7 καλοί λόγοι για να κρατήσεις το Netflix κι αυτόν το μήνα

Ξεδιαλέξαμε τις καλύτερες ταινίες και σειρές που παίζουν στο πρόγραμμα του Netflix αυτή την περίοδο και σ’ τις παρουσιάζουμε.

7 καλοί λόγοι για να κρατήσεις το Netflix κι αυτόν το μήνα

Δεν είναι λίγοι οι συνδρομητές του Netflix που αποχαιρετούν τη διάσημη streaming πλατφόρμα κατηγορώντας την για την ποιότητα των προγραμμάτων της, η οποία έχει υποχωρήσει αρκετά. Παρόλα αυτά, πολύ συχνά ξετρυπώνουν κάποια διαμαντάκια τα οποία αξίζουν και με το παραπάνω το μηνιάτικο που δίνεις στο Netflix. Έτσι λοιπόν κι εμείς κάναμε τις ψακτικές μας και τις προβολές μας και βρήκαμε για σένα και μόνο επτά καλούς λόγους προκειμένου να κρατήσεις το Netflix κι αυτόν τον μήνα.

Pamela, a love story του Ryan White (2023)

To απόλυτο sex symbol των 90s στέκεται μπροστά στην κάμερα του Ryan White κι εξομολογείται όλα τα γεγονότα που οδήγησαν στην άνοδο κι έπειτα στην πτώση της Pamela Anderson. Δίχως κανένα φίλτρο το γνωστό μοντέλο κι ηθοποιός αποκαλύπτει την καλή και την κακή πλευρά του Hollywood και φυσικά όλα όσα επακολούθησαν του διάσημοι sextape της με τον τότε σύζυγό της Tommy Lee (ντράμερ των Motley Crue). Μια ιστορία λάμψης κι επιτυχίας που κατέληξε σε απομόνωση και ρόλους-καρικατούρες για την εντυπωσιακή ηθοποιό που γνώρισε μέρες δόξας στα 90s.

Cunk on Earth (1 σεζόν, 2022)

Η Φιλομίνα Κανκ μάς μιλά για την πρόοδο που έχει –ή δεν έχει– σημειώσει η ανθρωπότητα, σ' αυτό το έξυπνο σατιρικό ντοκιμαντέρ για την ιστορία του πολιτισμού. Ο Charlie Brooker (δημιουργός του Black Mirror μεταξύ άλλων) φτιάχνει ένα απολαυστικό ντοκιμαντέρ δίνοντας την ευκαιρία στην Diane Morgan (την είχαμε απολαύσει στο After Life του Ricky Gervais) να λάμψει μέσα από την υπέροχα άβολη κι έντονα σαρκαστική ερμηνεία της. Βλέπεται απνευστί.

Red Rose (1 σεζόν, 2022)

Μια ετερόκλητη παρέα εφήβων πρέπει να περάσει ένα τρομακτικό καλοκαίρι όταν τα μέλη της κατεβάζουν μια εφαρμογή με επικίνδυνες απαιτήσεις και θανάσιμες συνέπειες. Αν σου έχει λείψει μια καλή σειρούλα τρόμου τότε αξίζει να επενδύσεις τον χρόνο σου στο Red Rose και τον εθιστικά αλλοπρόσαλλο κόσμο του που κλείνει το μάτι του στο Black Mirror και πολύ καλά κάνει αν μας ρωτάς. Οι δυνατές ερμηνείες και η υποδειγματική για το είδος σκηνοθεσία του δίνουν έξτρα πόντους.

Σπίτι μου ή σπίτι σου; της Aline Brosh McKenna (2022)

Η Ντέμπι και ο Πίτερ είναι κολλητοί, αλλά εκ διαμέτρου αντίθετοι χαρακτήρες. Εκείνη αποζητά τη ρουτίνα με τον γιο της στο Λος Άντζελες, ενώ εκείνος απολαμβάνει τις αλλαγές στη Νέα Υόρκη. Όταν, όμως, ανταλλάσσουν σπίτια και ζωές για μία εβδομάδα, ανακαλύπτουν ότι αυτό που πιστεύουν ότι θέλουν ίσως να μην είναι αυτό που χρειάζονται πραγματικά. Η χημεία του Ashton Kutcher και της Reese Witherspoon είναι αναπάντεχα ταιριαστή σε αυτή τη ρομαντική κομεντί που σέβεται όλους τους κανόνες του είδους, προσφέροντας ένα πολύ ευχάριστο αποτέλεσμα. Με την υπογραφή της σεναριογράφου του The Devil Wears Prada.

Land της Robin Wright (2021)

Η ταινία Land έχει να κάνει με την ιστορία μιας γυναίκας (που σκηνοθετεί η Wright, η οποία επίσης πρωταγωνιστεί) που ζει απομονωμένα σε μια απομακρυσμένη περιοχή, στην ερημιά, για να πενθήσει ιδιωτικά μετά από μια προσωπική τραγωδία και τελικά συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται την υποστήριξη των άλλων. Στην πρώτη της σκηνοθετική απόπειρα η πολύ γνωστή ηθοποιός καταφέρνει να στήσει ένα πολύ στιβαρό δράμα το οποίο κρατά αμείωτη την προσοχή του θεατή από το πρώτο μέχρι το τλευταίο λεπτό.

You (4 σεζόν)

Νέα χρονιά, νέα χώρα, νέα περσόνα - κι ωστόσο, ο Τζο δεν φαίνεται να ξεπερνά το παρελθόν του. Η πολυαναμενόμενη 4η σεζόν του You χωρίζεται σε δύο μέρη και είναι όσο cheesy θα περίμενε κάποιος που έχει παρακολουθήσει και τις τρεις προηγούμενες σεζόν της πολύ επιτυχημένης σειράς. Σασπένς, αγωνία, πανέξυπνες ατάκες και ένα σενάριο γεμάτο ανατροπές ανεβάζουν το You στην κορυφή των ένοχων απολαύσεων και της φετινής χρονιάς.

Ο νόμος της Λιντία Πόετ (1 σεζόν, 2023)

Βρισκόμαστε στο Τορίνο στα τέλη του 19ου αιώνα, όπου η νεαρή Λιντία Ποέτ μάχεται ενάντια σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε στέκεται εμπόδιο σε αυτό που δικαιωματικά της ανήκει: Να γίνει επισήμως δικηγόρος. Εκείνη την εποχή το επάγγελμα ασκούσαν αποκλειστικά άνδρες, αλλά κανείς και τίποτα δε μπορούσε να σταματήσει το όνειρό της, που ήταν να γίνει η πρώτη γυναίκα δικηγόρος στην Ιταλία. Η Λιντία Πόετ όμως ερευνά δολοφονίες, όσο αγωνίζεται να ασκήσει τη δικηγορία σε αυτό το Sherlock meets Lupin ιταλικό αστυνομικό δράμα εποχής που θα σου ξυπνήσει το ντετεκτιβίσιο σου ένστικτο και δεν θα πάρεις πρέφα πότε τελείωσε η πρώτη σεζόν.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v