Τα μπριζολάδικα της καρδιάς μας στην Αθήνα

Νιώθεις μια πελώρια λαχτάρα για μπριζόλα; Έχουμε όλες τις διευθύνσεις για να την απολαύσεις όπως της πρέπει, στο κέντρο της πόλης.

Τα μπριζολάδικα της καρδιάς μας στην Αθήνα

Καλοί και οι νεοτερισμοί, ωραία και τα μεζέδια όταν θες να χαζολογήσεις με την παρέα, υπάρχουν όμως κι εκείνες οι φορές που το μόνο που λαχταρά η ψυχούλα σου είναι η μπριζόλα η σωστή, η νόστιμη (πονηρό μυαλό, τι νόμιζες πως θα λέγαμε). Κι αυτές είναι όλες οι διευθύνσεις για να την απολαύσεις όπως της αρμόζει.

Ο Τέλης 
Ευριπίδου 86 και Επίκουρου 20, 2103249582

Ένα όνομα μια ιστορία, κι αν δεν ήρθες στην Αθήνα χτες τον Τέλη πιθανότατα δε χρειάζεται να σου τον συστήσουμε. Λιτός κατάλογος, νοστιμότατα και ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια σε μερίδα με τηγανιτές πατάτες, και φυσικά ένα «καυτερό» ήτοι μπουγιουρντί για τη μέση, άντε και καμιά μπίρα αρκούν. Όλα αυτά με τον λογαριασμό στο τέλος να βγαίνει γύρω στα 12€ το άτομο, και η ζωή είναι ωραία.

Μπριζολάκια Ακαδημίας 
Μαυρομιχάλη 9, τηλ: 21 0362 7234

Φοιτητοστέκι κλασικό και κοσμαγάπητο, με ωραιότατο σουβλάκι, αλλά και εξαιρετικές, καλοψημένες μπριζόλες σε χοιρινή και μοσχαρίσια εκδοχή, τα Μπριζολάκια της Ακαδημίας παραμένουν μια από τις καλύτερες επιλογές οικονομικής κρεατοφαγίας στην περιοχή. Στον κατάλογο θα βρεις και νοστιμότατες σαλάτες. Για ένα χορταστικότατο γεύμα εδώ, υπολόγισε μάξιμουμ 15€ άτομο.

Το Παραδοσιακό 
Κολοκοτρώνη 59, τηλ: 21 0323 1700

Παραδοσιακό όνομα και πράγμα, αυτό το ψητοπωλείο που δεν θα περίμενες να βρεις δυο βήματα από το Σύνταγμα αν αγνοούσες την ύπαρξή του, ψήνει μικρά αριστουργήματα στα κάρβουνα, από τα οποία ξεχωρίζουν οι μπριζόλες, χοιρινές, μοσχαρίσιες και γάλακτος. Ψημένες όπως πρέπει, συνοδεύονται με μπόλικες φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες. Αν έχεις ιερόσυλους που δεν αγαπούν τις μπριζόλες στην παρέα, πες τους πως Δευτέρα με Παρασκευή θα βρουν και ωραιότατα μαγειρευτά. Λογαριασμός στα 15-17€ το άτομο, με μπίρα.

Μπριζολάκια.gr 
Ευελπίδων 47, τηλ: 21 0881 3121

Έτερος θρύλος για τους κρεατολάγνους του κέντρου, βρίσκεται πίσω από το Πεδίο του Άρεως και ψήνει από το μεσημέρι ως τα μεσάνυχτα ζουμερά και νόστιμα μπριζολάκια χοιρινά, αλλά και μπριζόλες μοσχαρίσιες γάλακτος, ψαρονέφρι, παϊδάκια και κεμπάπ, τα οποία συνοδεύονται απαραιτήτως με πατάτες τηγανιτές. Για ένα λουκούλλειο γεύμα, υπολόγισε περί τα 12-15€ το άτομο, με μπίρα.

Κεφτέπολις 
Κάνιγγος 6, τηλ: 21 0330 0200

Αν δεν το μάντεψες από το όνομά του, θα σου πούμε πως ειδικεύεται πρωτίστως στα κεφτεδάκια, ωστόσο συγχαρητήρια αξίζουν και στα χοιρινά του μπριζολάκια, σούπερ οικονομικά, σούπερ νόστιμα σε ικανοποιητική ποσότητα για πεινασμένους. Φρέσκες σαλάτες, τυλιχτά και ορεκτικά συμπληρώνουν τον κατάλογο, ενώ ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 12€ κατ’ άτομο, με μπίρες.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v