Χουχουλιαστά μπαρ χωρίς βαβούρα που αξίζει να πας

Αν είσαι λάτρης των ήσυχων κι ατμοσφαιρικών μπαρ χωρίς πανζουρλισμό τότε επιβάλλεται να επισκεφθείς αυτές τις διευθύνσεις.

Χουχουλιαστά μπαρ χωρίς βαβούρα που αξίζει να πας

Υπάρχουν αυτοί που σε κάθε τους έξοδο θέλουν να κάνουν χαμό απολαμβάνοντας τον πανικό που συμβαίνει στα πιο πολύβουα και πολυσύχναστα μέρη της πόλης. Υπάρχουν από την άλλη όμως κι αυτοί που προτιμούν χουχουλιαστές εξόδους σε ήσυχα μπαράκια χωρίς την βαβούρα που λαχταρούν οι πρώτοι. Περι ορέξεως κολοκυθομπαρόπιτα θα μπορούσε να λέει μια μπούμερ ρήση, ωστόσο καταλαβαίνουμε πλήρως αυτούς που αποζητούν ένα ήσυχο και ζεστό στέκι για να πιούν το ποτό τους χωρίς να ποδοπατηθούν. Για αυτόν τον λόγο σου φτιάξαμε με πρόχειρη λίστα με τις πιο όμορφες ήσυχες διευθύνσεις της πόλης.

Αλμαγέστη

Πλαταιών 44, Κεραμεικός, τηλ: 21 0345 4977

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Almagesti Bar (@almagesti.bar)

Τι κι αν βρίσκεται στον βαβουράτο Κεραμεικό η Αλμαγέστη έχει όλα τα φόντα για να γίνει το επόμενο χαλαρωτικό στέκι σου, μακριά από τον χαμό των κλαμπ της περιοχής. Χαμηλός φωτισμός, ρετρό λεπτομέρειες και ψαγμένες μπλουζο-τζαζιές στα ηχεία της συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό για να περάσεις μια όμορφη και ρομαντική βραδιά. Αν είσαι τυχερός/η τυχερή μπορεί να πετύχεις και κάποιο αντίστοιχο με τις μουσικές επιλογές του λαιβάκι. Το απλό ποτό στα 7€.

Αλλοτινό Jazz Rock Café

Επτανήσου και Πλατεία Αγίου Γεωργίου 16, Κυψέλη, τηλ.: 21 0821 5331

Διαβάζεις Πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη και σε πιάνει ένα άγχος για το αν θα βρεις ελεύθερο τραπεζάκι σε ένα από τα hot spots της πόλης. Το Αλλοτινό ωστόσο υπάρχει σε αυτή τη γειτονιά εδώ και πολλά χρόνια, δίνοντας μια εναλλακτική τζαζ πρόταση για εκείνους που λατρεύουν τα φιλμ νουάρ και τα καθαρά στρέιτ ποτά. Με πολύ ξύλο και πέτρα και μια υποδειγματική κάβα το Αλλοτινό είναι ένα, παρεΐστικο στέκι με χαμηλό φωτισμό που θα εκτιμήσουν οι λάτρεις του Frank Zappa, του Louis Armstrong του Charlie Parker και των υπόλοιπων μουσικών τεράτων που τιμούν τα ηχεία του μαγαζιού. Το απλό ποτό στα 7€.

Barreldier

Βουλής 7, Στοά Μπολάνη, Σύνταγμα, τηλ.: 210 3254711

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Barreldier (@barreldier)

Το Barreldier φέρνει στο νου λίγο την περίοδο του Μεσοπολέμου και λίγο αυτή της Ποταπαγόρευσης, χάρη στην ντελικάτη και με την καλή έννοια παλιακή του διακόσμηση που αναδεικνύει την υπέροχη κάβα του. Ζεστό κι έξτρα ατμοσφαιρικό το μπαρ του Συντάγματος έχει δικαιολογημένα πολλού πιστούς θαμώνες που πίνουν ουισκάρες στο όνομά του. Αν πάλι είσαι φαν των κοκτέιλ εδώ θα βρεις μια εξαιρετική περιραγμένη επιλογή του Negroni που θα σε κάνει να ξεχάσεις την κλασική συνταγή του. Τα ποτά ξεκινούν από 7€ και τα κοκτέιλ από 8.

Low Profile

Βουλής 7, εντός στοάς Μπολάνη, Σύνταγμα, τηλ: 2103620200

Όνομα και πράμα το Low Profile, ταιριάζει γάντι σε όσους θέλουν να κρατούν χαμηλό προφίλ στις εξόδους τους, επιλέγοντας ένα χουχουλιαστό μπαρ για τις ποτάρες τους. Κατακόκκινοι τοίχοι, δερμάτινοι καναπέδες, σκαμπό με «πλάτη» στην μπάρα, ξύλο στο πάτωμα, και μια σειρά από υπέροχες ασπρόμαυρες φωτογραφίες διάσημων τζαζ μουσικών συναποτελούν το παζλ του Low Profile που δικαίως φιγουράρει ψηλά στις λίστες με τα καλύτερα whiskey bars της πόλης. Οι μουσικές του θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις των jazz-blues- rock n roll ακουσμάτων ενώ οι τιμές των ποτών ξεκινούν από τα 6€.

Verve Music Café

Αγίων Αναργύρων 10, Μοναστηράκι, τηλ.:21 1012 5750

Το Verve είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα café bars στα νοητά σύνορα Μοναστηρακίου- Ψυρρή, τόσο κοντά μα συγχρόνως και τόσο μακριά από την βαβούρα που επικρατεί στα στενά του. Τα αφισάκια, οι παλιές φωτογραφίες, τα βινύλια και οι εντυπωσιακές μινιατούρες στην μπάρα του, που είναι βέβαιο ότι θα μιλήσουν στη μουσικολάγνα καρδούλα σου, ενώ η κάβα του θα δώσει θετικές απαντήσεις στις περισσότερες ερωτήσεις που ξεκινούν με τη φράση «έχετε μήπως… ;» Tα ποτά ξεκινούν από 7€.

Κόκκινη Σβούρα

Αγίου Γεωργίου 17, Χαλάνδρι, τηλ: 21 1012 5454

Αν μένεις ή συχνάζεις προς τα Βόρεια και θες να αποφύγεις τον χαμό που σημειώνεται στα πιο hyped και πολυσύχναστα σημεία της πόλης, τότε η Κόκκινη Σβούρα είναι η λύση στα προβλήματά σου. Χαλαρωτικό, ήσυχο με έντονη καλλιτεχνική φλέβα τούτο το café bar σε κερδίζει με την πρώτη επίσκεψη στα μέρη του.

Στον κατάλογό του ξεχωρίζουν τα signature κοκτεϊλάκια όπως το Dirty Harry με τζιν, πιπεράτο αγγούρι, γιαούρτι καρύδας και τσίλι, ή το Mrs Robinson με βότκα, φρουτώδες πεπόνι, yuzu, γιασεμί και σόδα περγαμόντο. Αν πάλι σου έρθει μια πείνα, πες της να μην φύγει αλλά αντίθετα να δοκιμάσει τα λαχταριστά tapas της Κόκκινης Σβούρας (με πικάντικο τηγανιτό κουνουπίδι και jalapeno σως ταρτάρ). Τα κοκτέιλ παίζουν στα 9-10€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v