Φάγαμε στα καλύτερα της Νέας Σμύρνης

Παραδοσιακές ταβέρνες, ψητοπωλεία, πολίτικες κουζίνες, ιταλικές γεύσεις, sushi, από όλα έχει η Νέα Σμύρνη και το καλύτερο; Είναι όλα ένα κι ένα.

Φάγαμε στα καλύτερα της Νέας Σμύρνης

Η Νέα Σμύρνη δεν είναι μόνο ωραία για να ζεις, με τις όμορφες γειτονιές, τα πάρκα και το μπόλικο πράσινο. Είναι και ωραία για να τρως. Πολύ ωραία για την ακρίβεια και να σας πούμε και κάτι εσάς εκεί;

Σας ζηλεύουμε που έχετε τόσες ωραίες επιλογές φαγητού, όπως οι παρακάτω.

Döner.Τzh

Βιζυηνού 2, τηλ: 21 0931 0411

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DöNER.TZH (@doner.tzh)

Ο γύρος-ντονέρ στα κάρβουνα που ετοιμάζει ο Γιλμάζ Σεκμάν με συνταγή από την Πόλη σε αυτό το κρυμμένο ντονερτζίδικο είναι από μόνος του λόγος για να έρθεις εδώ, αλλά έχει κι άλλους. Αυτό το λιτό πλην αυθεντικό μαγαζί, σερβίρει στα λιτά τραπεζάκια του εκλεκτές λιχουδιές πολίτικης και αρμένικης κουζίνας: πικάντικο λαχματζούν, ιτσλί κιοφτέ, μαντί, ιμάμ μπαϊλντί, ντολμαδάκια γιαλαντζί, χούμους, αραβική μελιτζανοσαλάτα, σαλάτα εζμέ, πιλάφι μαγειρεμένο με φρέσκο βούτυρο, φιλετάκια αρνιού, κιοφτέ πιγιάζ, ρολό αρνιού, μπον φιλέ και χορταστικά κεμπάπ σε μερίδα, με βουτυράτο ρύζι, φρεσκοκομμένο κρεμμύδι, ψητή ντομάτα και λαβάς. Με μπύρα ή κρασί, ένα χορταστικό γεύμα εδώ δε θα σου κοστίσει παραπάνω από 15€/ άτομο.

La Ricotta

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 25, Νέα Σμύρνη, τηλ: 21 0934 6070

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by La Ricotta Athens (@laricotta_athens)

Αν θες να ζήσεις μια αυθεντική εμπειρία Ιταλίας, το La Ricotta είναι το κατάλληλο εστιατόριο. Πρόκειται για μία pizzeria-trattoria με chef τον έμπειρο ιταλό Andrea Zenaboni, στην οποία ο κατάλογος επιμένει παραδοσιακά και περιλαμβάνει ανάλαφρη πίτσα που ψήνεται ελάχιστα στον ξυλόφουρνο, ολόφρεσκα ζυμαρικά και κάποια πιάτα ημέρας όπως ριζότο, μπακαλιάρο με πατάτες φούρνου, μύδια κρασάτα με ντοματίνια κ.α. Δοκίμασε οπωσδήποτε την Marinara με σάλτσα ντομάτας, σκόρδο, βασιλικό, ελαιόλαδο και ρίγανη, την Bambino, με σάλτσα ντομάτας, mozzarella, ζαμπόν και βασιλικό, τα Ravioli γεμιστά με σπανάκι και ricotta, βούτυρο και φασκόμηλο, πιάτο σήμα κατατεθέν του μαγαζιού και άσε χώρο για το τέλος για ένα Κανόλι γεμιστό με γλυκιά ricotta, φυστίκι, σοκολάτα και πορτοκάλι. Λογαριασμός στα 20€ κατ’ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Cavaliere Ristorante Concettuale

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 42, τηλ: 21 0937 4147

Συνεχίζουμε με Ιταλία, στον πανέμορφο χώρο αυτού του μοντέρνου εστιατορίου, ο οποίος παίζει με το ξύλο, τα φυτά εσωτερικού χώρου και το μέταλλο σε πλήρη αρμονία, φτιάχνοντας το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσεις άρτια εκτελεσμένη ιταλική κουζίνα, σε παραδοσιακές αλλά και ιδιαίτερες παραλλαγές. Εδώ πέρα από ζυμαρικά και πίτσα που είναι εξαιρετικά, θα δοκιμάσεις και ενδιαφέρουσες επιλογές σε κρέας, όπως Saltimbocca alla Romana, ήτοι ψαρονέφρι ψημένο με prosciutto crudo, λάδι φασκόμηλο, gnocchi σε σάλτσα gorgonzola και καβουρδισμένα φουντούκι, Guancia di manzo, δηλαδή μάγουλο μπεζέ πάνω σε fregula και σάλτσα pecorino Sardo can tartufo, αργομαγειρεμένο κότσι μοσχαρίσιο με ριζότο σαφράν και Scaloppine pollo al limone, με λεπτοκομμένες φέτες κοτόπουλο, μανιτάρια, κάππαρη, φιλέτο και σάλτσα λεμονιού με τριλογία πουρέ πατάτας. Λογαριασμός στα 30€ κατ’ άτομο, με ποτήρι κρασί.

Amigos

Μεγάλου Αλεξάνδρου 70, τηλ: 2109332220

Η μεξικάνικη γωνιά της Νέας Σμύρνης βαστά χρόνια στο ίδιο πόστο και σε μεταφέρει στη χώρα των σομπρέρο και του chilli con carne μέσα από την έθνικ διακόσμησή της και τα ωραία σε γεύση και ποσότητα πιάτα της. Όλη η αφρόκρεμα του μεξικάνικου φαγητού είναι εδώ έτοιμη να σε απογειώσει γευστικά και πικάντικα: από fajitas, nachos σε σούπερ ποικιλία και χειροποίητα burritos μέχρι καυτερό chili con carne και γενναιόδωρες μερίδες συνταγών με tex mex και ευρωπαϊκές επιρροές. Οι μαργαρίτες συμπληρώνουν ιδανικά την «ολέ-ολέ» εικόνα, μαζί με τα Mexican Mojito και Daquiri, τα οποία κατεβαίνουν εύκολα τα άτιμα και θέλουν προσοχή για να μην το παρακάνεις και βγεις από το μαγαζί χορεύοντας λάτιν. Ο λογαριασμός για ένα χορταστικό μεξικάνικο γεύμα με μία μαργαρίτα στα 25€/ άτομο.

Kenko Japanese Restaurant

Ελευθερίου Βενιζέλου 22, τηλ:  210 9350728

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kenko (@kenko_japanese_restaurant)

Δύσκολο να βρεις καλό σούσι τη σήμερον ημέρα, με τόσα σουσάδικα. Κι όμως! Σε έναν μίνιμαλ και μοντέρνο χώρο με έμφαση στο ξύλο στην πιο «ζωντανή» πλατεία των νοτίων προαστίων, το Kenko κρατά ψηλά τον πήχη εδώ και χρόνια, και σε υποδέχεται με special rolls, εξαιρετικές σαλάτες και φοβερά ταρτάρ. Μην μείνεις μόνο στο sushi,. Ξ ξεκίνα με ένα ταρτάρ σολομού με tobiko και juzu-honey dressing, συνέχισε με μια σπέσιαλ σαλάτα Kenko με ανάμεικτα λαχανικά, αβοκάντο, γαρίδες και dressing φρούτων και… ολοκλήρωσε με Kenko Roll, ήτοι τηγανητό ρολό σολομού, Philadelphia, αυγά χελινοδονόψαρου και γλυκιά σως ή ένα Hawaiian maki με γαρίδα τεμπούρα, αβοκάντο και  mayo, σολομό, τόνο και ikura και teriyaki σως. Ο λογαριασμός κυμαίνεται στα 25-30€ (ανάλογα την ποσότητα που θα φας) για ένα σωστό σουσογεύμα.

Μυρτιά

Αϊδινίου 55, τηλ.: 210 9370708

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Μυρτια (@myrtia_)

Ένα όνομα, μια ιστορία που βαστάει χρόνια και παραμένει ίδια και απαράλλαχτη στην κρεατοφαγική σκηνή της πόλης. Η Μυρτιά δεν χρειάζεται συστάσεις, όπως πολύ καλά ξέρουν όσοι την έχουν κάνει στέκι. Κλασικά τραπέζια ταβέρνας, παρεΐστικη ελληνική μουσική, άψογο σέρβις και στοιχειώδης κατάλογος με έμφαση στα κρεατικά. Στα συν οι μεγάλες μερίδες: τα παϊδάκια έρχονται… σε βουναλάκια, ενώ υπερ-χορταστικά είναι και τα μπιφτέκια (γεμιστά και μη), το ψαρονέφρι, το συκώτι και οι μπριζόλες της – αλλά και οι κερασμένοι λουκουμάδες με σοκολάτα ή μέλι στο τέλος, ή ο σιμιγδαλένιος χαλβάς. Το τζατζίκι είναι φονικό και από τα καλύτερα που θα δοκιμάσεις στην Αθήνα. Ο λογαριασμός στα 15-20€/ άτομο με ωραίο, δικό τους κρασί. Μην παραγγείλεις πολλά, εκτός και αν θες να τα πάρεις πακέτο για το σπίτι.

Η Ρούμελη

Θράκης 1, τηλ: 21 0934 1748

Tripadvisor

Ακόμα μία οικογενειακή ταβέρνα η οποία έχει γίνει σημείο αναφοράς για τους απανταχού λάτρεις του ποιοτικού, πεντανόστιμου κρεάτος, η Ρούμελη το κρατάει αληθινό χρόνια με ποιοτικές γεύσεις και πληθωρικές μερίδες. Εδώ θα φας σαν να έτρωγες στο χωριό: ζουμερά και αφράτα μπιφτέκια με κιμά που κόβεται και πλάθεται επί τόπου, άψογα ψημένο ψαρονέφρι, νοστιμότατη χοιρινή και μοσχαρίσια μπριζόλα με τρυφερό κρέας, μερίδα συκωταριά, τραγανές πανσέτες και μπόνους τις Παρασκευές το λαχταριστό κοντοσούβλι. Η χωριάτικη έρχεται σε… βουνό, οι πατάτες τηγανιτές είναι εξαιρετικές και κομμένες ωραία, ενώ το τζατζίκι είναι όσο σκορδάτο και κρεμώδες οφείλει. Ο λογαριασμός στα 15-20€/  άτομο, με ελαφρύ κρασάκι που κατεβαίνει ευχάριστα.

Στου Βαλέσα

Αγίας Σοφίας 91, τηλ: 21 2106 6868

Λαϊκή ταβέρνα-ψητοπωλείο όπου όλα τα ψητά σερβίρονται στη λαδόκολλα, ο Βαλέσας ξέρει πώς να ικανοποιήσει κάθε λαχτάρα για κρεατικό και κάθε στομάχι. Ο χώρος είναι ζεστός και σε προδιαθέτει ευχάριστα για το τσιμπούσι που θα ακολουθήσει, το σέρβις άμεσο και φιλικό, ενώ στο τραπέζι καταφθάνουν μπιφτεκάκια χοιρινά ή μοσχαρίσια, φιλέτο κοτόπουλο, κοντοσούβλι χοιρινό, αυγά με λουκάνικο και πατάτες τηγανιτές, φέτα με φύλλο κρούστας και μέλι, σαλάτες Βαλέσα με κόκκινη λόλα, καρότο, ντοματίνια, ξινόμηλο και κατίκι Δομοκού, αλλά και χορταστικές ποικιλίες για όσους θέλουν να δοκιμάσουν λίγο από όλα. Έχει και πιάτα ημέρας, όπως φασολάκια με αρακά, γεμιστά, παστίτσιο κ.α. Λογαριασμός στα 15-20€ κατ’ άτομο με χύμα κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v