Τέλεια café και μπαρ στα νεοκλασικά της Αθήνας

Μερικά από τα ωραιότερα νεοκλασικά της Αθήνας στεγάζουν παρεΐστικα café και ατμοσφαιρικά μπαράκια που αξίζει να κάνεις στέκια σου.

Τέλεια café και μπαρ στα νεοκλασικά της Αθήνας

Καφεδάκι και brunch από νωρίς, κοκτέιλ και ποτά αργότερα, σε πέντε σούπερ ατμοσφαιρικά νεοκλασικά που στεγάζουν ισάριθμα café και μπαράκια ό,τι πρέπει για τις χειμωνιάτικες εξόδους μας.

Beauty Killed the Beast 
Παραμυθίας 14, Μεταξουργείο, τηλ.: 697 326 2362

Σε έναν από τους ομορφότερους, γεμάτους νεοκλασικά πεζόδρομους του Μεταξουργείου (που έχει πολλούς, αν δεν το έχεις προσέξει είναι επειδή δεν το έχεις περπατήσει αρκετά) το Beauty Killed the Beast απλώνει τραπεζάκια από νωρίς για λαχταριστό brunch και άλλα νόστιμα τσιμπολογήματα. Το δυνατότερο χαρτί του, όμως, ήταν πάντα και παραμένουν τα κοκτέιλ του, κι αν δεν πιστεύεις εμάς θα σε πείσει μια δοκιμή ενός Cooper’s Flower, με Metaxa 5 αστέρων, λικέρ elderflower, φιστίκι και τόνικ, ή ενός Salty Terrier, με βότκα αρωματισμένη με δεντρολίβανο, sherry, σπιτική λεμονάδα και σιρόπι ντομάτας. Οι τιμές τους ξεκινούν από τα 8€. Οι μουσικές δυναμώνουν όσο περνά η ώρα, και η ατμόσφαιρα στα ψηλοτάβανα δωμάτια του νεοκλασικού που το στεγάζει θυμίζει όλο και πιο πολύ πάρτι.

The Clumsies 
Πραξιτέλους 30, Εμπορικό Τρίγωνο, τηλ. 210 3232682

Φιγουράρει σταθερά τα τελευταία χρόνια στη λίστα με τα καλύτερα μπαρ του πλανήτη, και όχι άδικα, καθώς τα κοκτέιλ του έχουν πάει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα σε άλλα επίπεδα –μια ματιά στον κατάλογο θα σε πείσει. Και μπορεί να κλέβουν δικαίως την παράσταση, αυτό όμως δε σημαίνει πως ο χώρος του μπαρ δεν είναι εξίσου υπέροχος: Το νεοκλασικό στο οποίο στεγάζεται μετρά παραπάνω από έναν αιώνα ζωής –εδώ στεγαζόταν το Οινομαγειρείο Δωρίς, ένας από τους θρύλους της παλιάς Αθήνας. Οι μουσικές δυναμώνουν κι εδώ όσο περνά η ώρα, οι δε τιμές ξεκινούν από τα 8€ για τα κοκτέιλ, από 7€ για τα απλά ποτά. Θα το βρεις ανοιχτό από τις 10.00 το πρωί και για καφεδάκια.

Agape 
Ηρακλειδών 21-23, Θησείο, τηλ.: 21 1750 5418

Ολόφρεσκη άφιξη στην πάντα ανήσυχη γειτονιά του Θησείου, αυτό το wine bar άνοιξε τις πόρτες του το καλοκαίρι που μας πέρασε. Στο κουκλίστικο νεοκλασικό της Ηρακλειδών που το στεγάζει, αλλά και στα τραπεζάκια που απλώνει στον πεζόδρομο καιρού επιτρέποντος, σερβίρει από νωρίς καφεδάκια –μεταξύ των οποίων και ελληνικό καφέ στη χόβολη– πρωινά, και νόστιμα τσιμπολογήματα. Δοκίμασε οπωσδήποτε την burrata με πέστο ρόκας, ροδάκινο και φιστίκι Αιγίνης, θα μας θυμηθείς. Φτιάχνει και φανταστικά κοκτέιλ με ελληνικές πρώτες ύλες όπως η μαστίχα και η πιπεριά Φλωρίνης και ονόματα όπως Goetia, Pathos και Eros, και έχει βέβαια και μια πολύ ενδιαφέρουσα λίστα κρασιών, με εμφανή την αγάπη στον ελληνικό αμπελώνα, και αρκετές ετικέτες να σερβίρονται σε ποτήρι (από 3,50€).

Smoking Barrels 
Ηρακλειδών 56, Θησείο, τηλ.: 21 0342 8862

Παραμένουμε Θησείο (και πώς αλλιώς, αφού αυτή είναι μια από τις γειτονιές με την υψηλότερη συγκέντρωση νεοκλασικών στην Αθήνα) για να πιάσουμε τραπεζάκι στο υπέροχο κτίριο που στεγάζει το Smoking Barrels. Εδώ που λες θα ακούσεις μουσικάρες, με guest DJs να αναλαμβάνουν συχνά τα decks, και θα πιείς ενδιαφέρουσες ελληνικές μπύρες –και guest βαρέλια που ανανεώνονται συχνά– αλλά και ωραιότατα κοκτέιλ (από 8€). Ο κατάλογος είναι σούπερ ενημερωμένος και σε premium ποτά, και ο χαρακτήρας αμιγώς μπαρίστικος: Δεν ανοίγει το πρωί για καφέδες και τα σχετικά, αλλά από τις 17.00 το απόγευμα και μετά.

Κύριος Χου 
Δημοφώντος & Υπερίωνος 1, Πετράλωνα, τηλ: 210 3423972

Σαφώς ένα από τα διασημότερα νεοκλασικά στον νυχτερινό (και όχι μόνο) χάρτη της Αθήνας, αυτός ο Κύριος αποτελεί εδώ και χρόνια έναν από τους πλέον δημοφιλείς προορισμούς για brunch αλλά και ποτάκι, τόσο στην νοσταλγική του αυλή, όσο και στο όμορφα διακοσμημένο εσωτερικό του με τα ρετρό έπιπλα. Εδώ θα πιείς καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, με υλικά φρέσκα φρούτα και μυρωδικά από τις γλάστρες που ευωδιάζουν στην αυλή του. Οι μουσικές παίζουν χαλαρά για να μην ξελαρυγγιάζεσαι προκειμένου να πεις δυο κουβέντες, και οι τιμές είναι καλές: το απλό ποτό στα 6€, τα κοκτέιλ από 7,5€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v