Φύγαμε για μεζεδάκια σε Κουκάκι και Ακρόπολη

Βολτάρουμε στο πολυσυλλεκτικό Κουκάκι και στη γειτονική Ακρόπολη και απολαμβάνουμε τους πιο νόστιμους μεζέδες.

Φύγαμε για μεζεδάκια σε Κουκάκι και Ακρόπολη

Γεύσεις Μάνης ή τσιμπολόγημα α λα Κρητικά; Κουκάκι ή πέριξ Ιερού Βράχου; Με πυξίδα μας τους νόστιμους μεζέδες, κατεβαίνουμε στις δύο γειτονιές και εντοπίζουμε τις πιο ενδιαφέρουσες διευθύνσεις για παρεΐστικα φαγοπότια.

Κούβελος

Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι, τηλ.: 21 1405 2418

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kouvelos (@kouvelosrestaurant)

Στρωμένη με χαλικάκι σαν παλιό θερινό σινεμά, η αυλή του Κούβελου είναι μια από τις ωραιότερες της πόλης – και είναι παντός καιρού. Εδώ, αλλά και στον ζεστό και παρεΐστικο εσωτερικό του χώρο, θα απολαύσεις εκλεκτούς κρεατομεζέδες, όπως το ριγανάτο κατσικάκι γάλακτος στη γάστρα ή το κοκκινιστό μοσχαράκι με χοντρό μακαρόνι, συνοδεία σπιτικών μεζέδων όπως κολοκυθοκεφτέδες, φάβα με ξηρό κρεμμύδι, πιτάκια Καισαρείας, στριφτάρι Σκοπέλου με ξινομυζήθρα και γραβιέρα, και χοιρινό λουκάνικο Σερρών. Λογαριασμός με κρασί, στα 17-20€ το άτομο.ο.

Σβούρα

Δράκου 8, Κουκάκι, τηλ.: 210 9220919

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Σβούρα (@svoura_athens)

Η Σβούρα… γυρίζει εδώ και χρόνια στη Δράκου και φέρνει στα τραπεζάκια που βγάζει έξω εξαιρετικούς μεζέδες, οι οποίοι συνοδεύουν το επίσης εξαιρετικό τους ρακόμελο. Σημείωσε στα οπωσδήποτε την παντζαροσαλάτα με μαγιονέζα σκόρδου, χαρούπι και φουντούκι, την οφτή γλυκοπατάτα με μυζήθρα και λούζα, τους τηγανιτούς γίγαντες με σκορδαλιά ντομάτας και κρίταμο, το χοιρινό λουκάνικο Τρικάλων, με λάχανο και τσιπς καρότου και το μοσχαρίσιο συκωτάκι με βούτυρο. Ο λογαριασμός στα 15€/ άτομο, με κρασί ή ρακόμελο ή μπίρα ή ό,τι θες τελοσπάντων.

Λόλος

Γεωρ. Ολυμπίου 5, Κουκάκι, τηλ: 21 0921 7266

Ο αγαπημένος Λόλος, είναι ένα παρεΐστικο και παλιακό μαγαζάκι που απλώνει τα τραπεζάκια του έξω στο πλακόστρωτο αλλά και μέσα, σε έναν συμπαθέστατο χώρο που θυμίζει παραδοσιακό καφενείο. Τα τσίπουρα, αλλά και τα ούζα και τα κρασιά, εδώ τα συνοδεύεις με γεύσεις της θάλασσας και της στεριάς: καλαμαράκια στο τηγάνι, μπακαλιάρο σκορδαλιά, κουτσομουράκια, μύδια αχνιστά, αλλά και σπιτικά κεφτεδάκια που μοσχοβολάνε δυόσμο, και μπριζολάκια χοιρινά και κυπριακές σεφταλιές. Λογαριασμός με τα ανάλογα τσίπουρα, στα 17€ περίπου το άτομο.

Μικρή Βενετία

Γεωργίου Ολυμπίου 15, τηλ.: 213 0259158

«Ο άνθρωπος είναι η απάντηση, όποια κι αν είναι η ερώτηση». Η φράση του Αντρέ Μπρετόν δεσπόζει στον εσωτερικό χώρο αυτού του αγαπημένου μεζεδοπωλείου με την cosy ατμόσφαιρα. Στο μενού κυριαρχούν οι γεύσεις από διάφορες γωνιές της Ελλάδας και του κόσμου, με την Κρήτη να έχει την τιμητική της: κρητικά καλιτσούνια, γίγαντες τηγανιτοί, μαραθόπιτα, καβουρμάς με αυγό μάτι, αλλά και φλογέρες Καισαρείας, κυκλαδίτικοι κεφτέδες με κολοκύθι, ντομάτα και ρεβίθι και πικάντικα λουκανικάκια είναι μερικά από τα highlights του καταλόγου. Οι τιμές είναι λογικότατες, στα 15€ το άτομο με ωραίο, δικό τους κρασί.

Ακροπόλ Vintage

Ακάμαντος 3, Θησείο, τηλ: 21 0346 5543

Στον πεζόδρομο του Θησείου, κάτω από την Ακρόπολη, το Ακροπόλ αποτελεί μια ιδανική επιλογή για μεζεδάκια σε βίντατζ ατμόσφαιρα, χωρίς τις τουριστικές υπερβολές της περιοχής. Ο κατάλογος εδώ περιλαμβάνει παραδοσιακές γεύσεις ελληνικής κουζίνας, ωραία εκτελεσμένες. Τραγανός ντάκος με αρωματική κάπαρη, καβουροσαλάτα, τυροπιτάκια χειροποίητα με μέλι και σουσάμι, ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, ντοματοκεφτέδες με μυρωδικά, κυπριακές σεφταλιές, ομελέτα με λουκάνικα και πιπεριά, καγιανάς με φέτα, αλλά και ωραιότατα κρεατικά σχάρας όπως χοιρινό σουβλάκι με πιτούλες, μπιφτεκάκια σχάρας και ποικιλία κρεατικών Ακροπόλ, εγγυώνται ένα ωραιότατο γεύμα με φόντο την Ακρόπολη. Ο λογαριασμός στα 15-18€ ανά άτομο, με κρασί χύμα.

ΜάνηΜάνη

Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9218180

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by MANHMANH (@manhmanhrestaurant)

Εδώ και χρόνια, μας ταξιδεύει γευστικά στον νότο της Πελοποννήσου μέσα από μεζέδες και πιάτα προσεγμένα. Στο ΜάνηΜάνη θα δοκιμάσεις «ψαγμένους» μεζέδες όπως φάβα «αλλιώτικη» με σύγκλινο και καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιάτικες τσουχτές, με σύγκλινο, τσιγαρισμένη μυζήθρα και ολόκληρο τηγανητό χωριάτικο αυγό μάτι, πουγκιά με μανούρι και παστουρμά, ψαρονέφρι με μανούρι και σύκα, χταποδάκι γλασαρισμένο με βαλσάμικο, φάβα και ζουμερό συκώτι μοσχαρίσιο με παντζάρια και σάλτσα από οξύμελι. Οι τιμές ξεκινούν από 20€ το άτομο με ποτήρι κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v