Πού θα βρεις κορυφαίο βούτυρο στην Αθήνα

Υπάρχουν τα βούτυρα του εμπορίου και υπάρχουν και τα παραδοσιακά, τα «όπως παλιά» που γεμίζουν την κουζίνα μυρωδιές και αναμνήσεις παιδικής ηλικίας. Πού τα βρίσκεις;

Πού θα βρεις κορυφαίο βούτυρο στην Αθήνα

Αν ψάχνεις αγνό, φρέσκο, μυρωδάτο βούτυρο, τότε αυτό το άρθρο είναι το βούτυρο στο ψωμί σου. Ή στο γλυκό σου ή όπου αλλού θέλεις.

Πού θα το βρεις; Ψάξαμε και προτείνουμε μερικές από τις καλύτερες, παραδοσιακότερες και αγνότερες επιλογές.

Τζίφρης

Υμηττού 60, Παγκράτι, τηλ: 21 0723 1625

Ο Κώστας Δασκαλάκης από την Αμφιλοχία, με το παρατσούκλι «Τζίφρης», βρίσκεται πίσω από αυτό το γαλακτοπωλείο, το οποίο προσφέρει όλη τη γκάμα των τοπικών προϊόντων της περιοχής του, φτιαγμένων με μεράκι και εξαιρετικές πρώτες ύλες. Το αιγοπρόβειο βούτυρό του είναι ολόφρεσκο, ενώ στα ράφια του θα βρεις επίσης γάλα αγελαδινό, πλήρες και ελαφρύ, γάλα σοκολατούχο, κατσικίσιο, ξινόγαλο, γιαούρτι πρόβειο παραδοσιακό σε κεσεδάκι, αλλά και σε τσανάκα.

Τυροκομείου Κωσταρέλου

Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, Τηλ. 210 7259000

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by KOSTARELOS (@kostarelosgr)

Με παράδοση από το 1937 στην παραγωγή γαλακτοκομικών, η οικογένεια Κωσταρέλου διαθέτει ένα πλήρες ντέλι- παντοπωλείο από το οποίο μπορείς να προμηθευτείς τα εκλεκτά της προϊόντα. Ανάμεσά τους και το αγνό, νόστιμο και μυρωδάτο βούτυρο παραγωγής τους, το οποίο φτιάχνεται σε δύο βερσιόν: από αιγοπρόβειο ή κατσικίσιο γάλα.

Μαστρονικόλας

Καραολή και Δημητρίου 68, Πειραιάς, τηλ: 21 0412 3783

Μαγαζί με τεράστια ιστορία, παράλληλη με εκείνη του Πειραιά, ο Μαστρονικόλας άνοιξε το 1909, και έγινε γνωστό τοις πάσι για το εξαιρετικό του γαλακτομπούρεκο. Εδώ όμως θα βρεις και φρέσκο πρόβειο «βούτυρον γάλακτος», φτιαγμένο με αγνά υλικά, το οποίο συσκευάζουν σε γυάλινα βάζα και φυσικά το χρησιμοποιούν για ένα σωρό λαχταριστά χειροποίητα γλυκά, τα οποία μοσχοβολούν από μέτρα μακριά.

Βάρσος

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, τηλ: 21 0801 2472

Τοπόσημο της Κηφισιάς, ένα παραδοσιακό, αιωνόβιο γαλακτοπωλείο, ο Βάρσος σε «υποδέχεται» στο εσωτερικό του με μυρωδιές από βούτυρο και ανθό γάλακτος, το οποίο παράγουν με δικά τους ζώα και χρησιμοποιούν στα γλυκά που παρασκευάζουν. Θα το βρεις και μόνο του όμως, με το κιλό, για να φτιάξεις τα δικά σου μοσχοβολιστά γλυκά στο σπίτι.

Τυροκομείο Μιχαήλ Τοσίτσα

Μέτσοβο, τηλ: 2656 041235

Λειτουργεί στο Μέτσοβο από το 1955 και παράγει ετησίως τόνους τυριά, όπως μετσοβόνε, μετσοβέλα, γραβιέρα και φυσικά εκπληκτικό βούτυρο, το οποίο παρασκευάζεται με τρόπο παραδοσιακό, ακολουθεί την εποχικότητα και έχει μια χαρακτηριστική υφή και γεύση που το καθιστά μοναδικό. Δεν είναι ανάγκη να πας μέχρι το Μέτσοβο να το βρεις, παράγουν περιορισμένη ποσότητα την οποία διαθέτουν σε διάφορα ντελικατέσεν και επιλεγμένα σούπερ μάρκετ. Να, όπως αυτό εδώ ή αυτό εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v