Wine bars στις γειτονιές των δυτικών προαστίων

Wine bars για τα πιείς στο ποτήρι ή και στο μπουκάλι –δεν θα τα χαλάσουμε εδώ- δεν θα βρεις μόνο στο κέντρο πια γιατί τα δυτικά αντεπιτίθενται.

Wine bars στις γειτονιές των δυτικών προαστίων

Αν είσαι λάτρης του κρασιού, τότε θα νιώθεις ευτυχισμένος στην τοποθεσία κέντρο της πόλης με τις πολλές κι αμιγώς εξαιρετικές wine bar επιλογές που υπάρχουν μπροστά στα πόδια σου. Εκεί θα βρεις οινικές επιλογές από ελληνικούς αλλά και διεθνείς αμπελώνες που θα ξελογιάσουν τον ουρανίσκο σου είτε ποτηράτες, είτε σε μπουκάλι αν η βραδιά τραβήξει λίγο παραπάνω. Αν τώρα μένεις ή συχνάζεις κοντά στα γειτονιές των δυτικών προαστίων και δεν θες να τραβολογιέσαι προς κέντρο μεριά, μην ανησυχείς σε έχουμε καλυμμένο, αφού έχουμε βρει τα επόμενα wine bars που θα γίνουν στέκι σου.

Gigifioggos

Κώστα Βάρναλη 16, Περιστέρι τηλ, 21 0574 5985

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Gigifioggos (@gigifioggos)

O Gigifioggos κάλλιστα μπορεί να περηφανεύεται πως κατέχει το καλύτερο wine bar όνομα ολόκληρης της Αττικής. Οι πιστοί θαμώνες του ωστόσο, δεν συρρέουν στο μαγαζί επί της Κώστα Βάρναλη για το όνομα μα περισσότερο για την χάρη και την κάβα του η οποία περιλαμβάνει μια μοναδική συλλογή, ογδόντα ετικετών κρασιού, από δεκαέξι διαφορετικές χώρες, οι οποίες θα σε ταξιδέψουν στο πιο όμορφο wine bistro της πόλης. Μπορείς να δοκιμάσεις όλα τα κρασιά του καταλόγου by the glass αν προτιμάς, εκτός αν η παρέα ή το ταίρι σου έχουν άγριες διαθέσεις που ζητούν μπουκάλι.

Η λίστα των κρασιών είναι βέβαιο ότι θα ξυπνήσει τον σομελιέ που κρύβεις μέσα σου, ενώ τα εκλεκτά πιάτα του, θα συνοδέψουν την οινοποσία σου, με γαστριμαργικές εκπλήξεις που θα θυμάσαι για καιρό. Σου συστήνουμε ανεπιφύλακτα την burrata με τοματίνια, βασιλικό, ελαιόλαδο και βαλσάμικο, πουγκάκια γεμιστά με γκοργκοτζόλα, αχλάδι και πέστο καρυδιού, ταλαγάνι Μεσσηνίας ψητό με σάλτσα από ροζέ κρασί, σταφίδες και μαρμελάδα πορτοκάλι και το serano cakeΤα μπουκάλια που μπορείς να δοκιμάσεις ξεκινούν από 18-20€.

Viñedo

Μεσολογγίου 91, Περιστέρι, τηλ: 2105734730

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Viñedo Wine Bar (@vinedowinebar)

Το Viñedo είναι ένα οικείο και ζεστό wine bar το οποίο άνοιξε πριν λίγο καιρό στο Περιστέρι με μοναδικό του σκοπό να ευφράνει τις καρδιές των κατοίκων της περιοχής κι όχι μόνο. Όταν ο καιρός το επιτρέπει το Viñedo βγάζει και τραπεζάκια έξω σε έναν ήρεμο δρόμο, φτιάχνοντας ιδανικό σκηνικό προκειμένου να απολαύσεις εκλεκτές ποικιλίες κρασιών σε όμορφο και χαλαρό περιβάλλον.

Προφανώς η κάβα του αποτελεί το καμάρι του wine bar αφού στον κατάλογό της μπορείς να βρεις περισσότερες από 80 ετικέτες ελληνικών κρασιών ενώ μπόλικες εξ αυτών (περίπου 20) μπορείς να τις πιείς κυριολεκτικά και μεταφορικά στο ποτήρι. Η πλειοψηφία αυτών προέρχονται από μικρά οινοποιεία και αμπελώνες σχεδόν από κάθε ελληνική γωνιά που έχει μακρά πορεία στο ευγενές άθλημα της οινοπαραγωγής και οινοκαλλιέργειας. Πλατώ ελληνικών τυριών και αλλαντικών με τσάτνεϊ, χειροποίητες πίτσες, τσιαπάτες και μπρουσκετάκια θα αποτελέσουν το ιδανικό τσιμπολόγημα εν μέσω των προπόσεων που πέφτουν βροχή στο Viñedo. Το ποτήρι κρασί ξεκινά από 5€.

Μomenti Espresso & Wine House

Γεωργίου Παπανδρέου 60, Χαϊδάρι, τηλ.: 21 0532 1725

Το Μοmenti άνοιξε πριν λίγα χρόνια στο κέντρο του Δάσους Χαϊδαρίου με σκοπό να συνδυάσει δύο μεγάλες αγάπες των Ελλήνων. Μιλάμε φυσικά για τον καφέ και το κρασί, τα οποία συνυπάρχουν και στον τίτλο του καταστήματος. Από τη μία φρεσκοκαβουρδισμένα χαρμάνια ευωδιάζουν τις κούπες των θαμώνων το πρωί ενώ από το απόγευμα κι έπειτα οι wine lovers πληθαίνουν για να δοκιμάσουν κάποια από τις δεκάδες ετικέτες της κάβας του.

Με ισορροπία ανάμεσα στους ελληνικούς και τους διεθνείς αμπελώνας ο κατάλογος θα ικανοποιήσει σίγουρα τις οινικές σου ανησυχίες, δοκιμάζοντας αρκετούς εξ αυτών και σε ποτήρι.

Paleo

Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, τηλ.: 21 0412 5204

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Paleo (@paleo_wine_store)

Πολύ κοντά (χιλιομετρικά αλλά και σε mentality) στα δυτικά προάστια υπάρχει κι η πειραιώτικη υποψηφιότητα για τα καλύτερα wine bars και πάσης Αττικής. Tο Paleo είναι ένα ιδιαίτερο wine restaurant με περισσότερες από 360 ετικέτες, προσεκτικά διαλεγμένες, που εκπροσωπούν ελληνικούς, ξένους και λιγότερο γνωστούς αμπελώνες, όπως π.χ. της Νότιας Γαλλίας ή της Ισπανίας. Ιndustrial μα συνάμα και γοητευτικό το Paleo έχει την απάντηση σε κάθε οινικό σου δίλημμα και σίγουρα θα  αποζημιώσει και με το παραπάνω όποιον θέλει να το ζήσει α λα σομελιέ στον Πειραιά. Ένα wine storehouse από εκείνα που συνηθίζαμε να βλέπουμε σε καταλόγους του εξωτερικού και να ζηλεύουμε, με έξυπνες γαστρονομικές επιλογές σε περίπτωση που σε πιάσει μια πείνα. Oι τιμές ανά ποτήρι ξεκινούν από 4€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v