Τα καλύτερα μεξικάνικα της Αθήνας

Νιώθεις μια πελώρια λαχτάρα για τάκο και μπουρίτο και γκουακαμόλε και τσίλι κον κάρνε; Ξέρουμε πού θα τα βρεις.

Τα καλύτερα μεξικάνικα της Αθήνας

Εισαγωγή που δεν έχει πρόθεση να γίνει εμπρηστική, αλλά δυσκολεύεται να το αποφύγει: Η μεξικάνικη κουζίνα είναι μια από τις καλύτερες του κόσμου, όταν δεν νερώνεται με tex-mex ιεροσυλίες τύπου hot buffalo wings, που όχι, δεν είχαμε στο μεξικάνικο χωριό μας.

Και τώρα που βγάλαμε τα βασικά από τη μέση, ιδού πού θα βρεις εν Αθήναις την μεξικάνικη κουζίνα τη σωστή την προσ…φιλή (καλά τι νόμιζες ότι θα λέγαμε;)

Margaritas 
Χριστοκοπίδου 1, Ψυρρή, τηλ.: 21 6002 8799

Έλειπε ένα μεξικάνικο από την πιάτσα του Ψυρρή, η αλήθεια είναι, κι αυτό το μικρό χαριτωμένο στέκι έρχεται να αναπληρώσει το κενό. Στο μενού του βρίσκουμε μεταξύ άλλων ένα φανταστικό burrito με chili con carne, ήτοι μοσχαρίσιο κιμά και σπιτική μεξικάνικη σάλτσα (από σκόρδο, κρεμμύδι, ντομάτα, πιπεριές και μπαχαρικά) με ρύζι, pico de gallo και sour cream. Ειδική μνεία αξίζουν και οι Fajitas με μαριναρισμένο κοτόπουλο λεπτοκομμένο, πολύχρωμες πιπεριές, σοταρισμένα κρεμμύδια, guacamole, sour cream και pico de gallo. Συνοδεύουμε απαραιτήτως με Μαργαρίτα σε μεγάλη ποικιλία (δοκίμασε αυτή με το τζίντζερ, θα μας θυμηθείς) και πληρώνουμε περί τα 17€ το άτομο.

Mamacita Taqueria 
Απόλλωνος 9Β, Σύνταγμα, τηλ.: 2103210240

Στην απολύτως έθνικ γειτονιά της Απόλλωνος, το Μεξικό δίνει –εννοείται– το παρών, με έναν μαξιμαλιστικό χώρο που ταιριάζει γάντι στην φιλοσοφία του μενού του. Εδώ θα δοκιμάσεις ένα εξαιρετικό burrito με Carne Asada, μεξικάνικο ρύζι, crema de frijoles, pico de gallo και sour cream, τραγανά nachos με chili con carne, αλλά και Huevos Rancheros, δηλαδή Chorizo με 2 αυγά τηγανητά, πατάτες και salsa rancheros. Για ένα φουλ έξτρα γεύμα με αλκοόλ, υπολόγισε περί τα 17-20€ το άτομο.

La Casa Azul 
Θηβών 143 και Πελοπίδας 13, Περιστέρι, τηλ.: 2105716143

Στεγάζεται σε μια κουκλίστικη μονοκατοικία στο Περιστέρι, και ξεχωρίζει με ένα μενού που πηγαίνει την μεξικάνικη κουζίνα ένα βήμα παραπέρα. Εδώ δοκιμάζουμε μικρά αριστουργήματα όπως το Cheviche Mexicana με γαρίδες, αβοκάντο και καλαμπόκι, τα tacos al pastor με χοιρινό λαιμό, adobo και κόλιανδρο, και τις tostadas de picadillo, με αρωματικό κιμά και μάνγκο. Φτιάχνει και φανταστικά κοκτέιλ, σαν το Indi με περουβιανό pisco και φρέσκο χυμό ανανά. Για να φας και να πιείς, θα υπολογίσεις περί τα 25€ το άτομο.

Lostacos 
Ορλώφ 1, Κουκάκι, τηλ.: 21 0922 9739

Μια γλυκύτατη, πολύχρωμη τακερία με λίγα τραπεζάκια στο εσωτερικό της και περισσότερα έξω για τα μεσημέρια των Αλκυονίδων που έρχονται, ειδικεύεται –προφανώς– στα tacos, αλλά φτιάχνει και εξαιρετικό burrito και ένα κολασμένο tres leches για επιδόρπιο, που είναι ένα ζουμερό κέικ από γάλα, με επικάλυψη λευκής σοκολάτας. Από τα tacos αξίζει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το Barbacoa, με σιγομαγειρεμένο μοσχάρι, λαχανικά και sour cream, και το Chili con Carne, με μοσχαρίσιο κιμά, καλαμπόκι και μαύρα φασόλια. Οι τιμές τους κυμαίνονται από 6,30€ έως 6,80€. Αναλυτικό μενού εδώ.

Ancho Mexican Grill 
Γυφτοπούλου 9 και Κολοκοτρώνη, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6801097 και Κασσαβέτη 9, Κηφισιά, τηλ: 2111831882

Σου τα έχουμε ξαναπεί για το Ancho, είναι μια από τις μεγαλύτερες μεξικάνικες αγάπες μας χρόνια τώρα, και εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως φτιάχνει το καλύτερο ίσως burrito στην Αθήνα. Εδώ διαλέγεις αν την πίτα σου την θέλεις μαλακή ή τραγανή (burrito ή taco δηλαδή, σα να λέμε) και εν συνεχεία επιλέγεις υλικά: Εμείς ορκιζόμαστε στον συνδυασμό chili con carne, κόκκινο ρύζι, φασόλια, pico de gallo, sour cream και guacamole, αλλά μπορείς να προσθέσεις επίσης υλικά όπως τυρί, μανιτάρια, ψητά λαχανικά ή μαριναρισμένο κοτόπουλο. Συνοδεύεις απαραιτήτως με δυνατή μαργαρίτα, και πληρώνεις περί τα 10€ το σύνολο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v