Βγήκαμε για καφεδάρες στα δυτικά κι ήταν χαρά μας

Ένα καφεδάκι την ημέρα σε Αιγάλεω, Περιστέρι, Χαϊδάρι και Πετρούπολη την ανία της καθημερινότητας κάνει πέρα κι εμείς του δώσαμε να καταλάβει.

Βγήκαμε για καφεδάρες στα δυτικά κι ήταν χαρά μας

Η καλή μέρα συνήθως φαίνεται από το πρωί κι αν μάλιστα συνοδευτεί από ένα ωραιότατο καφεδάκι έχει όλα τα φόντα να πάει ακόμη καλύτερα. Αν πάλι κάτι στραβώσει στη μέρα σου ένα καφεδάκι με το ταίρι σου ή τα φιλαράκια σου είναι μια καλή αφορμή για να βελτιωθεί. Για αυτό λέμε να κινηθούμε άλλη μια φορά προς τα δυτικά προάστια της πρωτεύουσας και να πιάσουμε θέση στα καλύτερα coffee spots Αιγάλεω, Περιστερίου, Χαϊδαρίου και Πετρούπολης. Το μόνο που μένει να αποφασίσεις είναι αν θα καθίσουμε μέσα ή έξω.

Θεωρία του House

Πλατεία Δαβάκη 1, Αιγάλεω, τηλ: 21 0531 2134

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Theoria Tou House (@theoria_tou_house)

H Θεωρία του House είναι ένα πανέμορφο «σπιτίσιο» καφέ στο Αιγάλεω που μοσχομυρίζει αρώματα από ζεστά και κρύα ροφήματα και γλυκολιχουδιές που στέλνουν τους διαιτολόγους στο ταμείο ανεργίας. Ζεστό, ατμοσφαιρικό γεμίζει τόσο με ζευγαράκια όσο και με οικογένειες που το στηρίζουν φανατικά. Πέρα από καφέδες επιβάλλεται να δοκιμάσεις κάποιο από τα κολασμένα γλυκάκια του όπως το μιλφέιγ με κρέμα πατισερί, πραλίνα φυστίκι καραμελωμένη σφολιάτα και σαντιγί μασκαρπόνε κέικ σοκολάτας με μαρμελάδα φράουλα και βανίλια Μαδαγασκάρης.

The Claxons 

Μπότσαρη 23, Αιγάλεω, τηλ: 21 0598 8600

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Claxons Official (@the_claxons)

Το Claxons με το χαρακτηριστικό ποδήλατο στην είσοδο ήταν ένας από τους βασικότερους λόγους της εμπορικής άνθισης της Μάρκου Μπότσαρη στο Αιγάλεω. Εξαιρετικά χαρμάνια specialty coffee και λαχταριστές brunch επιλογές συνεχίζουν να κρατούν πολύ ψηλά τον ποιοτικό πήχη της Claxons που βλέπει τα ελεύθερα τραπεζάκια της να εξαφανίζονται μέχρι να πεις φρέντο εσπρέσο.

Novem

Στ. Καραισκάκη 41, Χαϊδάρι, τηλ: 210-5323667

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by NoVeM (@novem_bar)

Η Novem βρίσκεται σχεδόν σε κάθε λίστα με τα καλύτερα all day café bars που σέβεται τον εαυτό της. Φρεσκοκαβουρδισμένος καφές, μοντέρνος χώρος με Urban πινελιές και μια αυλή χάρμα οφθαλμών δίνουν δικαιωματικά στη Novem μια θέση στα πιο όμορφα στέκια του Χαϊδαρίου. Ιδανικό μέρος να ξεκινήσεις τη μέρα σου κι αν σε πάρει μέχρι αργά μην σκας, οι Mixologists της Novem φτιάχνουν τα απαραίτητα κοκτεϊλάκια για να σε περιποιηθούν δεόντως.

Mind the Cup

Αιμίλιου Βεάκη 29, Περιστέρι  τηλ: 210 5776010

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mind The Cup® (@mindthecup.co)

H κεφάτη κι έξτρα έμπειρη ομάδα του Mind the Cup πάντα βρίσκει τρόπους για να απογειώνει την καθημερινή συνήθεια του πρώτου ή δεύτερου ή τέταρτου καφέ –εμείς δεν είμαστε εδώ για να κρίνουμε- της ημέρας, σερβίροντας ψαγμένες ποικιλίες από επιλεγμένους συνεταιρισμούς. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι το όνομα του έφτασε μέχρι το Buzzfeed και τις λίστες του με τα καλύτερα καφέ του κόσμου, αφού εδώ και χρόνια αποτελεί εγγυημένη καφεδάτη επιλογή.

Godmamas Yard

Βασιλέως Αλεξάνδρου 98, Περιστέρι 694 810 3074

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Godmama’s Yard (@godmamasyard)

Η Περιστεριώτισσα Νονά δεν αστειεύεται με τον καφέ των βαφτισιμιών της για αυτό και μόνο με αίτηση βρίσκεις ελεύθερο τραπεζάκι στο Godmama’s Yard. Τώρα μάλιστα που καλοκαιριάζει η κουκλίστικη αυλή της θα πάθει μια συμφόρηση από τους θαμώνες που συρρέουν για καφεδάκια, πεντανόστιμα τσιμπολογήματα κι ό,τι κοκτέιλ προκύψει αν σε πάρει μέχρι αργά. Από εμάς είναι μεγάλο κι αδιαπραγμάτευτο ναι.

Terra Petra

Θέατρο Πέτρας, τηλ: 21 0506 0694

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by TerraPetra (@terrapetra.gr)

Η φήμη της Terra Petra ξεπερνά κατά πολύ το όνομά της χάρη σε αυτή την συγκλονιστική θέα που έχεις με την Αθήνα κυριολεκτικά και μεταφορικά στο πιάτο σου. Σίγουρα πρόκειται για ένα καφέ σήμα κατατεθέν στα δυτικά προάστια που όσα χρόνια κι αν περάσουν βρίσκεται στην κορυφή των επιλογών για πλήθος locals αλλά και Αθηναίων από κάθε περιοχή της πρωτεύουσας. Πέρα από ροφήματα, τσάγια, χυμούς και smoothies μπορείς να δοκιμάσεις και εξαιρετικές brunch-αριστές  λιχουδιές.

Γραμματόσημο

Ηρ. Πολυτεχνείου 82, Δάσος Χαϊδαρίου, τηλ.:21 0582 0517

Πάμε τώρα προς Δάσος Χαϊδαρίου μεριά για να βρούμε μια από τις πιο ντελικάτες καφετέριες στα πέριξ της περιοχής. Το πλήρως λειτουργικό τζουκμπόξ, οι ραπτομηχανές, η βέσπα, ο αργαλειός, αλλά και οι αυθεντικοί πίνακες του Μώραλη στήνουν ένα vintage σκηνικό για το Γραμματόσημο που δικαίως έχει χιλιοταγκαριστεί στα social media. Αν κινείσαι στην περιοχή και ψάχνεις ένα μέρος για ριλαξάρισμα συνοδεία φρεσκοκαβουρδισμένου καφέ και μιας φανταστικής κις λορέν για τη λιγούρα τότε πρέπει να κάνεις μια στάση στο Γραμματόσημο.

9 Plus

Μάκρης 9, Αιγάλεω, τηλ. 21 0531 6386

Το 9 Plus έχει κερδίσει τις προτιμήσεις Αιγαλεωτών και μη τα τελευταία χρόνια, αφού ολοένα και περισσότεροι συχνάζουν σε αυτό το νοσταλγικό bistrot café που έχει μια vintage ροπή στη διακόσμηση η οποία ομολογουμένως πολύ μας αρέσει. Ο κατάλογος βρίθει εξαιρετικών ζεστών και κρύων ροφημάτων (μεγάλη ποικιλία σε σοκολάτες για τους λάτρεις του είδους), τσαγιών αλλά και χορταστικών για εκείνους που δεν πρόλαβαν να φάνε το κατιτίς τους.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v