Πάμε να φάμε κάπου καλά;

Κρατήσαμε θέση σε κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της πρωτεύουσας, απολαμβάνοντας μια γαστρονομική εμπειρία υψηλού επιπέδου.

Πάμε να φάμε κάπου καλά;

Μια ζωή την έχουμε και αν δεν την γλεντήσουμε…, λέει το γνωστό λαϊκό άσμα κι ο θυμόσοφος λαός κι ένα μεγάλο δίκιο το έχει εδώ που τα λέμε. Για αυτόν τον λόγο αξίζει πού και πού να κάνουμε μια υπέρβαση στον προσωπικό ή οικογενειακό προϋπολογισμό μας και να τρώμε σε ένα καλό εστιατόριο που έχει όλα τα γαστρονομικά φόντα για να διεγείρει τον ουρανίσκο μας. Φορέσαμε λοιπόν τα καλά μας κι αφού κάναμε την κράτησή μας, κινήσαμε προς κάποια από τα καλύτερα αθηναϊκά εστιατόρια για να το ζήσουμε γευστικά κι αριστοκρατικά.

Τραβόλτα

Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι τηλ.: 2105719222

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Travolta athens (@travoltaathens)

Ο παλιός «Τραβόλτα» του χορευτή της εποχής, Λάκη Λαμπρόπουλου, ήταν η πιο δημοφιλής ψαροταβέρνα του Περιστερίου. Ο νέος Τραβόλτα έχει γίνει σημείο αναφοράς για τους εκλεπτυσμένους ψαροφάγους της πρωτεύουσας καθώς εδώ τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο ή απόλυτο, δεδομένο και κοινότοπο. Η μοναδική και απαράβατη προϋπόθεση αφορά μονάχα στο φρέσκο ψάρι. Για αυτόν τον λόγο δυο καΐκια βγαίνουν στη θάλασσα αποκλειστικά για τον νέο Τραβόλτα.

Στα επιβάλλεται του μενού συγκαταλέγονται το καρπάτσιο τσιπούρας με αχινό, το κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι, το χέλι καπνιστό με φάβα Σχοινούσας, οι μπάμιες με ροφό, η τσιπούρα χουνκιάρ με πουρέ μελιτζάνας και ντοματίνια, το σασίμι με ψάρια ημέρας, η φιλέταρισμένη τσιπούρα φρικασέ, οι ταλατιέλες με μελάνι σουπιάς και χαβιάρι πέστροφας κι η θαλασσινή καρμπονάρα με αυγοτάραχο και καπνιστό χέλι. Ο λογαριασμός μαζί με κρασί θα κυμανθεί μεταξύ 35-40€ το άτομο, χωρίς την επιλογή του φρέσκου ψαριού στο τραπέζι σου.

Vezene

Βρασίδα 11, Χίλτον, τηλ: 210 7232002

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Vezené Greek Inspired Bistro (@vezene)

Ο Άρης Βεζενές είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους σεφ στη χώρα, ο οποίος εξασκεί μπιστρονομία υψηλού επιπέδου στο εστιατόριό του στο Χίλτον. Εκεί μπορείς να βρεις εξαιρετικά ψαγμένες κοπές κρέατος και γαστρονομικές λιχουδιές που θα ενθουσιάσουν και τον πλέον απαίδευτο ουρανίσκο. Εξαιρετικές είναι κι οι ψαροφαγικές επιλογές του μενού όπως η σφυρίδα φιλέτο με σταμναγκάθι, μύδια, τοματίνια confit και μάραθο, ο αχινός Fettucce κι η γαρίδα Fritta με θυμαρίσιο μέλι, καρδιές μαρουλιού, τσίλι και καραμελωμένο πεκάν.

Μην παραλείψεις να δοκιμάσεις βοδινό μάγουλο γιουβέτσι σιγομαγειρεμένο στον ξυλόφουρνο, Old Cow Mirandesa Rump Cap (με salsa vierge, ξύδι σαμπάνιας, βασιλικό, ψητό κρεμμύδι και πιπεριές padron), κατσικίσιο σβέρκο Βόνιτσας (με χόρτα φρικασέ, μάραθο και μυρώνια) και Onglet (με πράσινο μήλο, ginger, τσαουλιά, πιπεριές padron). Για ένα πλήρες γεύμα μαζί με κρασί υπολόγισε περί τα 60-70€ κατ΄ άτομο.

Nolan

Βουλής 31-33, Αθήνα, τηλ: 210 3243545

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Nolan Restaurant (@nolanrestaurant)

Το Νοlan είναι εδώ και επτά χρόνια το γαστρονομικό talk of the town της πόλης, κρατώντας αμείωτο όλο το hype που δικαίως συνοδεύει το «γευστικό παιδί» του Σωτήρη Κοντιζά και της ομάδας του. Comfort food από το πάνω ράφι, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς, που δεν κατατάσσεται σε κάποια κατηγορία, αλλά πατώντας στην Ελλάδα, έχει επιρροές από παντού: από το street food του Βιετνάμ ή του Πεκίνου και το κλασικό τηγανιτό κοτόπουλο, μέχρι τα φασολάκια της γιαγιάς.

Μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις πάπια με πίκλα γλυκοπατάτα, γαρίδα, καραβίδα και τόνος Αλλονήσου σε φύλλο ρυζιού, bean noodles με χταπόδι και ελιές Καλαμών, ψωμάκια ατμού με χοιρινά μάγουλα, donburi με αρνί, θράψαλο με μαραθόριζα και μοσχίδα με καμμένο πράσο. Ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 45-50€ κατ’ άτομο συνοδεία ενός οικονομικού μπουκαλιού κρασί.

Park Bench

Πραμάντων 10, Κουκάκι τηλ: 212 1065303

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by PαrkBєnch (@parkbench.ath)

Το Park Bench στο Κουκάκι είχε εξαρχής όλα τα φόντα για να γίνει ο απόλυτος γκουρμέ προορισμός της πολυσύχναστης γειτονιάς πλάι στην Ακρόπολη. Τα τραπεζάκια του γεμίζουν συνέχεια με κόσμο, για αυτό φρόντισε να κάνεις εγκαίρως την κράτησή σου και να απολαύσεις τις γενναίες μερίδες του. Ο χώρος είναι καλοστημένος κι έξτρα comfort χωρίς καμία δηθενίστικη διάθεση. Επειδή για το φαγητό ήρθαμε μην ξεχάσεις να δοκιμάσεις steak κουνουπίδι (με σάλτσα αμυγδάλου, chips σκόρδου και pudding δαμάσκηνο), γαρίδες στον ήλιο (με ταραμά, ψωμάκι χαρουπιού, πατζάρι τουρσί και πορτοκάλι), Gyoza Γαρίδας (με πουρέ καρότο και σάλτσα Bisque), φάβα (με λάδι τρούφας με χταπόδι ψητό, τηγανιτή κάπαρη και πίκλα κρεμμύδι), ταρτάρ λαβράκι (με πέστο σουσάμι και chips γαρίδας) και ραβιόλι (με μοσχαράκι, πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ και κρέμα κατσικίσιου τυριού).

Μαζί με ποτήρι κρασί υπολόγισε περί τα 30-35€ ανά άτομο.

Cookoovaya

Χατζηγιάννη Μέξη 2, Ιλίσια, τηλ: 210 7235005

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cookoovaya (@cookoovaya)

Κάθε υλικό κατέχει τη δική του θέση και τον δικό του σκοπό στην Cookoovaya. Το hot φαγητοσπότ των Ιλισσίων αναπροσδιορίζει τα όρια του «fine dining» προσδίδοντας μία παιχνιδιάρικη διάθεση, με πιάτα υψηλής γαστρονομικής αξίας που αξίζει να μοιράζονται. 

Συστήνουμε ανεπιφύλακτα γαρίδα κοιλάδας (με ντομάτα και πέστο τσουκνίδας, χτένια με γλυκοπατάτα, σέλινο και μπέικον μαύρου χοίρου), κόντρα μοσχάρι Νάξου ωρίμανσης (με μπάμιες τουρσί, κρόκο και φύλλο στα κάρβουνα), σκαθάρι ταρτάρ (με τσίλι, λάϊμ και κόλιανδρο), μοσχαρίσιο συκώτι στα κάρβουνα (με βιολογικό ελαιόλαδο Κερκύρας και ρίγανη) και τα σιγομαγειρεμένα βοδινά μάγουλα παστιτσάδα (με πουρέ καπνιστής μελιτζάνας και πατατάκια). Ο λογαριασμός συνοδεία ποτηριού κρασιού στα 40-50€ κατ΄ άτομο.

Feedέλ

Κτενά 1, Αθήνα, τηλ.: 21 0321 0551

Ο θείος Λεωνίδας με το Feedέλ σε Αθήνα και Γλυφάδα (Ν. Ζερβα 24, τηλ.: 21 0898 0066) έχει καλοταΐσει όλους τους πιστούς θαμώνες, οι οποίοι πίνουν νερό στο όνομα της υπέρ-γευστικής δουλειάς του Μάστερ σεφ της καρδιάς μας.

Μπόλικες γκουρμέ εκπλήξεις που θα σε μυήσουν στον θαυμαστό κόσμο της γαστρονομίας κρύβονται στο μενού του Feedέλ από όπου ξεχωρίζουμε τα μάγουλα χοιρινά με κρέμα σελινόριζας και πρασοσέλινο, τη ντομάτα γεμιστή με φαγόπυρο, σταφίδες, κουκουνάρι,και γιαούρτι αμυγδάλου, τη χοιρινή κοτολέτα με καλαμπόκι, ριζότο, ψητό καλαμπόκι και καραμελωμένο ποπ κορν με τρούφα, το κεφτεδάκι κουνέλι με πουρέ στιφάδο, πιτάκια γλυκοπατάτας και πετιμέζι και το τραχανότο με μελάνι σουπιάς, μαριναρισμένη σουπιά και ντομάτα. Ο λογαριασμός μαζί με ποτήρι κρασί θα κυμανθεί μεταξύ 40-50€.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v