Οι ωραιότερες αυλές σε Αιγάλεω, Περιστέρι και Χαϊδάρι

Για καφέ ή brunch, για ποτό ή μεζεδοκατάσταση οι καλύτερες αυλές των δυτικών προαστίων σε περιμένουν για να σου φερθούν όπως σου αξίζει.

Οι ωραιότερες αυλές σε Αιγάλεω, Περιστέρι και Χαϊδάρι

Το καλοκαιράκι μας αποχαιρέτησε κι ο Σεπτέμβρης ήρθε για να σημάνει την έναρξη ακόμη μιας σχολικής, μουσικής, θεατρικής, τηλεοπτικής και πάει λέγοντας σεζόν. Για να ανταπεξέλθουμε λοιπόν σε όσα έχουμε μπροστά μας, κι ενώ οι θερμοκρασίες παραμένουν υψηλές, θα χρειαστούμε μπόλικες ανάσες δροσιάς και ξεγνοιασιάς. Έτσι, κινούμαστε προς τις αγαπημένες μας γειτονιές σε Αιγάλεω, Περιστέρι και Χαϊδάρι και πιάνουμε τραπεζάκι σε δροσερές, καταπράσινες κι ολάνθιστες αυλές από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Ζήτησε κανείς καφέ ή brunch;

ParaisoTerrenal

Μεγ. Αλεξάνδρου και Παναγοπούλου, τηλ.: 21 0598 0011



Η υπέροχη αυλή του Paraiso βρίσκεται πάντοτε στην κορυφή των επιλογών για καφεδάκι ή brunch. Άνετη κι ευρύχωρη χωρά πολλά τραπεζάκια που γεμίζουν με κόσμο από νωρίς. Όσο εσύ χαζεύεις τα τεράστια και χιλιοφωτογραφημένα γκραφίτι του Paraiso εμείς παραγγέλνουμε τα καφεδάκια μας ή κάποια από τις πολλές smoothie επιλογές του καταλόγου, όσο προσπαθούμε να διαλέξουμε brunch.

Aφράτα αλμυρά και γλυκά pancakes, eggs benedict (ψωμάκι brioche, hollandaise από κουρκουμά και lime, και καπνιστός σολωμός ή μπέικον ή προσούτο) eggs Florentine (φρυγανισμένο ψωμί, μους από αβοκάντο, φέτα, σπανάκι και μυρωδικά, κρέμα παρμεζάνας και πιπεριά τσίλι) και το croque madame μονοπωλούν το ενδιαφέρον των θαμώνων. Οι καφέδες ξεκινούν από 3,5€.

Ζήτησε κανείς μεξικάνικο;

Foinikas Cocina Y Cocteleria Mexicana

Ηρώων Πολυτεχνείου 76, Δάσος Χαϊδαρίου, τηλ.: 6906255555

Ξέρουμε ότι το Μεξικό πέφτει λίγο μακριά, για αυτό τα παιδιά που τρέχουν τον Foinika στο Χαϊδάρι, είπαν να φέρουν το Μεξικό στα δυτικά προάστια. Ούλτρα εντυπωσιακή αυλή που μοιάζει βγαλμένη από την χώρα της Λατινικής Αμερικής με τεράστια αγάλματα και δεκάδες instagrammable spots σε κερδίζουν από την πρώτη κιόλας στιγμή που θα βρεθείς στον χώρο. Η φάση στο μαγαζί είναι όπως κατάλαβες tacos και κοκτέιλ και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι για αυτό.

Αν πεινάσεις περισσότερο μπορείς να παραγγείλεις fajitas, enchiladas, chimichangas αλλά και την υπέροχη σανγκρία τους ή ποτά γιατί νηστικό μεξικάνικο αρκούδι δεν χορεύει. Με περίπου 25-30€ το άτομο θα φας χορταστικά και θα πιείς και τα κοκτεϊλάκια σου.

 
 
 

 

 

 


La Casa Azul

Θηβών 143 και Πελοπίδας 13, Περιστέρι, τηλ.: 2105716143

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by • LA CASA AZUL • (@_la_casa_azul_)



Επειδή μια μεξικανική αυλή στα δυτικά δεν είναι αρκετή, το Caza Azul γεμίζει με λατινοαμερικάνικα vibes όλη την Περιστεριώτικη γειτονιά. Υπέροχο το κτίριο που στεγάζεται, υπεροχότερη η αυλή του που ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά, σιγοτραγουδώντας Mexico Mi Amor. Πέρα από τα ευφάνταστα spicy κοκτέιλ και τη γλυκόπιοτη σανγκρία, αξίζει να δοκιμάσεις tacos al pastor (με χοιρινό λαιμό, adobo, ανανά και κρέμα lime), Tostadas de picadillo (τραγανή τορτίγια, αρωματικός κιμάς, mango, crispy onion), κοτόπουλο στήθος με τραγανή κινόα, πουρέ γλυκοπατάτας και chimichuri και ριζότο με δύο είδη καλαμποκιού, chorizo και λάδι τρούφας

Υπολόγισε 20-25€ το άτομο, συνοδεία κοκτέιλ.

Για ένα μεζεδάκι ήρθα

Μεζέ Μεζέ

Γρηγορίου Κυδωνίων 10, Αιγάλεω τηλ.: 2105908929



Ένα από τα πλέον ονομαστά μεζεδοπωλεία στο Αιγάλεω, το Μεζέ Μεζέ υποδέχεται στον προσεγμένο χώρο του καθημερινά δεκάδες θαμώνες που έρχονται για να δοκιμάσουν τις εκλεκτές νοστιμιές του. Η γλυκύτατη αυλή του σου ξυπνά μνήμες εκδρομών σε παραδοσιακά χωριά, ενώ η καρποφορούσα ροδιά στο κέντρο της κλέβει την παράσταση.

Από το μενού επιβάλλεται να δοκιμάσεις φωλιά με αυγό, πατάτα και μπέικον, μιλφέιγ μελιτζάνας, πρόβατο φιλέτο, χοιρινή τηγανιά, χοιρινή πανσέτα bbq, ζουμερά μπιφτεκάκια, ψαρονέφρι με σάλτσα μπαλσάμικο και κοτόπουλο με πορτοκάλι.

Μεζεράκη

Στρ. Καραϊσκάκη 90, Χαϊδάρι τηλ.: 21 0598 6701



Στο Μεζεράκη όλα σχεδόν θυμίζουν παλιά αγαπημένη ελληνική ταινία. Μια μικρή παραδοσιακή αυλή σε προσμένει για να πιείς τα τσιπουράκια σου, όσο η κουζίνα ετοιμάζει μια πεντανόστιμη μεζεδοκατάσταση. Πολύ συχνά θα ακούσεις και τις πενιές σου αν πετύχεις μια από τις μουσικές βραδιές που στήνονται. Το μενού έχει μια κρητική κλίση, κι από τα πιάτα του ξεχωρίζουν η τυροκαυτερή με πιπεριά Φλωρίνης, οι πατάτες τηγανητές με ξηρό ανθότυρο, η «περίεργη» μελιτζανοσαλάτα, το απάκι, ο κρητικός ντάκος και οι μαριναρισμένες πανσετούλες. Για ένα πλήρες γεύμα με τσίπουρο ή κρασί υπολόγισε στα 15-20€ το άτομο.

Πάμε και για ένα ποτάκι;

Εl Presidente

Πανόρμου 18, Αιγάλεω τηλ.:21 0590 3545


Ο κήπος της αυλής του El Presidente «περηφανεύεται» ότι είναι ο πιο όμορφος και lounge-άτος των δυτικών προαστίων. Αν βρεθείς στα μέρη του θα δυσκολευτείς να το αμφισβητήσεις μιας και όντως η αυλή του είναι πεντάμορφη, πνιγμένη στα δέντρα και τα αναρριχώμενα φυτά. Ο κατάλογος του El Presidente είναι ξεκάθαρα κοκτεϊλάτος, παρότι η κάβα του θα ικανοποιήσει και τις πλέον απαιτητικές ή ψαγμένες επιλογές που μπορεί να έχεις. Δίχως άλλο η attraction του χώρου είναι η υπερυψωμένη ταράτσα εντός της αυλής για πιο cozy και ρομαντικές στιγμές. Οι τιμές στα ποτά ξεκινούν από 7€ ενώ στα κοκτέιλ από 8,5€.

Godmamas Yard

Βασιλέως Αλεξάνδρου 98, Περιστέρι 694 810 3074

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Godmama’s Yard (@godmamasyard)



Στην αυλή της Νονάς στο Περιστέρι, συμβαίνουν τα καλύτερα, όπως μπορεί να σου επιβεβαιώσει κάθε πελάτης που περνά τις πύλες της. Τα κοκτέιλ της είναι ο βασικός λόγος που συχνάζουμε στην πανέμορφη αυλή της. Τσέκαρε την Camellia με ροζ gin, ελαιοσάκχαρα φράουλας και tonic, το Little Girl με βότκα, καρύδα, ράσμπερι και lime και το Amy Hunter με μαστίχα, aperol, αχλάδι, δυόσμο και τσιτσιμπύρα και μας ευχαριστείς αργότερα.

Αν πάλι έρθεις πεινασμένος, μην κάνεις μεταβολή, στάσου. Μπορείς να βρεις λαχταριστές πίτσες -με την προσούτο και την truffle (με κρέμα ταρτούφο, μανιτάρια, μπέικον, παρμεζάνα και θυμάρι) να είναι οι αγαπημένες μας- υπέροχα chic n chips και sloppy joe μπεργκεράρες. Τα κοκτέιλ ξεκινούν από 8€.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v