούν ποτέ να δουλεύουν με την Ήπειρο να κρατά αναλλοίωτη την καλτ αισθητική της και να μας προσφέρει, εκτός από λαχταριστό πατσά, κι ένα νοσταλγικό ταξίδι στον χρόνο.

Αντώνης

Παπανικολή 23, Κερατσίνι, τηλ.:21 1012 1403

Στα πέριξ του Πειραιά πριν κάποια χρόνια τα διανυκτερεύοντα πατσατζίδικα ήταν πολλά περισσότερα από τα φαρμακεία. Πλέον λίγοι είναι αυτοί που το κρατάνε αληθινό με τον Αντώνη πρώτο και καλύτερο. Εστιατόριο θρύλος για τους Πειραιώτες με αδιαμφισβήτητες σπεσιαλιτέ του τον πατσά και τη μοσχαρόσουπα, για τις οποίες οι μερακλήδες ξεκινούν από κάθε γωνιά της Αθήνας. Κανείς ξενύχτης δεν έφυγε πεινασμένος από τον Αντώνη αφού οι χορταστικές του μερίδες στανιάρουν κάθε άδειο στομάχι. Εκτός από σούπες υπάρχουν και πεντανόστιμα μαγειρευτά στον κατάλογο με τις τιμές ανά πιάτο να κυμαίνονται από 6 μέχρι 9€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v