Θρυλικά ροκάδικα με ιστορία δεκαετιών

Ναοί της ροκ, έχουν φιλοξενήσει ιστορίες δεκαετιών στις μπάρες και τα τραπέζια τους και παραμένουν ανοικτοί… for those about to rock.

Θρυλικά ροκάδικα με ιστορία δεκαετιών

Δεν είναι εύκολο να παραμείνεις σταθερός στις αξίες σου σε πείσμα των καιρών. Όμως αν τα καταφέρεις, τότε ο κόσμος θα σε αγκαλιάσει.

Έτσι και τα παρακάτω θρυλικά ροκόμπαρα της πόλης, στέκουν ακόμα επάξια στο πόστο τους, κρατώντας ψηλά τα σπαθιά και τα σκήπτρα της ροκ και της μέταλ μουσικής.

Τα τιμούμε όπως τους αξίζει, πιάνοντας θέση στις μπάρες τους με την παρέα, τσουγκρίζοντας μπίρες ή ουίσκι και ακούγοντας τις μουσικές που μας μεγάλωσαν.

Χρυσοστόμιο Rock Bar

Κερασούντος 4, Αιγάλεω τηλ.: 210 5989409

Από το 1979 όταν ξεκίνησε το ροκ ταξίδι του στον χρόνο, το Χρυσοστόμιο έμελλε να γίνει σημείο συνάντησης για τους ροκάδες του Αιγάλεω και όχι μόνο. Εδώ θα πιάσεις θέση στην όμορφη ξύλινη μπάρα, ενώ από τα ηχεία βγαίνουν κλασικοροκιές, πανκ και χέβι μέταλ ήχοι. Η κάβα του διαθέτει μεγάλη συλλογή ουίσκι με πάνω από 30 ετικέτες και 32 ετικέτες μπύρας, στηρίζοντας την ελληνική μικροζυθοποιία, ενώ στις… σπεσιαλιτέ του συγκαταλέγονται παγωμένα σφηνάκια και απολαυστικά κοκτέιλ. Τα ποτά ξεκινούν από τα 7€.

Arch Beer House

Εθν. Αντιστάσεως 91, Περιστέρι, τηλ: 21 0575 2992

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Arch Beer House (@archbeerhouse)

Από το μακρινό 1993, το Arch Beer House αποτελεί το meeting point των ροκάδων και των μπιρολάγνων της Αθήνας. Αν σου αρέσει η ροκ κι όλα της τα παρακλάδια, αν θες να απολαύσεις ποικιλίες σε τραπέζια που έχουν πάρει το όνομά τους από αγαπημένες ροκ μπάντες και να περάσεις επικά βράδια με την παρέα, τότε η Arch είναι η τέλεια επιλογή. Τα κρεατικά της είναι εξαιρετικά, οι ποικιλίες σε γενναία ποσότητα, και η λίστα με τις μπίρες αρκούντως ικανοποιητική για να δοκιμάσεις εκλεκτές ετικέτες. Με μπίρα και ποικιλία κρεατικών στη μέση υπολόγισε περί τα 17-20 ευρώ το άτομο.

Επιτόκιο

Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 19, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 210 9350232

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Epitokio Bar % (@epitokio.bar)

Το απόλυτα oldschool και διαχρονικό στέκι της Νέας Σμύρνης, παίζει εδώ και δεκαετίες (από το 1987 συγκεκριμένα), τις καλύτερες μουσικές από όλο το φάσμα της ροκ –από old school μέχρι alternative– και σερβίρει φανατικά βαρελίσιες μπύρες και φτηνά, καθαρά ποτά. Ο εσωτερικός του χώρος ντυμένος με αφίσες και μουσικοφίλ εξώφυλλα και η ξύλινη μπάρα του έχει φιλοξενήσει γενιές νεοσμυρνιωτών και όχι μόνο. Επίσης, φιλοξενεί τακτικά πάρτι και guest DJ’s στα decks του με ροκ μουσικό προσανατολισμό, από ελληνικές και ξένες μπάντες. Το απλό ποτό κοστίζει 7€.

Excalibur

Ορμινίου 4, Ιλίσια, τηλ: 693 407 0459

Ένα όνομα, ένα στέκι, μια ροκ ιστορία στην Αθήνα από το 1987. Το Excalibur έχει έναν από τους ομορφότερους εσωτερικούς χώρους ροκόμπαρου που έχουμε δει, με μεσαιωνικές λεπτομέρειες, σπαθιά, νεκροκεφαλές, ποτήρια-κέρατα στο μπαρ και τζάμια στο πάτωμα να δημιουργούν την απόλυτη ατμόσφαιρα για να ακούσεις ροκιές παραδοσιακές και πιο μοντέρνες. Τα προσωπικό είναι πάντα χαμογελαστό και σε κάνει να νιώθεις σαν ιππότης, ενώ το μπαρ βγάζει και καλοφτιαγμένα κοκτέιλ. Εντυπωσιακή η ποικιλία του σε μπίρες, δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Το απλό ποτό στα 7€, οι μπίρες από 4€.

Το Αμερικάνικο

Ακτή Θεμιστοκλέους 6, Πειραιάς, τηλ: 210 4530551

Κλείνει τρεις δεκαετίες (και βάλε) στο Λιμάνι και αγαπιέται ακόμα από τους κατοίκους του Πειραιά – και όχι μόνο. Το Αμερικάνικο συνεχίζει να γράφει ιστορία, έχει ανακαινιστεί χωρίς να χάσει τίποτα από την ατμόσφαιρα που το έκανε λαοφιλές στους ροκάδες και συνεχίζει να αγαπάει εξίσου με την ροκ, τα blues, funk και jazz ακούσματα. Στον πανέμορφο εσωτερικό του χώρο με τις δερμάτινες καρέκλες του μπαρ, τα όμορφα φωτιστικά και τις ρετρό αφίσες, θα πιείς καθαρά ποτά και μπίρες και θα αισθανθείς το πνεύμα των θρύλων της ροκ να αρμενίζει στον χώρο. Το απλό ποτό στα 7€, οι μπίρες από 4€.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v