Άνοιξε το πρώτο εστιατόριο με κουζίνα των Ρομά στη Θεσσαλονίκη

Το πρώτο εστιατόριο με την κουζίνα των Ρομά στη Θεσσαλονίκη ανοίγει τον Φλεβάρη από τον Σύλλογο Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου.

Άνοιξε το πρώτο εστιατόριο με κουζίνα των Ρομά στη Θεσσαλονίκη

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι γεύση έχει η ρομανί κουζίνα; Μια βόλτα από Σαλονίκη μεριά, που ούτως η άλλως ξέρει από καλό φαγητό θα σε πείσει.

Το Amalin θα είναι το 1ο Μη Κερδοσκοπικό Ρομανό Εστιατόριο στην πόλη, στο οποίο θα μαγειρεύουν και θα σερβίρουν γυναίκες από τον οικισμό του Δενδροποτάμου. Θα βρίσκεται στην οδό Καραολή και Δημητρίου, στην περιοχή του Διοικητηρίου.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που έλαβε ο Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου. Η ιδέα «γεννήθηκε» με στόχο την ένταξη και ενδυνάμωση των γυναικών που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και το εστιατόριο αναμένεται να ανοίξει επίσημα τις πόρτες του και να λειτουργήσει μέσα στον Φεβρουάριο.

Τη διαδικασία του μαγειρέματος και του σερβιρίσματος θα την αναλάβουν αρχικά πέντε γυναίκες Ρομά από τον οικισμό του Δενδροποτάμου και ανάλογα με την επισκεψιμότητα και τους πελάτες θα αυξηθεί ο αριθμός των απασχολούμενων.

«Είναι το πρώτο εστιατόριο από Ρομά Γυναίκες. Σκεφτήκαμε πως η κουζίνα και το φαγητό ενώνουν τους ανθρώπους. Έτσι ξεκίνησε η ιδέα», δήλωσε εξήγησε, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου (Roma Women Association) Γιαννούλα Μάγγα.

Όπως είπε, το 1ο Μη Κερδοσκοπικό Εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη θα είναι ανοιχτό καθημερινά για τους πελάτες και θα σερβίρει όλες τις σπεσιαλιτέ της Ρομανί Κουζίνας, όπως -για παράδειγμα- αρνάκι γεμιστό στο φούρνο, στιφάδο, πιλάφι και άλλες παραδοσιακές συνταγές.

«Θα μπορεί όλος ο κόσμος να δοκιμάσει τη Ρομανί κουζίνα. Η κοινωνία δεν γνωρίζει πολλά για τους Ρομά και πλέον θα έχει τη δυνατότητα να μας μάθει. Στις συνταγές μας χρησιμοποιούμε περισσότερο το κρέας και πολλά εξαιρετικά μυρωδικά», πρόσθεσε η κ. Μάγγα.

Ο Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δενδροποτάμου, με πορεία 20 ετών, έχει ήδη αποφασίσει να πραγματοποιήσει ένα πρώτο κάλεσμα προς τους πολίτες της Θεσσαλονίκης στις 4 Φεβρουαρίου, ώστε το κοινό της πόλης να γνωρίσει και να δοκιμάσει δωρεάν τις γεύσεις που θα σερβίρονται στο μενού του εστιατορίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v