Τα καλύτερα χειμερινά γεύματα με θέα θάλασσα

Η θέα θάλασσα είναι παντός καιρού και εμείς την απολαμβάνουμε με ζεστασιά και εκλεκτές γεύσεις σε αγαπημένα εστιατόρια και ταβερνάκια.

Τα καλύτερα χειμερινά γεύματα με θέα θάλασσα

Η ψαροκατανάλωση δεν είναι μόνο καλοκαιρινό σπορ, ούτε φυσικά και τα εστιατόρια που έχουν την πολυτέλεια να απολαμβάνουν θέα θάλασσα.

Και τον χειμώνα, λοιπόν, τα χρώματα του απέραντου (σκούρου) γαλάζιου μας ιντριγκάρουν και μας ανοίγουν την όρεξη για να δοκιμάσουμε εκλεκτές γεύσεις, μεζεδάκια θαλασσινά αλλά και στεριανά.

Varoulko Seaside

Ακτή Κουμουνδούρου 54, Πειραιάς, τηλ: 21 0522 8400

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Varoulko Seaside (@varoulkoseaside)

Διακοσμητικά ήσυχο και κομψό, με σταρ τη θέα στο Μικρολίμανο και σούπερ σταρ τη γεύση, το Βαρούλκο θα σε μαγέψει από την πρώτη στιγμή. Η ζέστη φιλοξενία, το έμπειρο service και τα εξαίσια πιάτα συνθέτουν ένα «αστεράτο» εστιατόριο που οφείλεις να δοκιμάσεις – έστω και μια φορά. Στον κατάλογο, ο Λευτέρης Λαζάρου κάνει θαύματα με θαλασσινές γεύσεις, μέσα από πιάτα όπως ψαρόσουπα με φρέσκια ντομάτα, σφυρίδα, ζωμό από πετρόψαρα, μαριναρισμένο καρπάτσιο λαυράκι και φύκια wakame, μελιτζάνα με καπνιστό χέλι, χλωρό ανθότυρο, κύμινο, φυστίκι Αιγίνης και χουρμά, και φυσικά το θρυλικό καλαμάρι με pesto βασιλικού σε φωλιά φρυγανισμένης πατάτας, με κονφί τομάτας, ένα από τα κορυφαία ελληνικά πιάτα. Λογαριασμός στα 50-60€ το άτομο, με ποτήρι κρασί.

Παράγκα

Aκτή Koυμουνδούρου 34, Μικρολίμανο, τηλ.: 210 410 1065

Συνεχίζουμε με αέρα… λιμανίσιο και πιάνουμε τραπεζάκι σε αυτήν την συμπαθέστατη ταβέρνα του Μικρολίμανου, η οποία μια ανάσα από το κύμα με θέα το απέραντο γαλάζιο προσφέρεται για  παραθαλάσσια κρεατοφαγία. Τα αρνίσια παϊδάκια με το κιλό δεσπόζουν στη μέση του τραπεζιού, ενώ δίπλα τους έρχονται κεμπάπ με πιτούλα, πανσέτα, μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος, λουκάνικο Τρικάλων, μπιφτεκάκια, ψητά γλυκάδια γάλακτος για τους μερακλήδες, χοιρινό κότσι και αρνάκι τσιγαριαστό για τους παραδοσιακούς. Μαστέλο Χίου ψητό, κολοκυθοκεφτέδες, χειροποίητη μανιταρόπιτα, τυροτήγανο, κεφτεδάκια και γεμιστή πατάτα φούρνου συμπληρώνουν το τσιμπούσι, με τον λογαριασμό να μην ξεπερνά τα 20-25€ κατ’ άτομο με κρασί.

Lamarina

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, τηλ.: 211 0124117

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by L A M A R I N A (@lamarinafood)

Ιδανικό για τις μέρες του καλοκαιριού, αλλά και τις χειμωνιάτικες,  με αναμμένη σόμπα αν κάθεσαι στα έξω τραπέζια, η Lamarina αποδεικνύει περίτρανα, ότι το σουβλάκι ταιριάζει γάντι με τον θαλασσινό αέρα. Στα τραπεζάκια του καταφτάνουν ζουμερά καλαμάκια, λαχταριστός γύρος και πεντανόστιμα κεμπάπ. Μια ειδική μνεία την οφείλουμε στον γύρο κοτόπουλο, όπως και στην ποικιλία Λαμαρίνα που χορταίνει άνετα τέσσερα άτομα (ενδεχομένως και πέντε) με καλαμάκια χοιρινά, κοτόπουλου, κεμπάπ, γύρο χοιρινό, πίτες και διάφορες σος. Ο λογαριασμός για ένα χορταστικό γεύμα σουβλακοφαγίας στα 20€ κατ’ άτομο, με μπίρα ή κρασί.

Ημεροβίγλι

Ακτή Θεμιστοκλέους 56, Φρεαττύδα, τηλ: 21 0452 3382

Με απέραντη θέα στον Σαρωνικό από ψηλά, το Ημεροβίγλι σε καλεί να απολαύσεις ολόφρεσκα ντόπια ψάρια απευθείας από τους τοπικούς ψαράδες, θαλασσινούς μεζέδες, και νοστιμότατες σαλάτες κι ορεκτικά, όλα μαγειρεμένα με σεβασμό στην παράδοση. Στην κάβα του θα βρεις πλούσια λίστα Ελληνικών κρασιών, ούζα, τσίπουρα, μπύρες και ρακί Κρήτης, ενώ από τον κατάλογο ξεχωρίζουν με άνεση η ομώνυμη σαλάτα του με μαρούλι και γαρίδα βρασμένη σερβιρισμένο με δροσερό ντρέσινγκ μαγιονέζας, κρουτόν, σταφίδα, καρύδια και φλούδες παρμεζάνας, η τσιροσαλάτα, το πουγκί θαλασσινών, η ψητή σαρδέλα, οι κολοκυθοκεφτέδες και η πληθωρική μακαρονάδα του ψαρά. Λογαριασμός στα 20-25€ κατ’ άτομο με κρασί.

Ψαράκια και Θαλασσινά

Λεωφ. Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα, τηλ: 2109654138

Τραπεζάκια μέσα και έξω που βλέπουν θάλασσα, ατμόσφαιρα που συνδυάζει το μοντερνίζον με το retro και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν το προφίλ αυτού του μοντέρνου ψαροφαγείου στην Ποσειδώνος, το οποίο είναι παντός καιρού. Από ορεκτικά και μεζεδάκια θα δοκιμάσεις ξιδάτο χταποδάκι, χειροποίητη μελιτζανοσαλάτα, γαρίδες σαγανάκι και καπνιστό σκουμπρί, ενώ στον κυρίως κατάλογο θα βρεις ωραιότατα φρέσκα πικάντικα μύδια με ντομάτα και ούζο, κριθαρότο γαρίδας σε γιουβέτσι με γλυκάνισο σβησμένο με στακοβούτυρο, σχιουφιχτά μακαρόνια με σολομό, και μια εκλεκτή γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι σε αρωματική σάλτσα ντομάτας. Ο λογαριασμός με χύμα κρασί δεν θα ξεπεράσει τα 25€ ανά άτομο.

Λαβράκι 

46ο χλμ Λεωφόρου Αθηνών Σουνίου,Σαρωνίδα, τηλ.: 2291 055171

Αν σε παίρνει να ξεμακρύνεις λίγο ακόμα, τότε θα πιάσεις (και θα φας) Λαβράκι σε αυτήν την ταβέρνα με την ζεστή ατμόσφαιρα και την υπέροχη θέα θάλασσα. Εδώ επιβάλλεται να δοκιμάσεις ρόκα με κατίκι Δομοκού και σως μελιού, φρέσκα αχνιστά μύδια με κρασί, σκόρδο και μαϊντανό, χαλούμι σχάρας με ψητή ντομάτα, θυμάρι & κρέμα λεμονοθύμαρο, carpaccio κόκκινου τόνου με καπνιστή σως, παρμεζάνα, ρόκα και τοματίνια, σεβίτσε λαβράκι με φρέσκο κρεμμύδι, πιπεριά jalapenos και μάνγκο, ψαρόσουπα βελουτέ με μπακαλιάρο. Για ένα πλήρες γεύμα με ούζο ή κρασί υπολόγισε περί τα 25-30€ το άτομο.

O Χοντρός

Λεωφ. Ποσειδώνος 36, Νέα Μάκρη, τηλ: 2294 093644

Στην παραλία της Νέας Μάκρης ο «Χοντρός» διαθέτει ένα ζεστό εσωτερικό χώρο με όμορφη θέα και σερβίρει νοστιμότατα πιάτα ελληνικής κουζίνας με κρέας ή ψάρι. «Δυνατή» η ψαροποικιλία για δύο άτομα με γαύρο, μπακαλιάρο, καλαμαράκια, χταποδάκι, σκορδαλιά και γιαούρτι, σαλάτα του Χοντρού με τυρί Νάξου, σαγανάκι και νοστιμότατες γαρίδες σαγανάκι σε ελαφριά πικάντικη σάλτσα, είναι μερικά μόνο από τα νόστιμα πιάτα του καταλόγου. Για τους φαν των κρεατικών, παίζουν και δυνατά φιλέτα, κεμπαπάκια γιαουρτλού, ψαρονέφρι και σπαλομπριζόλες. Για ένα πλήρες γεύμα με κρασάκι, θα πληρώσεις περί τα 20€/ άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v