Σymposio Festival: Δωρέαν φεστιβάλ γαστρονομίας και Τέχνης στη Βαρβάκειο

Το εντυπωσιακό «διονυσιακό» event που ένωσε τέχνη, γεύση, γαστρονομία και χορό επιστρέφει στη Βαρβάκειο Αγορά, με πληθώρα δωρεάν εκδηλώσεων.

Σymposio Festival: Δωρέαν φεστιβάλ γαστρονομίας και Τέχνης στη Βαρβάκειο

H ιστορική Κεντρική Αγορά της Αθήνας γίνεται για ακόμα μια φορά σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του φαγητού και της Τέχνης.

Το Σymposio Festival επιστρέφει με νέες γαστρονομικές εκπλήξεις από δώδεκα διαφορετικά κιόσκια φαγητού σε συνδυασμό με μουσική, performances και ένα σωρό ακόμα events, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου.

Δώδεκα διαφορετικά κιόσκια φαγητού θα στηθούν στην θέση των συνηθισμένων πωλητών για να σερβίρουν street food αλλά και high end εδέσματα. Από χαβιάρι, στρείδια και σούσι, μέχρι φρέσκα ζυμαρικά από τον βραβευμένο σεφ Michele και γαμοπίλαφο. Όλα στη λογική του food  pairing.

Αν θες να φας, καλό είναι να φτάσεις στην Βαρβάκειο νωρίς (12:00-17:00), μιας και στο Σymposio Ιανουαρίου πέρασαν από την Αγορά περισσότερα από 7.000 άτομα με αποτέλεσμα πολλά food kiosks να κάνουν sold out.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by SYMPOSIO (@symposio_festival)

Την τελευταία φορά, η «κρεαταγορά» μετετράπη σε όπερα διεθνών προδιαγραφών, καθώς 7 κορυφαίοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπως ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου, ερμήνευσαν μερικά από τα διασημότερα κομμάτια του κλασικού ρεπερτορίου.

Aυτή τη φορά τα stages θα είναι δύο, αφού το φεστιβάλ έχει μεγαλώσει και πλέον καλύπτει δύο στοές της Αγοράς (Αριστογείτονος και Φιλοποίμενος). Δίπλα στους Djs της house και techno σκηνής θα σταθούν συνολικά 20 performers. Τα βινύλια θα πάρουν φωτιά, τα sets θα δεθούν με βιολί και σαξόφωνο, φλογεροί αργεντίνικοι ρυθμοί θα ζεστάνουν το κοινό, ενώ η ατμόσφαιρα θα πλημμυρίσει με κομμάτια flamenco και metal όπερας.

Tο show θα πλαισιωθεί από χορευτές και ακροβάτες, special effect από αληθινές φωτιές, ενώ ένας μικρός χώρος τέχνης θα ξεπηδήσει για μια ακόμη φορά σε κάποια «κρυφή» γωνιά της Βαρβακείου.

Τα λέμε εκεί!

 

Σymposio Festival – Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, 12:00-23:30

Βαρβάκειος Αγορά

Είσοδος Ελεύθερη

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v