Καφεδάρες σε Βύρωνα, Καισαριανή, Παγκράτι

Κάποιοι ντυθήκαμε πρόχειρα, ενώ άλλοι φορέσαμε τα καλά μας και βγήκαμε για το καθιερωμένο καφεδάκι μας σε Βύρωνα, Καισαριανή και Παγκράτι.

Καφεδάρες σε Βύρωνα, Καισαριανή, Παγκράτι

Τα κρύα μάς χαιρέτησαν ευτυχώς και πλέον οδεύουμε προς την Άνοιξη με τον καιρό να φτιάχνει και τις μέρες μας να μεγαλώνουν. Όπως καταλαβαίνεις το σκηνικό γίνεται ιδανικό για καφεδάκι κι άραγμα αγκαζέ με το ταίρι ή με την παρέα για να μην αρχίσουν οι κακές γλώσσες να σε λένε σχεσόδουλο/η. Στο Παγκράτι, στην Καισαριανή και στον Βύρωνα υπάρχουν υπέροχα καφέ που έχουν όλα τα φόντα να γίνουν το επόμενο στέκι σου. Πάρε και μια λίστα να έχεις πρόχειρη να μην ψάχνεσαι τελευταία στιγμή.

Αερόστατο

Πτολεμαίων 4, πλατεία Προσκόπων, Παγκράτι τηλ: 210724116

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Aerostato (@aerostatocafe)

Μικρό κι αγαπημένο εναλλακτικό στέκι το Αέροστατο στην πολυσύχναστη πλατεία Προσκόπων κερδίζει τους θαμώνες του με την χαλαρωτική του ατμόσφαιρα και την παρεΐστικη διάθεσή του. Η διακόσμησή του δίνει μια αρτιστίκ νότα στον χώρο, την οποία θα λατρέψουν οι μποέμ τύποι της παρέας ενώ σερβίρει από το πρωί ιδιαίτερα χαρμάνια καφέ. Σοβαρή δουλίτσα κάνει και στα γλυκά αφού στον κατάλογό του μπορείς να βρεις φρεσκοφουρνιστά κρουασάν, τάρτες αλλά κι άλλες κολασμένες δημιουργίες να τις φας στο ποτήρι.

Medez

Φρύνης 2, Παγκράτι τηλ: 21 0751 3925

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Medez Cafe (@medezcafe)

Άλλο ένα λατρεμένο Παγκρατιώτικο coffee- spot το Medez μοιάζει ιδανικό για να ξεκινήσεις τη μέρα σου πίνοντας έναν από τους specialty καφέδες του ή ένα φρεσκοστυμμένο χυμουδάκι ( ο χυμός φράουλα με μήλο δυόσμο και μέλι θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδούλα μας). Στην γωνία της Φρύνης από τα τιμημένα 90s το Medez είναι το κλασικό συνοικιακό στέκι που δεν πρόκειται να το αλλάξεις όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Πάπια

Αυτομέδοντος 4, Παγκράτι τηλ.: 2111119558

«Mια πάπια μα ποια πάπια;» διερωτώνται όσοι έχουν έφεση στο μπούμερ χιούμορ και συχνάζουν στην ευρύτερη περιοχή του Παγκρατίου αναζητώντας ένα cool café-bar προκειμένου να πιούν το καφεδάκι ημών το επιούσιον. Η Πάπια που λες είναι ένα αθεράπευτα κουλ στέκι που παπίζει από πολύ πρωί και φημίζεται για το εξαιρετικό εσπρεσάκι του που βάζει κάτω και μπόλικες ιταλικές συνταγές. Πέρα από καφέδες και ροφήματα στον κατάλογό της θα βρεις και πεντανόστιμα Brunch-oτσιμπολογήματα που θα σε ξεπεινάσουν στο λεπτό.

Στυλίτης

Ηρώων Πολυτεχνείου και Νικομήδειας, Καισαριανή, τηλ: 2107235572

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by @stylitis_coffee_bar

Πάμε τώρα προς Καισαριανή μεριά για χάρη του Στυλίτη που είναι ένα coffee bar που σέβεται τον εαυτό του μα πάνω από όλα τους θαμώνες του αφού τους προσφέρει μια εξαιρετική αφορμή για ένα γρήγορο ή πολύωρο καφεδάκι (εμείς εδώ δεν κρίνουμε). Σε ένα ντελικάτο χώρο που κυριαρχεί το ξύλο κι η νοσταλγική διάθεση οι αντίκες του Στυλίτη κλέβουν σίγουρα την παράσταση, κάνοντας τη ρετρό καρδούλα σου να χτυπά στον ρυθμό τους. Στο μενού θα βρεις εξαιρετικές γλυκολιχουδιές για να συνοδέψεις το καφεδάκι σου όπως τάρτες και μπισκότα, ενώ αν σε πάρει μέχρι αργά ο κοκτεϊλοκατάλογος του coffee-bar δεν θα σε αφήσει παραπονεμένο.

Mama Says

Χίου 1, Καισαριανή, τηλ. 2107251991

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Mama Says (@mamasays_athens)

Tώρα που θα φορεθεί πολύ το «θα ‘ναι σαν να μπαίνει η άνοιξη» σουξεδάκι κι ο καιρός θα ανοίξει, η αυλή του Mama Says θα γεμίσει με κόσμο, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Όχι ότι δεν είναι τραβηχτικό το εσωτερικό του μαγαζιού, το αντίθετο μάλιστα, απλά η αυλή δίνει μια essence πάρκου και καλοπέρασης που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη. Πέρα από τα καφεδάκια στον κατάλογο υπάρχουν πεντανόστιμα τσιμπολογήματα τους μπεργκεράκια αλλά και φιλετάκια κοτόπουλου παναρισμένα με το μυστικό μίγμα μπαχαρικών Mama's και τη χειροποίητη Sour Cream sauce.

Δεν Ξέρω

Πλατεία Σμύρνης 3, Βύρωνας, τηλ.: 213 0041168

Αν ρωτήσεις κάποιον Βυρωνιώτη πού να πάτε για καφέ και σου πει «Δεν ξέρω» μην το παρεξηγήσεις και μην τον περάσεις για αντικοινωνικό. Θα αναφέρεται μάλλον σε ένα αγαπημένο νεό-καφενείο της περιοχής που έχει γίνει η αφορμή ώστε όλοι οι γύρω δρόμοι να οδηγούν στην πλατεία Σμύρνης. Ανοίγει από νωρίς για να ικανοποιεί τους καφεδολάγνους και συνεχίζει μέχρι αργά το βράδυ αφού σερβίρει όλα τα αλκοολούχα σκευάσματα που θα χρειαστεί ο ουρανίσκος σου για να ανταπεξέλθει σε μια δύσκολη μέρα.

Lolita

Βοσπόρου 86, Βύρωνας, τηλ.:21 0764 4665

Η Lolita είναι ίσως το πιο hot στέκι του Βύρωνα αυτή την περίοδο συγκεντρώνοντας κόσμο και κοσμάκη από όλη την Αθήνα. Δικαιολογημένα. Κι αν κατά το καλοκαίρι, λόγω και των παραστάσεων στο Θέατρο Βράχων, βρίσκεται στο απόγειό της, μια επίσκεψη και μόνο στον χώρο της αρκεί για να καταλάβεις πως η Lolita είναι παντός καιρού κι εποχής. Με κυκλαδίτικο αέρα, το talk of the town του Βύρωνα φέρνει το καλοκαίρι σερβίροντας αχνιστά καφεδάκια και μια σειρά από ζεστά και κρύα ροφήματα, ενώ μόλις βραδιάσει η φάση γίνεται φασάρα συνοδεία ευφάνταστων κοκτέιλ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v