Πήγαμε στα πιο θρυλικά κουτούκια και ταβερνάκια του Πειραιά

Έχουν αποκτήσει χαρακτήρα θρυλικό στους γνώστες και καλοφαγάδες του Πειραιά και όχι μόνο. Αυτά τα ταβερνάκια και τα κουτούκια του λιμανιού οφείλεις να τα τιμήσεις.

Πήγαμε στα πιο θρυλικά κουτούκια και ταβερνάκια του Πειραιά

Όπως ίσως έχεις καταλάβει, ο Πειραιάς είναι η αγαπημένη μας έξοδος για μεζέδες. Είναι τόσες πολλές οι επιλογές, τόσο κλασικές και ρετρό, τόσο οικίες και παρεΐστικες, και τόσο οικονομικές που δεν μπορούμε να αντισταθούμε.

Για ακόμα μια φορά λοιπόν, βάζουμε πλώρη για λιμάνι και πιάνουμε τραπεζάκια στα πιο όμορφα και θρυλικά κουτούκια και ταβέρνες του (πειραιώτικου) ντουνιά.

Οινομαγειρείον ο Βασίλης

Ιχθυόσκαλα Κερατσινίου, τηλ: 21 0432 7213

Με φόντο την ιχθυόσκαλα και ό,τι αυτό συνεπάγεται (ρυμουλκά, τράτες και φορτηγά που πηγαινοέρχονται), ο Βασίλης είναι η απόλυτη καλτ ψαροταβέρνα που οφείλεις να επισκεφτείς. Εδώ θα δοκιμάσεις ψητό χταπόδι πλοκάμι, σαρδέλα σχάρας, κουτσομούρες τηγανιτές, αλλά και κάθε λογής μικρά ψαράκια για να συνοδεύσεις το κρασί ή το ουζάκι σου, όπως μαρίδες, σαρδέλες, αθερίνες, καλαμαράκια και άλλα τέτοια ωραία και τσιμπολογητά. Να πας νωρίς, γιατί η κουζίνα του κλείνει στις 20.00. Ο λογαριασμός στα 15-18€ με ουζάκι ή κρασί ή μπίρα.

Το κουτούκι του Αντώνη

Αργυροκάστρου 26, Κοκκινιά, τηλ: 21 0492 4338

Πιο κουτούκι δε γίνεται. Ο Αντώνης με τα βαρέλια- σήμα κατατεθέν στην είσοδο, σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή. Ο χώρος μέσα θυμίζει σάλα παλιού σπιτιού και σε τραπέζια ντυμένα με λουλουδιαστούς μουσαμάδες θα απολαύσεις μερακλίδικους μεζέδες θάλασσας από το εξαιρετικό του τηγάνι, αλλά και κάποια κρεατικά. Καλαμαράκια τηγανιτά, μπακαλιάρος στο τηγάνι, χόρτα εποχής, σαρδέλα ψητή στα κάρβουνα, αθερίνα και γαύρος τηγανιτός, αλλά και ζουμερά μπιφτέκια με πατατούλες τηγανιτές, χωριάτικο λουκάνικο και φέτα βαρελίσια, θα μιλήσουν στην ψυχή σου. Ο λογαριασμός στα 15-18€ το άτομο, με ουζάκι.

Το Στέκι του Γίγαντα

Ἀσκληπιού 43, τηλ: 21 0420 6202

Αυτό το εκλεκτό εδεσματοπωλείο μαζεύει πολλούς από τους καλοφαγάδες της περιοχής χάρη στις γενναίες μερίδες του και τις πολύ καλές του τιμές. Μικρούλι, με όμορφο εσωτερικό χώρο και προσεγμένο σέρβις από τους συμπαθέστατους ιδιοκτήτες, σε κάνει να νιώθεις σαν στο σπίτι σου. Εδώ δοκιμάζουμε τυρόμπαλες και ρεβιθάδα με συριανό λουκάνικο, μπουρέκι μελιτζάνας με φέτα, λούζα Σύρου, συκωταριά, αρνίσια τηγανιά, τυρομπάλες με μέλι, ομελέτα σύγκλινο, ζουμερά μπριζολάκια τηγανιά χοιρινή και μαμαδίσια κεφτεδάκια αρωματικά. Μαζί με τα απαραίτητα κρασάκια, δεν θα δώσεις περισσότερα από 15€ το άτομο.

Το καπηλειό του Ζάχου

Κομοτηνής 37, Καμίνια, τηλ: 210 4813325

Ατμόσφαιρα πραγματικού καπηλειού και πεντανόστιμους μεζέδες «σερβίρει» ο Ζάχος στα Καμίνια, σε χορταστικότατες και οικονομικές μερίδες. Εδώ θα φας χειροποίητη τυροκαυτερή, κολοκυθάκια τηγανιτά σε ροδέλες, σαγανάκι με τραγανή κρούστα, τηγανιά κοτόπουλου με μουστάρδα, παντζαροσαλάτα, αλλά και φρεσκότατους ψαρομεζέδες (γαριδάκι συμιακό, μύδια σαγανάκι, τηγανητά μπακαλιαράκια, μπακαλιάρος παστός τηγανητός, μικρά ψαράκια ημέρας κ.α.). Συνοδεία ωραιότατου ημίγλυκου και με κερασμένο γλυκάκι, υπολογίστε περί τα 10-12€/άτομο, αν επιλέξετε μεζέδες στεριάς.

Στης Φλώρας το Βεράνι

Φαβιέρου 57, τηλ: 698 008 2334

Αγαπημένο μουσικό μεζεδοπωλείο στο Χατζηκυριάκειο, η Φλώρα έχει αποκτήσει και το όνομα και τη χάρη στις γειτονιές του Πειραιά για την παρεΐστικη ατμόσφαιρα, τις εξαιρετικές κομπανίες που παίζουν εδώ, αλλά και τα νόστιμα πιάτα της. Κάθε Τετάρτη από τις 21:30, Παρασκευή - Σάββατο από τις 22:30 και Κυριακή από τις 14:30 τον πρώτο ρόλο έχουν οι πενιές, ενώ στο τραπέζι καταφθάνουν γεύσεις όπως χουνκιάρ μπεγεντί, αφράτα μπιφτέκια, μπριζολάκια σχάρας, καβουρμάς, πίτσα Καισαρείας, τηγανιές, ντάκος, πατάτες με τριμμένο τυρί, μπουγιουρντί, και άλλα τέτοια ωραία. Λογαριασμός στα 15€ το άτομο, με χύμα κρασί.

Ζωοδόχος Πηγή

Ιωάννου Κατσούλη 77, Καμίνια, τηλ: 210 4814438

Από γενιά σε γενιά, αυτό το οινομαγειρείο βρίσκεται στο ίδιο σημείο από το 1944, όταν άνοιξε ως μπακαλοταβέρνα, και εξακολουθεί να συγκεντρώνει πλήθος μερακλήδων που το προτιμούν γιατί τους ταΐζει σωστά. Πατατούλες baby μελωμένες στη γάστρα με ζωμό κρεάτων, ασλάν με καραμανλίδικο παστουρμά, προβατίνα στη βέργα, παπαρδέλες με μανιτάρια και κοτόπουλο, καβουρμάς βουβαλίσιος κοκκινιστός, παραδοσιακή πίτα Κιμώλου και ωραίες λαϊκές μουσικές στα ηχεία εγγυώνται μια ωραιότατη παρεΐστικη βραδιά. Ο λογαριασμός κάτι λιγότερο από 15€ μετά ούζου ή κρασιού.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v