Το καλύτερο προφιτερόλ της Αθήνας και πού θα το βρεις

Όσο υπάρχουν προφιτερόλ υπάρχει κι ελπίδα για αυτό πήραμε και πάλι σβάρνα τις πιο κολασμένες σοκολατό-διευθύνσεις της πόλης.

Το καλύτερο προφιτερόλ της Αθήνας και πού θα το βρεις

Μια από τις πιο θρυλικές σκηνές του παλιού ελληνικού κινηματογράφου είναι αυτή με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και το προφιτερόλ στην ταινία Χτυποκάρδια στο θρανίο. Ο πασίγνωστος ηθοποιός που δεν μπορούσε να προφέρει σωστά το όνομα του γλυκού κι επική ατάκα του «δεν θέλω να το μάθω, να το φάω θέλω» έγραψαν ιστορία γιατί αποτύπωσαν εξαιρετικά όσα ξυπνά μέσα μας ένα κολασμένο και πεντάφρεσκο προφιτερόλ. Για αυτό κι εμείς είπαμε να κάνουμε την καθιερωμένη επίσκεψή μας, στις πιο λαχταριστές διευθύνσεις της πόλης και να πάρουμε ένα προφιτερόλ μιας και τραβιέται το άτιμο σε κάθε περίσταση.

Ανδριάς

Λ.Καποδιστριου 92, Φιλοθέη, τηλ:2102755793

Από το 1972, όταν και πρωτοάνοιξε το ζαχαροπλαστείο του ο Ανδριάς έκανε πολλούς ουρανίσκους να σκιρτήσουν με το προφιτερόλ του. Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Η παράδοση και η ποιότητα, τα αγνά υλικά και το μεράκι αποτελούν αναλλοίωτες αξίες, μυστικά που συνθέτουν τη συνταγή του φημισμένου προφιτερόλ που έχει καθιερωθεί σαν το αγαπημένο της πόλης των Αθηνών. Υπάρχει ατομικό αλλά και τούρτα που βγάζει 6-8 χορταστικές μερίδες, ενώ το καλοκαίρι είναι must το παγωτό προφιτερόλ (είτε σε ατομική μερίδα, είτε σε τούρτα).

Choureal

Διομείας 2-4 & Ερμού, Αθήνα τηλ.: 21 0331 7883

Μια στάση στο Choureal για προφιτερόλ την ημέρα τον γιατρό της πείνας κάνει πέρα. Το ζαχαροπλαστείο Choureal όπως μπορείς να καταλάβεις αποτελεί ένα μοναδικό και βραβευμένο concept που εξειδικεύεται σε ένα γλυκό: το Προφιτερόλ. Το Προφιτερόλ φτιάχνεται “à la minute” μπροστά στον πελάτη, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να συμμετέχει και αυτός στη δημιουργία. Αυτό σημαίνει πως το γλυκό είναι πάντοτε φρέσκο υπακούοντας την επιθυμία και την όρεξή του. Τα ευωδιαστά σουδάκια είναι πάντοτε φρεσκοψημένα, μιας και βγαίνουν από το φούρνο ανά μία ώρα, ενώ οι επιλογές της γέμισης είναι πολλές κι έξτρα κολασμένες. Εμείς πάντως είμαστε ορκισμένοι οπαδοί της πραλίνας φουντουκιού και των καραμελωμένων φουντουκιών. Το οικογενειακό προφιτερόλ κοστίζει 23€.

Sorolop

Μπενάκη και Μεταξά, Εξάρχεια, τηλ: 21 0380 1118

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Sorolop (@sorolop_gr)

Στα Εξάρχεια το ρίχνουν πολύ συχνά στο Sorolop με τα προφιτερόλ του λατρεμένου αυτού sweet spot και ποιος θα μπορούσε να τους αδικήσει άραγε; To προφιτερόλ του ξεχωρίζει ανάμεσα στα θεσπέσια γλυκά της βιτρίνας του, χάρη στην πιο απαλή πεθαίνεις συνταγή του αλλά και τα φρεσκοψημένα σου. Το δέσιμο της σοκολάτας σε κάνει να αναφωνήσεις «Μανιφιίκ» κι είναι βέβαιο ότι θα σε αναγκάσει να επισκεφθείς ξανά πολύ σύντομα το Sorolop. Η τιμή για ένα μπολ 750gr είναι 15,50€ ενώ του κιλού διαμορφώνεται στα 20,70€.

Pap Liber

Ιακωβίδου 10 και Τσίλλερ, Πατήσια, τηλ.: 210 2028066

Κανείς δε μπορεί να αντισταθεί στη μοναδική γεύση του προφιτερόλ του Pap Liber, που κρατά ξεχωριστή θέση στην καρδιά των σοκολατολάγνων πελατών του. Η οικογένεια Παπαλυμπέρη άνοιξε το 1974 ένα ξακουστό πια ζαχαροπλαστείο που ήταν υπεύθυνο για τις ουρές του κόσμου που δημιουργούνταν έξω από το κατάστημα προκειμένου να δοκιμάσουν τη γλυκιά του ατραξιόν. Το προφιτερόλ στο Pap Liber ξεχωρίσει για την πλούσια σοκολάτα του, η οποία δίχως άλλο είναι το σήμα κατατεθέν της γεύσης του. 

Sweet Spoon

Μαρίνου Γερουλάνου 59, Αργυρούπολη, τηλ.: 210 9948303

O Δημήτρης Δράκος είναι ένας από τους πλέον ταλαντούχους pastry chef της γενιάς του και το Sweet Spoon είναι το πνευματικό του τέκνο που φροντίζει να δημιουργεί απολαυστικές γλυκιές λιχουδιές που δύσκολα θα τους αντισταθεί ο ουρανίσκος σου. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει και το προφιτερόλ του τόσο στην κλασική του εκδοχή όσο και στην twisted version με την αλμυρή καραμέλα. Αμφότερα σερβίρονται σε βαζάκι για αυτό μην χάνεις χρόνο και πήγαινε προς Αργυρούπολη για να τα δοκιμάσεις. Αν πάλι δεν προλάβεις, μην ανησυχείς υπάρχει και το wolt. https://wolt.com/en/grc/athens/restaurant/sweet-spoon-by-dimitris-drakos

Nouvelle Patisserie

Λεωφόρος Αμφιθέας 168, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210-9833096

Aπό το 1982 το Nouvelle Patisserie φέρεται με τον καλύτερο τρόπο στους γλυκολάτρεις πελάτες του, οι οποίοι συρρέουν καθημερινά για να δοκιμάσουν το προφιτερόλ του μεταξύ άλλων γλυκών πειρασμών. Λουσμένο με σοκολάτα και στολισμένο με ροζέτες σαντιγύ το προφιτερόλ στο Nouvelle Patisserie έχει το όνομα μα πάνω από όλα τη χάρη. Μια δοκιμή θα σε πείσει.

Riviera

Τρίτωνος 119, Παλαιό Φάληρο Τηλ: 210-9826670

H Riviera στο Παλαιό Φάληρο φημίζεται για το τουρτένιο και πυραμιδικό σχεδόν προφιτερόλ με τα αφράτα σουδάκια που περιχύνονται με παχύρρευστη μαύρη σοκολάτα. Για περισσότερα από 30 χρόνια αυτό το εργαστήριο ζαχαροπλαστικής κολάζει μέχρι και νηστευόμενο άγιο με το προφιτερόλ του και πολύ καλά κάνει.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v