Πάμε για καφέ στο Χαλάνδρι;

Aνεβήκαμε στα βόρεια για καφεδάκι και βρήκαμε τις καλύτερες διευθύνσεις που παίζουν στις γειτονιές του Χαλανδρίου.

Πάμε για καφέ στο Χαλάνδρι;

Ο Φλεβάρης μάς αποχαιρέτησε δίνοντας τη θέση του στον Μάρτη κι ελπίζουμε φέτος να μην αποδειχθεί γδάρτης και παλουκοκάφτης γιατί τη νιώσαμε στο πετσί μας και στους λογαριασμούς ρεύματος την ενεργειακή κρίση. Αντίθετα θέλουμε ο καιρός, μιας που μπήκε κι ημερομηνιακά η άνοιξη, να αποδειχθεί σύμμαχός μας, ώστε να πληθύνουν οι αφορμές για καφεδάκι. Λέμε να κινηθούμε προς βόρεια αυτή τη φορά και συγκεκριμένα προς τη γειτονιά του Χαλανδρίου που έχει μπόλικα καφέ τα οποία έχουν όλα τα φόντα για να γίνουν το επόμενο στέκι σου.

Ellyz Café

Αγίου Γεωργίου 30, τηλ.:21 0681 4148

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Ellyz Athens (@ellyzcafe)

H επέλαση του ροζ συνεχίζεται και στο Χαλάνδρι αφού το Ellyz Café έχει ανοίξει κι εκεί τις πύλες του για να προσφέρει μια λουλουδιαστή επιλογή σε όσους αγαπούν τα εκλεκτά ροφήματα αλλά και τις κολασμένες γλυκές κι αλμυρές δημιουργίες. Εδώ τερματίζονται τα ταγκαρίσματα στο Instagram αφού το Ellyz μπαίνει με άνεση στη λίστα με τα πιο φωτογενή καφέ των βορείων προαστίων, χάρη στη φλοράλ και παραμυθένια διακόσμησή του. Ο ροζ καφές του κάνει δικαιολογημένα χαμό όπως και το Sandwich turkey με πολύσπορο ψωμάκι, γαλοπούλα fouantre, τυρί κρέμα, ντομάτα, μαρούλι και μαγιονέζα avocado, το smoothie με κόκκινα φρούτα δάσους, σπόρους chia και γιαούρτι αλλά και το υπέροχο carrot cake.

Houston

Λεωφόρος Βασιλέως Γεωργίου 12, τηλ.:21 1418 8598

Xιούστον έχουμε πρόβλημα κι όταν ανηφορίζουμε προς Χαλάνδρι μεριά δεν βρίσκουμε εύκολα ελεύθερο τραπεζάκι στα μέρη σου, καθώς όλο και περισσότεροι αράζουν εκεί. Λογικό κι επόμενο θα μας πεις εφόσον γίνεται πολύ σοβαρή δουλίτσα στο θέμα καφέ και ροφημάτων με τους baristas του Houston να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό καθημερινά. Εξαιρετικά και τα τσιμπολογήματά του αφού τα κουλούρια, οι σφολιάτες, οι ομελέτες και τα υπόλοιπα snacks θα δελεάσουν κάθε ουρανίσκο.

Mosaic

Ρωμανού Μελωδού 7, τηλ.: 21 0681 9241

Πολύ κοντά στην πλατεία του Χαλανδρίου σε έναν κρυμμένο πεζόδρομο, αυτό το τοσοδούλικο καφέ γίνεται εδώ και καιρό ιδανική αφορμή για να πιείς το πρώτο, το δεύτερο ή και το τέταρτο –εμείς εδώ δεν κρίνουμε- καφεδάκι σου. Φημίζεται για τον μυρωδάτο ελληνικό που φτιάχνει στην χόβολη όπως παλιά, μεταξύ πολλών ροφημάτων που οι λάτρεις του είδους θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα. Δυνατό και το brunch, ενώ αν το ξενυχτήσεις, κάποιοι από τους καλύτερους djs της πόλης θα σου κρατήσουν συντροφιά με τις μουσικές επιλογές τους.

Nomad

Θουκιδίδου 3, τηλ.: 21 0685 1051

Αν είσαι και νομάς με την αράδα σου θα πας σε ένα από τα πιο γνωστά κι εξειδικευμένα καφεδό-στέκια του Χαλανδρίου. Το Nomad έχει ανεβάσει το specialty coffee επίπεδο των βορείων προαστίων χάρη στα εβδομαδιαία καβουρδίσματά του, στις fresh crop ποικιλίες του και στην μεγάλη αγάπη που δείχνουν οι υπεύθυνοί του για το ευγενές άθλημα της καφεποσίας. Ο ζεστός κι έξτρα ατμοσφαιρικός εσωτερικός χώρος του είναι σταθερό δέλεαρ για να το επισκεφθείς όταν βάζει κρύο προτού ξαμοληθούμε στο εξωτερικό του μετά τις πρώτες λιακάδες.

Penny Lane

Θουκυδίδου 10, τηλ: 21 0680 0217

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Penny Lane Comfort Food (@pennylane_cf)

To Penny Lane ήταν ένα από τα πρώτα καφέ που εισήγαγαν τον όρο comfort food παίζοντας μεγάλη brunch μπαλίτσα όταν η λέξη ήταν ακόμη άγνωστη στους περισσότερους Αθηναίους. Υπέροχος χώρος που έχει εδώ και χρόνια πιστούς θαμώνες, οι οποίοι βάζουν μέσο για να βρουν κενό τραπεζάκι όταν καλοκαιριάσει καθώς η μεγάλη αυλή του παθαίνει Μύκονο σε αυγουστιάτικο σαββατοκύριακο. Μεγάλη ποικιλία ροφημάτων, smoothies, τσαγιών και χυμών για να ανοίξει το μάτι την ώρα που τα τσιμπολογήματα του παραμένουν λαχταριστά με το Waffle n chicken του (βάφλα με κοτόπουλο παναρισμένο σε panko, καπνιστό μπέικον, maple syrup, sauce hollandaise και sour cream) να κλέβει στις λεπτομέρειες την παράσταση.

Κόκκινη Σβούρα

Αγίου Γεωργίου 17, τηλ.: 211 012 5454

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Κόκκινη Σβούρα (@svourabar)

Η Κόκκινη Σβούρα ξεχωρίζει ανάμεσα στα πολυαγαπημένα μας χαλανδριώτικα στέκια χάρη στα super cool vibes της, την γλυκύτατη αυλίτσα της (που είναι και σομπάτη για τους κρυουλιάρηδες της παρέας) αλλά και τις ψαγμένες ποικιλίες καφέ από Περού και Κολομβία που απογειώνουν τα καφεδάκια μας. Από κοντά κι όλα τα refreshments του καταλόγου (συστήνουμε ανεπιφύλακτα την αρωματική λεμονάδα με πράσινο μήλο και σιρόπι αγγουριού), αλλά κι οι ντελικάτες brunch επιλογές. Μόλις βραδιάσει ο κοκτεϊλοκατάλογος της Κόκκινης Σβούρας θα σου δώσει όσες αλκοολούχες επιλογές χρειαστείς για να μείνεις εκεί μέχρι αργά.

Beverley

Πλ. Ελευθεριωτών 10, τηλ.: 21 5515 0373

Αγαπημένο ρομαντζάδικο bistrot για να κάνεις άνετος/η το χάζι σου στην περατζάδα της πλατείας το Beverley ειδικεύεται σε εξαιρετικά καφεδάκια και τσάγια αλλά και πεντανόστιμα γλυκά και παγωτά γιατί νηστικό αρκούδι ποόσους καφέδες ξεροσφύρι να πιεί; Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις το μιλφέιγ φράουλα, το προφιτερόλ και το τιραμισού του και κρατάμε μια ξεχωριστή θέση στην καρδούλα μας για το λατρεμένο παταράκι του που είναι δίχως άλλο η πιο χουζούρικη γωνιά του Beverley.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v