Λαχταριστές συνταγές με γιορτινά γλυκά που περίσσεψαν

Σου έμειναν μελομακάρονα στο κουτί; Δεν ξέρεις τι να κάνεις τους περισσευούμενους κουραμπιέδες και τις δίπλες; Εμείς είμαστε εδώ.
Λαχταριστές συνταγές με γιορτινά γλυκά που περίσσεψαν

Τα γιορτινά τραπέζια τελείωσαν και άφησαν πίσω… φουσκωμένες κοιλιές αλλά και αρκετές ποσότητες από γλυκά. Κουραμπιέδες, δίπλες και μελομακάρονα αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία δε νομίζεις;

Αν δεν τα φας, δες τι μπορείς να τα κάνεις για να… αναστηθούν.

Γλυκό σαλάμι με κουραμπιέδες που περίσσεψαν

Υλικά: 200 γρ.  κουραμπιέδες (χωρίς την άχνη), 125 γρ.  μαλακό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου), 40 γρ.  κακάο άγλυκο, 40 γρ.  κονιάκ ή γάλα, 100 γρ.  λιωμένη σοκολάτα, 50 γρ.  χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης, λίγη άχνη για το τελείωμα

Εκτέλεση

Με ένα μαχαίρι βγάζουμε την άχνη από τους κουραμπιέδες. Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια τους κουραμπιέδες σε χοντρά κομμάτια.

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια ωραία σοκολατένια ζύμη για σαλάμι σοκολάτας. Στρώνουμε 2 κομμάτια μεμβράνη στον πάγκο. Βάζουμε επάνω τη ζύμη μας και τη ρολάρουμε δίνοντάς της σχήμα από σαλάμι.

Παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει ή για 1 ώρα στην κατάψυξη. Αφαιρούμε την μεμβράνη και κυλάμε το σαλάμι σοκολάτας πάνω στην άχνη, να καλυφτεί καλά με τη ζάχαρη. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ.

Cheesecake με μελομακάρονα που περίσσεψαν

Υλικά: 25 μελομακάρονα, 4 κ.σ βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου

Για την κρέμα: 250 γρ. Κρέμα γάλακτος 35 % πολύ κρύα, 4 κ.σ ζάχαρη άχνη, 300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου, ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι, 1 κ.γ υγρή βανίλια

Για την σάλτσα βύσσινο: 1 συσκευασία κομπόστα βύσσινο 400 γρ, 1 1/2 κ.σ κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Αλέθουμε τα μελομακάρονα ή τα τρίβουμε με τα χέρια σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν σαν βρεγμένη άμμος. Προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να ενωθούν. Σε φόρμα με αποσπώμενη βάση στρώνουμε το μείγμα από τα μελομακάρονα και τα πιέζουμε καλά, με την ανάποδη ενός κουταλιού, να κολλήσει και να ισιώσει η επιφάνεια του. Βάζουμε τη φόρμα για 10 λεπτά στην κατάψυξη.

Χτυπάμε την κρύα κρέμα στο μίξερ, μέχρι να γίνει παχύρρευστη και να σχηματιστούν απαλές κορυφές (2 λεπτά). Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, την άχνη, το ξύσμα και την βανίλια. Ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι. Τα ρίχνουμε στην παχύρρευστη κρέμα και τα χτυπάμε σε πολύ χαμηλή ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα να ομογενοποιηθούν και να γίνουν μια λεία και απαλή κρέμα, με βελούδινη υφή. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στη βάση με τα μελομακάρονα.

Ισιώνουμε την επιφάνεια της και τοποθετούμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ή για 15 λεπτά στην κατάψυξη.

Στραγγίζουμε καλά την κονσέρβα με τα βύσσινα σε λεπτό σουρωτήρι. Τον χυμό τον βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα ή τηγάνι και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε συνέχεια για 2-3 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, με σύρμα και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα και να πυκνώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να καταλαγιάσει ο βρασμός. Προσθέτουμε τα βύσσινα και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Την απλώνουμε στο παγωμένο cheesecake

Συνταγή από εδώ

Γλυκό με δίπλες που περίσσεψαν, τυρί κρέμα και κόκκινα φρούτα

Υλικά: 20 δίπλες που έχουν περισσέψει, 1 κουτάκι τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών (200γρ), 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό χαμηλών λιπαρών, 1 κ.γλ. βανίλια υγρή, 1 φλιτζάνι κόκκινα φρούτα (ράσμπερι, φράουλες, ρόδι)μ ½ φλιτζάνι μαρμελάδα φράουλα ή φρούτα του δάσους)

Εκτέλεση

Σπάμε με τα χέρια μας τις δίπλες σε όσο πιο μικρά κομματάκια μπορούμε και τα τοποθετούμε στον πυθμένα από 10 περίπου γυάλινα ποτήρια. Αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα με το γιαούρτι και τη βανίλια. Βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας από το μίγμα που φτιάξαμε σε κάθε ποτήρι πάνω από τη βάση με τις δίπλες.

Πάνω από την κρέμα απλώνουμε τα κόκκινα φρούτα (αν είναι φράουλες τις κόβουμε στα τέσσερα). Στη συνέχεια βάζουμε από πάνω 1 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα την οποία μπορούμε να έχουμε ζεστάνει λίγο με 2 κουταλιές της σούπας νερό για να την αραιώσουμε. Τοποθετούμε στο ψυγείο και παγώνουμε για τουλάχιστον 1 ώρα προτού σερβίρουμε.

Συνταγή από εδώ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v