Πού θα φας το καλύτερο μοσχάρι στην Αθήνα

Αν η υπόθεση μοσχάρι είναι για σένα ιερή, τότε έχουμε τις καλύτερες διευθύνσεις για να το απολαύσεις σε εκλεκτές κοπές, σιτέματα και ποικιλίες.

Πού θα φας το καλύτερο μοσχάρι στην Αθήνα

Καλό το χοιρινό, όμως η γευστική πολυπλοκότητα και ποικιλία του μοσχαριού δεν έχει αντίπαλο. Ξέχνα τις καλοψημένες μπριζόλες των ταβερνείων, ωραίες και αυτές, όμως το συγκεκριμένο κρέας είναι αμαρτία να το φας καλοψημένο.

Το μοσχάρι είναι από τα πιο ενδιαφέροντα κρέατα. Κάθε ράτσα και κοπή βγάζει την ολόδική της γεύση και υφή ανοίγοντας νέες διαδρομές στον ουρανίσκο, με το ψήσιμο να παίζει καταλυτικό ρόλο στην όλη εμπειρία.

Πού θα απολαύσεις λοιπόν το λαχταριστό αυτό κρέας όπως του αρμόζει;

Ταβέρνα Θανάσης 1948

Κων/νου Καβάφη 48, Άγιος Ελευθέριος, τηλ: 21 0228 8675

Από το 1948 μεταφέρει τα μυστικά της ωρίμανσης και του ιδανικού ψησίματος από γενιά σε γενιά, κερδίζοντας με άνεση τη θέση στου στα κορυφαία κρεατοφαγικά εστιατόρια της πόλης. Τι θα φας εδώ; Σημείωνε: Μοσχαράκι α λα Αρτζεντίνα σε πλάκα, σπαλομπριζόλα Tomahawk σιτεμένη, Rib Eye, Tagliata Flap Steak και λοιπές ψαγμένες και άψογα ψημένες κοπές. Εξαιρετικά και τα μπιφτέκια με 50% Black Angus, 50% Wagyou και μαύρη τρούφα, ζουμερά και μυρωδάτα. Ο λογαριασμός στα 30-40€ το άτομο με κρασί, αναλόγως τις κοπές που θα επιλέξεις.

Base Grill

Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, τηλ. 210 5757455

Σταθερή αξία εδώ και χρόνια για τους κρεατολάγνους αυτής της πόλης, το Base Grill έχει χτίσει με μεράκι τη φήμη του... κοπή με κοπή. Από το λουκούλλειο μενού του ξεχωρίζουν τα «αυγά σαν τα μάτια μου» (η σπεσιαλιτέ των ορεκτικών που δεν είναι άλλη από τη φωλιά πατάτας με αυγά μάτια), το αρβανίτικο τυρόψωμο, το βοδινό ταρτάρ με αυγοτάραχο Τρικαλινού, το βοδινό καρπάτσιο, το κομμάτι σπάλας Rib-eye 100+ ημερών ωρίμανσης, τα λουκάνικα μαύρου χοίρου, η πικάνια, κι οι γιγάντιες σπαλομπριζόλες του. Συνοδεία κρασιού –που φτιάχνουν οι άνθρωποι του Basegrill- υπολόγισε περί τα 30-35€ το άτομο.

Argentina

Μπιτάκου 3, Καλέντζι, τηλ.: 22940 66476

Ιδανική αφορμή για τη μονοήμερη του μοσχαρο-κρεατο-λάγνου, η Argentina ψήνει εξαιρετικά κρέατα και μπριζόλες, όπως την Costeleta Sin Lomo ήτοι Rib Eye με κόκκαλο 500-650 γραμμαρίων, το Cuadril ήτοι κιλότο μόσχου και την Costeleta Redonda (σπαλομπριζόλα 750-900 γρ). Προσοχή: παίρνεις τηλέφωνο 2-3 ώρες πριν για να κλείσεις, εκτός από το τραπέζι, και το κρέας σου, το οποίο θέλει τουλάχιστον μιάμιση ώρα να ψηθεί. Πατάτες, κολοκυθάκια, σαλάτες, τζατζίκι και θεσπέσια αργεντίνικη σως Chimichurri ανοίγουν την όρεξη. Ο λογαριασμός στα 25-30€ κατ’ άτομο, με δικό τους κρασί.

Kozi’s

Π. Τσαλδάρη 34, Μελίσσια, τηλ: 21 0810 1584

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Kozi's (@kozis_meetneat)

Αν οι Toto το είχαν επισκεφτεί θα έγραφαν «bless the steaks down in Africa», μιας και οι υπέροχες αφρικανικές μοσχαρίσιες μπριζόλες του Kozi’s είναι χάρμα ουρανίσκου τόσο χάρη στο ψήσιμο όσο και στο μαρινάρισμά τους σε μπαχαρικά από τη Νότια Αφρική. Εδώ θα δοκιμάσεις μεγάλη Chakalaka, ζουμερό T-Bone, μοσχαρίσιο χτένι μαλακό όσο τίποτα, αλλά και τίμια χοιρινή μπριζόλα μαζί με στρογγυλές πατατούλες τηγανισμένες άψογα. Ο λογαριασμός στα 25-30€/άτομο με δικό τους κρασί. Ενδιαφέρουσα και η λίστα κρασιών με αφρικανικές ετικέτες σε φιάλη.

Γίδι

Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση, τηλ: 210 2828848

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by gidi_metamorfosi (@__gidi_)

Μοντέρνα χασαποταβέρνα, η οποία πρωτοτυπεί χωρίς να ξεχνά τις ρίζες της κλασικής κρεοφαγίας και σερβίρει γιγαντιαίες σταυλίσιες για όσους δεν χορταίνουν εύκολα, καλοσιτεμένη ελιά μοσχαριού Βέροιας, ελληνικό T-Bone, πραγματικό κομψοτέχνημα, αλλά και ένα φοβερό μοσχαράκι στη γάστρα που λιώνει στο στόμα. Νοστιμότατα και τα ορεκτικά του - φέτα βουτυράτη, πατάτες τηγανιτές, χειροποίητο τζατζίκι κ.α. Συνοδεία κρασιού, ο λογαριασμός στα 30 -40€/ άτομο.

Steak Alive

Κρήτης 23 και Αγίου Γεωργίου 76, Κορυδαλλός, τηλ 2104952000

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by steakaliveathens (@steakaliveathens)

Στο Steak Alive η gourmet κρεατοφαγία είναι παρούσα, αλλά σε τιμές value for money και ποιότητα υψηλή. Εδώ θα απολαύσεις μεταξύ άλλων νοστιμότατο ταρτάρ μόσχου για «αρχή», σιτεμένο rib eye από την Ουρουγουάη, το οποίο συνοδεύεται από σαλάτα βαλεριάνας και κρεμμυδάκι τουρσί, hanger steak από αμερικάνικο Black Angus  και νοστιμότατη Picanha από αμερικάνικο Black Angus. Τις κοπές συνοδεύεις και με σάλτσες sides της επιλογής σου, όπως τσιμιτσούρι, ανάμεικτο ρύζι, χόρτα εποχής, μαγιονέζα καπνιστής πάπρικα, τσάτνεϊ μπέικον κ.α. Ο λογαριασμός συνοδεία μπύρας ή κρασιού σε ποτήρι στα 25-30€ κατ’ άτομο.

Drakoulis Dry & Raw

Διευθύνσεις εδώ 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by DRAKOULIS Dry & Raw (@drakoulisdryandraw)

Η υπόθεση «μοσχάρι» στα χέρια του Στράτου Δρακούλη είναι… ιερή και premium στο έπακρο. Τα κρέατα εδώ έρχονται από διεθνείς exclusive φάρμες premium μόσχων και αναπαύονται στα εντυπωσιακά ψυγεία των εστιατορίων. Οι χώροι είναι κάτι ανάμεσα σε techno club και πριβέ λέσχη, ενώ στο τραπέζι καταφθάνουν «διαμάντια», όπως hanger steak από αμερικανικό Wagyu σε διασταύρωση με Charolais, ταρτάρ από αυστραλέζικο wagyu, καρπάτσιο από αμερικανικό Black Angus, καρπάτσιο από νουά του πρώτου ελληνικής εκτροφής Wagyu από τη Βέροια, και φυσικά όλες οι premium κοπές που περιμένει κανείς (T-Bone, Tomahawk, Prime Rib κ.α.). Ο λογαριασμός ανάλογος της ποιότητας – στα 80-100€ κατ’ άτομο με κρασί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v