Πιτσαρίες για να σου τρέξει σαλάκι σε Παγκράτι και Ζωγράφου

Λεπτή πίτσα στον ξυλόφουρνο ή ρετρό καναδέζικη με χοντρή ζύμη και άφθονο τυρί; Ό,τι και αν προτιμάς, αυτές οι πιτσαρίες θα σε κάνουν να πεις «μάμα μία!».

Πιτσαρίες για να σου τρέξει σαλάκι σε Παγκράτι και Ζωγράφου

Η πίτσα είναι το ζυμάρι της, αλλά και τα υλικά της. Αρκετά με τις πλαστικούρες και τις κατεψυγμένες ζύμες, ώρα να φάμε χειροποίητη ζύμη, ψημένη όπως πρέπει, ωριμασμένη όσο πρέπει και περιχυμένη με αγνές πρώτες ύλες.

Η πείνα μάς βγάζει βόλτα στο Παγκράτι και από εκεί στου Ζωγράφου, όπου βρίσκουμε αγαπημένες τρατορίες και παραδοσιακές πιτσαρίες που κρατάνε χρόνια.

Just Pizza

Μούσκου 21, Ζωγράφου, τηλ: 21 0747 0909

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Just Pizza (@justpizza__)

Όπως μαρτυρά και το όνομά του, εδώ θα βρεις πίτσα και μόνο πίτσα. Και τι πίτσα! Ο Αλέξης Κεφαλάς και ο Γιώργος Κρασσακόπουλος έστησαν μια παραδοσιακή πιτσαρία που ψήνει στον πετρόχτιστο ξυλόφουρνο καθημερινά λαχταριστή λεπτή ζύμη από ιταλικό αλεύρι, η οποία ωριμάζει τουλάχιστον 24 ώρες. Πάνω της αναπαύονται σπιτική σάλτσα ντομάτας και ένα σωρό καλούδια ιταλικής και μη προέλευσης. Δοκίμασε οπωσδήποτε την Prosciutto cotto e funghi με mozzarella, Ιταλικό ζαμπόν και φρέσκα μανιτάρια, την Piccante με salame di Napoli, κρεμμύδι και καυτερή πιπεριά και την Primavera με μείγμα κολοκυθιού και μελιτζάνας, φρέσκια ντομάτα και κρεμμύδι. Οι τιμές τους είναι σούπερ οικονομικές, με την απλή Μαργαρίτα των 8 κομματιών να κοστίζει μόλις 4,5€.

Normandia Pizza

Γρ. Αυξεντίου 49, Ζωγράφου, τηλ: 210771 6234

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Normandia Pizza (@normandiapizza)

Πολύ πριν φτάσει η ιταλική πίτσα στην Ελλάδα, υπήρχε η καναδέζικη εκδοχή της που δεν… φοβόταν το πολύ ζυμάρι, ούτε το τυρί που απλωνόταν πάνω. Τέτοια πίτσα θα φας στη Normandia, μια πιτσαρία – αναδρομή στο παρελθόν. Η ζύμη εδώ φτιάχνεται καθημερινά στο παρασκευαστήριο στο υπόγειο του μαγαζιού, ψήνεται σε ηλεκτρικό φούρνο και «στολίζεται» με ένα κάρο τόπινγκς όπως σουτζούκι, μπέικον, ζαμπόν, μανιτάρια, πιπεριά, κιμάς, πεπερόνι, ελιές κ.α. Προσωπική μας αγαπημένη η ρετρό Special με σάλτσα ντομάτας, τυρί, ζαμπόν, μπέικον, πεπερόνι, πράσινη πιπεριά και φρέσκα μανιτάρια. Εξίσου ωραία και τα πεϊνιρλί του, με νοστιμότατη ζύμη. Τιμές από 8.30€ για μια απλή πίτσα 8 κομματιών. 

Εργαστήρι Πίτσας Αγγελική Παπαγεωργοπούλου

Ελ. Βενιζέλου 33, Ζωγράφου, τηλ: 21 0770 0269

Αν γνωρίζεις κάποιον που σπούδασε Αθήνα και έμενε στην ευρύτερη περιοχή από τα 90s και έπειτα δύσκολα δεν θα  αναγνωρίσει το μεγαλείο αυτής της συνοικιακής πιτσαρίας. Αξία μεγάλη η κυρία Αγγελική, ψήνει ασταμάτητα πληθωρική πίτσα με χοντρό, φρέσκο ζυμάρι και μπόλικο τυρί όπως παλιά, μεγαλώνοντας γενιές και γενιές πιτσοφάγων. Οι επιλογές εδώ περιλαμβάνουν σταθερές αξίες, όπως ζαμπόν, μπέικον μανιτάρια, μαρινάρα με ντομάτα, φέτα και γαρίδες, πικάντικη με σουτζούκι και καυτερή πιπεριά και άλλα τέτοια ωραία. Διαθέτει και ωραία μαγειρευτά ημέρας, όπως και πεϊνιρλί, λαχματζούν και κρεατικά της ώρας. Τιμές από 8€ για μια μεγάλη, χορταστική, νοσταλγική πίτσα με μανιτάρια και πιπεριά.

Cupola

Ευφορίωνος 13, Παγκράτι, τηλ: 211 4117444

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cupola (@cupola_trattoria)

Bγάζει τραπεζάκια έξω σε έναν μινιόν πεζόδρομο του Παγκρατίου και σερβίρει αέρινη, αυθεντική ιταλική πίτσα, και εξίσου αυθεντικές μακαρονάδες. Το Cupola είναι μια αυθεντική ιταλική τρατορία με όμορφο χώρο για να απολαύσεις όπως πρέπει το μεγαλείο της ιταλικής κουζίνας. Ο ξυλόφουρνός του βγάζει εκλεκτές και ιδιαίτερες επιλογές με λεπτή ζύμη, αριστοτεχνικά ψημένη στα ναπολιτάνικα πρότυπα, χωρίς καθόλου «λαδίλα». Δοκίμασε οπωσδήποτε την Melanzana με μοτσαρέλα, μελιτζάνες ψητές, mozzarella di bufala, σάλτσα τομάτα San Marzano, grana padano και βασιλικό, την Bismark με καπνιστή pancetta και κρόκο αυγού και την Carciofi με κρέμα αγκινάρας, Coppa di Parma, mozzarella, stracciatella και τραγανές αγκινάρες Romana. Οι τιμές τους ξεκινούν από 10€ για μια πίτσα Marinara.

Tre Sorelle

Αρχελάου 19, Παγκράτι, τηλ.: 21 1407 2172

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by ✮ Tre Sorelle ✮ (@tre_sorelle_pizza)

Ακόμα μια αγαπημένη διεύθυνση για αυθεντική ιταλική πίτσα ψημένη στον ξυλόφουρνο, η οποία μάλιστα συνδυάζεται τέλεια με καλοφτιαγμένα signature cocktail. Σε αυτό το παγκρατιώτικο στέκι το οποίο αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή από τους λάτρεις της αυθεντικής πίτσας, θα απολαύσεις κορυφαίες επιλογές από χειροποίητο προζύμι που ωριμάζει τουλάχιστον 48 ώρες. Αγαπημένες επιλογές εδώ η Diavola, με λουκάνικο τσορίθο και σαλάμι βετριτσίνα, η πρωτότυπη Μελιτζάνα με ρικότα, προσούτο, βασιλικό και μελιτζάνα, και η Ζουκίνι με κολοκυθάκι, ντοματίνια και βουβαλίσια μοτσαρέλα. Οι τιμές τους ξεκινούν από 9€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v