Αποκριάτικα επεισόδια της ελληνικής TV που άφησαν εποχή

Οι Απόκριες είχαν πολλές φορές την τιμητική τους στην ελληνική τηλεόραση για αυτό ξαναβλέπουμε τα καλύτερα θεματικά επεισόδια αγαπημένων σειρών.

Αποκριάτικα επεισόδια της ελληνικής TV που άφησαν εποχή

Πριν κάποια χρόνια οι ελληνικές σειρές επένδυαν στα θεματικά επεισόδια με τους σεναριογράφους και τους χορογράφους τους να βαρούν υπερωρίες κάθε Χριστούγεννα, Απόκριες και Πάσχα. Πλέον τα μπάτζετ είναι πολύ πιο σφικτά και δύσκολα θα πετύχεις μπόλικα χριστουγεννιάτικα ή αποκριάτικα επεισόδια. Για αυτό τον λόγο τώρα που ήμαστε σε κετελαπόγκο mood αποφασίσαμε να πατήσουμε το rewind κομβίον και να ξαναδούμε τα καλύτερα αποκριάτικα πάρτι που φιλοξένησαν αγαπημένες ελληνικές σειρές.

Ντόλτσε Βίτα

Όσα χρόνια κι αν περάσουν κι όσες επαναλήψεις του κι αν δούμε το Ντόλτσε Βίτα θα συνεχίσει τα μπαίνει στην δεκαδάχτυλη λίστα των καλύτερων ελληνικών σειρών όλων των εποχών. Ο Αντώνης Καλούδης κάνει αποκριάτικο πάρτι στο νέο του σπίτι και καλεί άπαντες για να κάψουν τον βασιλιά καρνάβαλο. Η Χριστίνα Μαρκάτου (Άννα Παναγιωτοπούλου) αρνείται αρχικά να πάει για να μην ψυλλιαστούν οι παρευρισκόμενοι την παράνομη σχέση τους, ωστόσο τελευταία στιγμή αποφασίζει να ντυθεί βαρύμαγκας Ζαφείρης και να κάνει επικό γκεστιλίκι. Εκεί ρίχνει τρικούβερτο χορό και τσιφτετέλι καθώς το αλκοόλ υπήρχε σε αφθονία και δεν αποτέλεσε καλό σύμμαχο για εκείνη.

Της Ελλάδος τα Παιδιά

Επεισόδιο με τίτλο «Αερομασκαράτα 94» δεν γίνεται να μην είναι καλό πόσο μάλλον όταν το τιμόνι κρατάνε της Ελλάδος τα παιδιά. Οι σμηνίτες μετά του σμήναρχου Κάκαλου στήνουν τη μεγαλύτερη αποκριάτικη γιορτή που είχε την τύχη να δει η ελληνική αεροπορία. Έτσι λοιπόν ο παλιός Κώστας Ευρυπιώτης δίνει lip sync πόνο σαν Άντζελα Δημητρίου, ο Καραβανέας γίνεται Βασίλης Καρράς για λίγο, ο Πλαπούτας Νότης Σφακιανάκης κι ο Χλαπάτσας Ρίτα Σακελλαρίου που δεν πάει Μέγαρο αλλά θα μείνει με τον παίδαρο.

Ρετιρέ

Το Ρετιρέ έγραψε τη δικιά του ιστορία στην ελληνική τηλεόραση φέροντας την υπογραφή του Γιάννη Δαλιανίδη. Δύσκολα λοιπόν θα μπορούσε να λείψει από τη συγκεκριμένη λίστα αφού τιμούσε δεόντως τη γιορτή των Αποκριών στήνοντας σε πρώτη ευκαιρία πάρτι με μασκαράδες. Πρωταγωνιστές φυσικά ήταν οι ήρωες της σειράς με την Κατερίνα Γιουλάκη και την Τζόυς Ευείδη να σέρνουν συνήθως πρώτες τον χορό όπως συνέβη και στο 65ο επεισόδιο του Ρετιρέ.

Κωνσταντίνου κι Ελένης

«Το τελευταίο ταγκό στο Μαρούσι» ήταν ο τίτλος του αποκριάτικου επεισοδίου του Κωνσταντίνου κι Ελένης που όπως εύκολα μπορείς να φανταστείς γίνεται της συγκατοίκησης το κάγκελο. Ο Κωνσταντίνος Κατακουζηνός ντυμένος Ζορό, η Ελένη Βλαχάκη ντυμένη Μαύρη Χήρα, η Ματίνα Μανταρινάκη ντυμένη νύφη, ο Μάνθος Φουστάνος ντυμένος Λόρενς της Αραβίας σαν άλλος Πίτερ ο Τουβλ κι η Πέγκυ Καρρά ντυμένη Σπανιόλα μας προσφέρουν ένα επεισόδιο γεμάτο ανατροπές, ευτράπελα και καλτ ατάκες.

Εμείς κι εμείς

Είναι Απόκριες και η τηλεοπτική  παρέα των Εμείς κι Εμείς ετοιμάζει πάρτυ μασκέ για να διασκεδάσει την πλήξη της. Όμως, σαν να μην έφθανε αυτό στο σπίτι καταφθάνει και η Ανάστα, μία φίλη της Παρθένας που είναι Diva της όπερας της Ρωσίας η οποία δουλεύει σε μπουζουξίδικο στην Πάτρα. Η Ανάστα, που σαν χαρακτήρας είναι πάρα πολύ ιδιότροπη, κάνει την παρέα άνω-κάτω αλλά όλα τελειώνουν όμορφα και καλά σαν τον καραγκιόζη με γέλια και πολλά τραγούδια. Οι αδερφές Γερασιμίδου συναντιούνται στη μεγάλη οθόνη κι οι Απόκριες παίρνουν φωτιά.

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v