Ζεστές αυλίτσες για χειμωνιάτικους καφέδες

Πιάσαμε μια ζεστή γωνιά σε κάποιες από τις πιο όμορφες αυλίτσες της πρωτεύουσας κι απολαύσαμε τις καφεδάρες μας.

Ζεστές αυλίτσες για χειμωνιάτικους καφέδες

Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα τραγουδάνε ακόμα οι Locomondo και πολύ καλά κάνουν αφού αν εξαιρέσεις κάποιες χειμωνιάτικες μέρες όλο τον χρόνο ο ήλιος είναι τις περισσότερες φορές σύμμαχος μας στις καφεδάτες εξόδους μας. Πάντως ακόμη και τις μέρες που η θερμοκρασία πέφτει και το κρύο τσιμπάει μαγουλάκια και κωλαράκια κοκαλάκια λύσεις ακόμη κι αν δεν βρούμε θέση στο χουχουλιαστό εσωτερικό αγαπημένων καφέ με το τζάκι ή τη σομπίτσα να καίει. Οι αυλές φοράνε τα χειμωνιάτικά τους που λες, γεμίζουν σόμπες και κουβερτάκια φλις άμα λάχει στις καρέκλες φτιάχνοντας ιδανικό σκηνικό για το πρώτο, το δεύτερο ή και το τέταρτο (δεν θα τα χαλάσουμε εδώ) καφεδάκι της ημέρας.

Line Athens

Αγαθοδαίμονος 37, Κάτω Πετράλωνα, τηλ.: 21 1750 7185

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Line Athens (@line.athens)

Στην αγαπημένη γειτονιά των Κάτω Πετραλώνων το Line βλέπει την αυλή του να γεμίζει με κόσμο ανεξαρτήτως εποχής, αφού το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι για να ζεσταθούν οι θαμώνες του. Απλώνει λοιπόν στον εξωτερικό του χώρο μια σειρά από σόμπες κι αφήνει στις καρέκλες τα απαραίτητα κουβερτάκια για εκείνους που θέλουν να νιώσουν σαν στο σπίτι τους βρε αδερφέ. Ανοίγει τις πόρτες του από νωρίς σερβίροντας αχνιστά καφεδάκια και μπόλικα ζεστά ροφήματα, ενώ αν σε πάρει μέχρι αργά μπορείς να πιείς κι ένα  Paloma με τεκίλα Cazadores Blanco, τζίντζερ, λεμονόχορτο και 3 Cent Grapefruit soda στην υγειά μας. Πολύ δυνατό και το φαγητο-μενού του.

Το Paribaba Τρώων 49

Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 21 0700 7513

Παραμένουμε στα Πετράλωνα κι από τα Κάτω ανηφορίζουμε προς τα Άνω για να βρούμε την υπέροχη μονοκατοικία στην οποία στεγάζεται το Paribaba. Στην εσωτερική του αυλή τα βλέμματα δικαιολογημένα κλέβει μια καταπληκτική τοιχογραφία που έχει άρωμα Κούβας και ζεσταίνεται έξτρα από το πρωί μέχρι το βράδυ χάρη στις σόμπες που καίνε τριγύρω της. Iδανικό μέρος για να ξεκινήσεις τη μέρα σου συνοδεία ενός ζεστού καφέ κι αν έχεις ντέρτια πολλά μπορείς να πιείς κι ένα ζεστό κρασάκι να πάνε κάτω τα φαρμάκια που σε κέρασε η ζωή. Το βράδυ συνεχίζεται αμείωτος ο πρωινός χαμούλης χάρη στον ευφάνταστο κοκτεϊλοκατάλογο.

Το Λοκάλι

Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ.: 690 610 3005

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by tolokali (@tolokali)

Το Λοκάλι δεν σταμάτησε στιγμή να Hype-άρει από όταν άνοιξε, δίνοντάς μας ακόμη έναν καλό λόγο για να αράζουμε στου Ψυρρή. Ο χώρος του έχει καταγράψει δικαίως ρεκόρ ταγκαρισμάτων στο Instagram, ενώ η αυλή του είναι από τις πλέον πολυσύχναστες όλης της Αττικής. Για αυτόν τον λόγο ίσως οι υπεύθυνοι του Λοκαλιού έχουν προνοήσει ώστε κατά τους χειμωνιάτικους μήνες να υπάρξει σομπάτη παρέμβαση η οποία θα μας δώσει τους ζεστούς χειμωνιάτικους καφέδες που χρειαζόμαστε. Αν πάλι σου έρθει μια πείνα, τότε δοκίμασε το λαυράκι σεβίτσε, το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με gruyere custard και γλυκόξινες πιπεριές και τα παραδοσιακά κεφτεδάκια με τηγανιτές πατάτες και σως γιαούρτι-δυόσμο και θα μας θυμηθείς.

Saorsa

Γιατράκου 2, Μεταξουργείο, τηλ. 21 0523 5960

Πολλές φορές έχουμε γράψει για το Saorsa αποθεώνοντας τη μεγάλη, κουκλίστικη και γεμάτη ανθισμένα γλαστράκια αυλή του που ομορφαίνει κι άλλο το τουλάχιστον εντυπωσιακό διατηρητέο κτίριο εντός του οποίου στεγάζεται. Εδώ η φάση είναι all day κι όπως καταλαβαίνεις ξεκινάμε από το πρωί για καφεδάκια, ροφήματα, smoothies και χυμούς και μας παίρνει μέχρι αργά δοκιμάζοντας κοκτέιλ σαν το Poet’s Jasmine, με βότκα, γιασεμί και τζίντζερ, και το Bananajara με σοκολατένια τεκίλα και μπανάνα.

Six D.O.G.S

Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ: 21 0321 0510

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by six d.o.g.s (@sixdogsgr)

Το Six D.O.G.S είναι ο απόλυτος αυλίσιος προορισμός στο κέντρο της πόλης για δροσερά ροφήματα, καφεδάκια, smoothies και λαχταριστό brunch καλοκαίρι και χειμώνα. Παρότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένας τουριστοχαμούλης στα μέρη του, εμείς συνεχίζουμε να επιλέγουμε ακάθεκτοι στο βάθος κήπο για να ρουφήξουμε λίγο από το hype το καλό που σερβίρει μεταξύ άλλων στους θαμώνες του το αγαπημένο στέκι της Αβραμιώτου. Οι σομπίτσες κάνουν εξαιρετική δουλίτσα κι επομένως δεν μας στερούν την αγαπημένη μας καφεδάτη συνήθεια για να ξεκινήσει καλά η μέρα.

Copal

Ναυάρχου Αποστόλη 1, Ψυρρή, τηλ.: 210 3240028

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by 𝗖𝗼𝗽𝗮𝗹 (@copal_athens)

Ο ροζ κήπος του Copal στου Ψυρρή έχει φέρει το Μαρόκο στο αθηναϊκό κέντρο εδώ και λίγα χρόνια καλώντας τους θαμώνες του να πιάσουν θέση σε ένα από τα τραπεζάκια του. Φουλ σομπάτη και ζεστή η αυλή του μοιάζει ταμάμ επιλογή για να πιείς ένα γρήγορο ή πιο χαλαρωτικό καφεδάκι ανάλογα με το πρόγραμμά σου, απολαμβάνοντας συγχρόνως πολύ νόστιμα τσιμπολογήματα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v