Ο 4ος διαγωνισμός Specialist Awards αναδεικνύει την αριστεία των ελληνικών προϊόντων

Ο θεσμός των Specialist Awards είναι και φέτος εδώ για να βραβεύσει την αφρόκρεμα των ελληνικών προϊόντων μέσα από έναν πολύπλοκο και αδιάβλητο διαγωνισμό.

Ο 4ος διαγωνισμός Specialist Awards αναδεικνύει την αριστεία των ελληνικών προϊόντων

Πάνω από 500 ελληνικά προϊόντα που ανήκουν σε 32 διαφορετικές κατηγορίες θα αξιολογηθούν από 80 κριτές σε τουλάχιστον 20 πάνελ, στον τέταρτο διαγωνισμό Specialist Awards ο οποίος θα λάβει χώρα κατά την διάρκεια του τριημέρου 1-3 Απριλίου 2023 στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Η εγκυρότητα και η αξιοπιστία του θεσμού εξασφαλίζονται μέσω της διαδικασίας αξιολόγησης η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μεγάλο αριθμό εξειδικευμένων και καταξιωμένων κριτών από διαφορετικούς τομείς, όπως ερευνητές, εξειδικευμένοι γευσιγνώστες, καθηγητές, σεφ, δημοσιογράφοι γεύσης κ.λπ., πολυάριθμα κριτήρια, καθώς και συγκεκριμένη, καταγεγραμμένη μεθοδολογία. Με αυτόν τον τρόπο, εξάγεται ένα αδιάβλητο και πολυπαραγοντικό αποτέλεσμα.  

Κάθε προϊόν που θα διακριθεί στον θεσμό θα φέρει στη συσκευασία του αυτοκόλλητες σφραγίδες ποιότητας. Οι σφραγίδες αυτές κάνουν τα προϊόντα να ξεχωρίζουν και να κερδίζουν την εμπιστοσύνη και, κατά συνέπεια, την προτίμηση των καταναλωτών.

Σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης τα βραβεία απονέμονται βάσει βαθμολογίας από το 0 έως το 100. Τα βραβεία είναι τέσσερα: Πλατινένιο (95-100 βαθμοί), χρυσό (85-94.9 βαθμοί), ασημένιο (75-84,9 βαθμοί) και χάλκινο (65-74,9 βαθμοί).

Οι κατηγορίες είναι οι εξής: Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, Ελιά, Μέλι, Βότανο/ Μπαχάρι/Αλάτι, Ξύδι/ άρτυμα, Αλμυρό έδεσμα, Αλμυρό Άλειμμα, Έτοιμο Γεύμα, Αρτοπαρασκεύασμα/ Ψωμί/ Αλεύρι, Προϊόν Ζαχαροπλαστικής, Γλυκό Άλειμμα. Σοκολάτα, Βούτυρο Καρπών/ Ξηροί Καρποί, Μπισκότο/ Μπάρα/ Σνακ, Ζυμαρικό/ Όσπριο/ Ρύζι, Δημητριακό, Ρόφημα/ Ηδύποτο/ Χυμός, Γαλακτοκομικό Είδος, Τυρί, Αλλαντικό/ Κρέας, Αλίπαστο/ Ψάρι, Φυσικό Καλλυντικό.

Εκτός από τις πιο πάνω 22 κατηγορίες προϊόντων, υπάρχουν και ειδικές κατηγορίες τροφίμων οι οποίες αφορούν στα εξής: Βιολογικό Προϊόν, Καινοτόμο Προϊόν, Νέο Προϊόν, Προϊόν ειδικής διατροφής, Προϊόν εντοπιότητας, Προϊόν αναβιώμενης καλλιέργειας, Παραδοσιακό προϊόν, Εξαγώγιμο προϊόν, Σχεδιασμός συσκευασίας/branding.

Για πρώτη φορά φέτος θεσπίζεται το βραβείο Specialist Producer of the year που θα επιβραβεύσει τους καλύτερους παραγωγούς με εξέχοντα προϊόντα και θα αναδείξει για πρώτη φορά το ελληνικό brand name με ολιστική προσέγγιση.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 15 Μαΐου 2023.

Ακολουθήστε τα Specialist Awards στα Social Media:

Facebook: https://www.facebook.com/gourmetexhibition

Instagram: https://www.instagram.com/gourmet_exhibition/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/specialist-awards-322985264/

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v