Τα καλύτερα βρώμικα θα τα φας στα Βόρεια Προάστια και πέριξ

Χορταστικά σάντουιτς με της παναγιάς τα μάτια μέσα, κρέπες, burger και hot dog από άλλους πλανήτες στα πιο νόστιμα «βρώμικα» των βορείων προαστίων.

Τα καλύτερα βρώμικα θα τα φας στα Βόρεια Προάστια και πέριξ

Αν είσαι ξενύχτης ξέρεις, το βρώμικο είναι το τέλειο επιστέγασμα μιας ανελέητης βραδιάς. Και ξενύχτης να μην είσαι πάντως οφείλεις να γευτείς το αφράτο αυτό ψωμάκι που γεμίζεται με πάσης φύσεως καλούδια που αγαλλιάζουν σώμα και πνεύμα.

Μετά την Αθήνα, ήρθε η στιγμή να βολτάρουμε στα βόρεια προάστια και να δοκιμάσουμε μερικά από τα καλύτερα βρώμικα του Βορά και των πέριξ του.

Al Cantino

Ερυθραίας 2, Νέα Ερυθραία, τηλ: 21 1405 9099

Σινεφίλ και ωραία, η καντίνα αυτή γεμίζει τα στομάχια των βόρειων ξενύχτηδων με εκλεκτά εδέσματα σε μεγάλη ποικιλία για κάθε γούστο βάζοντας αρκετά «κανονικά» μαγαζιά της περιοχής. Εδώ ξεχωρίζει το υπέροχο σάντουιτς με ψωμάκι – αφρό, και γέμιση της αρεσκείας σας: από καλαμάκι κοτόπουλο και χοιρινό, μέχρι μπιφτέκι μοσχαρίσιο, λουκάνικο χωριάτικο και κοτομπουκιές. Τυροκαυτερή, πατάτες τηγανιτές, ντοματούλα, κρεμμυδάκι και κετσαπομούσταρδο συμπληρώνουν την εικόνα, ενώ το μενού περιλαμβάνει και νοστιμότατα burger και hot dog, αλλά και ένα πεντανόστιμο pulled-pork sandwich.

Καντίνα Αλέκος

Μαρίνου Αντύπα 47, Ηράκλειο, τηλ: 21 0282 4331

Στην Μαρίνου Αντύπα στο Νέο Ηράκλειο, θα έρθεις… αντιμέτωπος με μια καντίνα – θρύλο της περιοχής, τον Αλέκο. Ο Αλέκος λοιπόν θα σου κρατήσει ζεστή συντροφιά μετά το ξενύχτι (ή και πριν) με εξαιρετικά καλαμάκια κοτόπουλο, σε σάντουιτς με όλα τα… αξεσουάρ (αλοιφές, ζαμπόν, τυρί, πατάτες, ντομάτα κ.α.) σε ωραιότατο, αφράτο ψωμάκι. Εξαιρετικές και οι κοτομπουκιές του, τραγανές και πεντανόστιμες. Τις ώρες αιχμής, ίσως χρειαστεί να περιμένεις λίγο στην ουρά μιας και ο Αλέκος είναι ακαταμάχητος, αλλά η αναμονή αξίζει και με το παραπάνω.

Η Καντίνα του Γιώργου

Φιλαδέλφειας 134, Μενίδι, τηλ: 21 0240 5700

Η φήμη του ξεκίνησε από το Μενίδι για να εξαπλωθεί γρήγορα σε όλη την Αττική. Το «καλύτερο βρώμικο της Αττικής» όπως το αποκαλούν οι φίλοι του,  ετοιμάζει λαχταριστά σάντουιτς σε κάθε παραλλαγή με πολύ καλές πρώτες ύλες. Highlight η προσθήκη Ατζίκας, ήτοι καυτερή πάστα ποντιακής καταγωγής, η οποία δένει άψογα με χοιρινό καλαμάκι, ρώσικη, ζαμπόν, τυρί, μουστάρδα, κρεμμύδι και πατάτες για να δημιουργηθεί ένα μερακλίδικο σάντουιτς. Εξίσου απογειωτικό και το hot dog του, ενώ το ψωμάκι διεκδικεί βραβείο: τραγανό απ’ έξω, μαλακό από μέσα.

Κρεπερί Καράφλας

Φιλαδέλφειας 56-58, Μενίδι, τηλ: 21 1720 0049

Παραμένουμε Μενίδι για να απολαύσουμε μια από τις καλύτερες «βρώμικες» κρέπες στην Αθήνα. Ο Καράφλας δεν τσιγκουνεύεται τα υλικά του με αποτέλεσμα το γεύμα εδώ να αποκτά επικές διαστάσεις. Η κρέπα σπέσιαλ είναι από τις κορυφαίες του είδους της, με ζαμπόν, μπιφτέκι μοσχαρίσιο, μπέικον, gouda, ντομάτα, αυγό, πιπεριά, μανιτάρια, πατάτες τηγανητές και ζαμπονοσαλάτα για τελείωμα, ενώ στον κατάλογο θα βρεις και αρκετές ακόμα επιλογές όπως κλάμπ σάντουιτς, βάφλες, Pita club με το κρεάς της επιλογής σου αλλά και λαχταριστές βάφλες για τολμηρούς.

Σαντουιτσομάνια

Λεωφ. Αθηνών 124, Μενίδι, τηλ: 21 0246 5066

Μερακλίδικη ονομασία, ακόμα πιο μερακλίδικες γεύσεις σε αυτή την καντίνα της Λεωφόρου Δημοκρατίας, που αποτελεί Ναό για τους ξενύχτηδες των Βορείων και όχι μόνο. Εδώ θα βρεις τιμιότατες σαντουιτσάρες σε γενναία ποσότητα με ρώσικου τύπου ψωμί,, κλασικά παρελκόμενα (μαγιονέζα, πάριζα, τυρί, τυροκαυτερή κ.α.) και νοστιμότατα κρεατικά (καλαμάκι κοτόπουλο, χοιρινό, κεμπάπ κ.α.), αλλά και λαχταριστά hot dog και χορταστικές μερίδες κρεατικών με μπόλικες πατάτες τηγανιτές σε περίπτωση που θες να καθίσεις.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v