Πάμε για μεζεδάκια σε Ίλιον και Πετρούπολη

Μεζεδάκια για τη μέση λαχταριστά και οικονομικά, άφθονο κρασί και τσίπουρο και οικεία ατμόσφαιρα σε αγαπημένα μεζεδοπωλεία των δύο γειτονικών περιοχών.

Πάμε για μεζεδάκια σε Ίλιον και Πετρούπολη

Είναι ωραίο να ανακαλύπτεις μεζεδο-πιάτσες πλην της Αθήνας και των πέριξ, και το δίδυμο Πετρούπολη – Ίλιον είναι μια εξ αυτών που θα σε εκπλήξει ευχάριστα.

Στα δρομάκια των δύο γειτονικών περιοχών θα βρεις δεκάδες επιλογές για να πιάσεις τραπεζάκι με την παρέα, να βάλεις μεζέδες για τη μέση, να τσουγκρίσει κρασάκια και τσίπουρα και να περάσεις ωραία.

Δες παρακάτω μερικές από τις αγαπημένες μας.

Κοκόνα

Αιακού 66, Ίλιον, τηλ: 21 0262 1544

Μια ωραία Κοκόνα στο Ίλιον με τραπεζάκια μέσα κι έξω στην πλατεία ακριβώς απέναντι, βλέπει με δημιουργική ματιά τους κλασικούς μεζέδες και ετοιμάζει γεύσεις ιδιαίτερες και νοστιμότατες για να βάλουμε στη μέση. Εδώ θα δοκιμάσεις θράψαλο σχάρας με πλιγούρι και  vinegraitte μουστάρδας, κεφτεδάκια κοτόπουλο, με πιπεριές, εστραγκόν και σάλτσα μουστάρδας, μελιτζανοσαλάτα με μελιτζάνα σχάρας, σκόρδο, ρόδι και μαϊντανό, αλλά και σκιουφικτές μακαρούνες με μοσχαρίσια ουρά και ξερή μυζήθρα Κρήτης, παπαρδέλες με φιλέτο μοσχαριού και μανιτάρια και μύδια με σάλτσα ούζου και μουστάρδας. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός δεν ξεπερνά τα 15€ το άτομο.

Στην υγειά μας

Γεωρ. Πλήθωνος 1, Ίλιον, τηλ: 21 0578 9020

Από τα μαγαζάκια εκείνα που με το που μπαίνεις νοιώθεις σαν το σπίτι σου, το «Στην υγειά μας» μπορεί να μην γεμίζει το μάτι απ’ έξω, όμως μέσα η κατάσταση αλλάζει. Η εξυπηρέτηση είναι υποδειγματική, τα πιάτα νόστιμα και οι τιμές καλές. Δοκίμασε οπωσδήποτε τυροπιτάρι πικάντικο με φέτα, πιπεριά, ντομάτα, ελιά και μπούκοβο, φιλετάκια κοτόπουλου με χρωματιστές πιπεριές και παρμεζάνα, μπουγιουρντί στο πήλινο πικάντικο με παστουρμά και μπούκοβο, σαγανάκι, κολοκυθοκεφτέδες με κεφαλοτύρι, μπουκίτσες μελιτζάνας με σάλτσα ντομάτας και πέστο βασιλικού και ριζότο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος. Συνοδεία τσίπουρου ή κρασιού, ο λογαριασμός στα 12-15€ κατ’ άτομο. Συχνά έχει και ζωντανή μουσική.

Μιτάτο

Γεωργίου Πλίθωνος 7, Ίλιον τηλ.: 2102619629

Αν είσαι φαν της κρητικής κουζίνας και τριγυρνάς στην ευρύτερη περιοχή τότε το Μιτάτο θα σε φιλέψει και θα σε ποτίσει όπως πρέπει. Μερακλήδικο μεζεδοπωλείο που επιλέγει πάντα τα καλύτερα υλικά από τη μάνα Κρήτη, το Μιτάτο έχει στον κατάλογό του πλείστα όσα εκλεκτά και ωραία μεζεδάκια όπως απάκι με αυγά, μυζηθρόπιτες, φέτα ψητή, πατάτες τηγανιτές με στάκα, αρνί τσιγαριαστό, χοιρινό κρασάτο, γαμοπύλαφο με γίδα βραστή, συκώτι μοσχαρίσιο και σχεδόν γαλατικές κρεατοποικιλίες. Μαζί με τις ρακές υπολόγισε στα 20€ το άτομο.

Λατομείο

Θέατρο Πέτρας, Πετρούπολη, τηλ: 2163000777

Στο εμβληματικό κτίριο του παλιού λατομείου της Πετρούπολης, στο ισόγειο του Terra Petra, επαναλειτούργησε το 2020 αυτό το μοντέρνο μεζεδοπωλείο που σε κάνει να νομίζεις πως βρίσκεσαι κάπου στην εξοχή. Οι μεζέδες είναι… έξοχοι εδώ, και περιλαμβάνουν κλασικά αλλά και μοντέρνα πιάτα όπως ταλαγάνι με καρέ μαριναρισμένης ντομάτας και ρόκα, μανιτάρια ψητά με βαλσάμικο, μπουρέκια με μοσχαρίσιο κιμά και πορτοκάλι, γιουβετσάκι στο πήλινο με μυζήθρα, απάκι με ντοματίνια και κάπαρη, χοιρινή τηγανιά με σάλτσα κρασιού, πατάτες «Λατομείο» σωταρισμένες σε φρέσκο βούτυρο με μπέικον και τοματίνια και αρκετά κυρίως με κρέας (πανσέτα, χοιρινά μπριζολάκια, φιλέτο κοτόπουλο κ.α.). Λογαριασμός με κρασί στα 20-22€ κατ’ άτομο.

Σχοινοβάτης

Αγίου Δημητρίου 22, Πετρούπολη, τηλ: 2105010996

Σε ένα στενάκι της Πετρούπολης, αυτό το παραδοσιακό μεζεδοπωλείο είναι ό,τι πρέπει για παρέες, τσιμπολόγημα και κουβέντες μέχρι… όσο πάει. Η ατμόσφαιρα είναι χαλαρή, το σέρβις φιλικό και ο κατάλογος λιτός μα πεντανόστιμος και προσεγμένος. Κεφτεδάκια, σουτζουκάκια γιαουρτλού, μπριζολάκια, πανσετάκια, κοτόπουλο με φέτα, λουκάνικο και σιουφιχτά θα ικανοποιήσουν τους λάτρεις του κρέατος, ενώ από θαλασσινά σημείωσε τον γαύρο, το γαριδάκι, τις ψητές σαρδέλες και το ωραίο γεμιστό καλαμάρι. Δυνατή και η τυροκαυτερή, όπως και η μελιτζανοσαλάτα, ό,τι πρέπει για βουτιές με το ψωμάκι. Λογαριασμός κάτι λιγότερο από 15€ το άτομο, με κρασί ή τσίπουρο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v