Μασουλάμε παϊδάκια με υπέροχη θέα στην Αθήνα

Με φόντο την Αθήνα από ψηλά ή τον Αργοσαρωνικό και το απέραντο γαλάζιο του; Τσακίζουμε παϊδάκια με το κιλό στα πιο όμορφα σημεία της Αττικής.
Μασουλάμε παϊδάκια με υπέροχη θέα στην Αθήνα

Γενικά είμαστε λάτρεις μιας χορταστικής, σωστά ψημένης μερίδας παϊδάκια, όπως έχει φανεί εδώ.

Αν τώρα αυτή η κοψιδοκατανάλωση συνοδεύεται και με σούπερ θέα στην Αθήνα ή τη θάλασσα, τότε η κατάσταση γίνεται ακόμα καλύτερη. Για την ακρίβεια η απόλαυση πιάνει ταβάνι.

Δείτε παρακάτω πέντε ταβέρνες που σερβίρουν νοστιμότατα παϊδάκια και κρεατικά, αλλά και εξίσου… νόστιμη θέα.

Εξοχικό Κέντρο Άγιος Μερκούριος
Ά Φυλακιο Πυροσβεστικής, Βαρυμπόμπη, τηλ: 21 0816 9617


Μεγάλη η χάρη του, μεγάλες και οι μπριζόλες του και ασυναγώνιστα νόστιμα, τραγανά, με λιπάκι και μια μπουκίτσα κρέας στην άκρη τα παϊδάκια του. Ο Άγιος Μερκούριος χωμένος μέσα στο πράσινο, με θέα που βλέπει «πιάτο» την Αθήνα ως τη θάλασσα σερβίρει πέρα από κορυφαία παϊδάκια, άψογα ψημένες μοσχαρίσιες και χοιρινές μπριζόλες, αλλά και συκώτι. Την κρεατοφαγία στον Άγιο συμπληρώνουν υποδειγματικά η χειροποίητη τυροκαυτερή, το τηγανιτό τυροπιτάρι, οι φρέσκες σαλάτες και οι φρεσκοκομμένες πατάτες τηγανητές. Για ένα πλήρες γεύμα με παϊδάκια για τη μέση, κυρίως και κρασί, υπολογίστε περί τα 20-25€ κατ’ άτομο, με κερασμένο γλυκάκι στο τέλος.

Μαντρί
Βαρδουσίων 29, Γλυφάδα, τηλ: 21 0962 3071


Δεν γνωρίζουμε αν μπήκαν τα γίδια στη Βαρδουσίων, όμως εσείς σίγουρα… μπαίνατε μιας και αυτή η χασαποταβέρνα με την υπέροχη θέα στη θάλασσα είναι ό,τι πρέπει για κρεατοφαγία σε φόντο μπλε και γαλανό. Στο ψηλότερο σημείο της Τερψιθέας, με το βουνίσιο αεράκι να σας χτυπά θα πιάσετε τραπέζι για να απολαύσετε εξαιρετικό παϊδάκι σε τρεις βερσιόν – αρνίσιο, κοτόπουλο και προβατίνα, αλλά και προβατίνα κοκκινιστή με πουρέ μελιτζάνας, αρνάκι στη λαδόκολλα, πράσινη σαλάτα με φρούτα και προσούτο, μοσχαρίσια μπριζόλα, χοιρινή τηγανιά κρασάτη και νοστιμότατο ντάκο. Με χύμα κρασί Νεμέας και κερασμένο γλυκάκι, υπολογίστε περί τα 20€-25€ κατ’ άτομο.

Η Θέα
25ο χλμ Λεωφ. Κατσιμιδίου, Αχαρνές, τηλ: 21 0816 9623



Μια όαση δροσιάς, υπέροχης θέας από το μπαλκόνι, αλλά και κρεατογεύσεων βρίσκουμε στον δρόμο για την Πάρνηθα και – προφανώς- σταματάμε για να πιάσουμε τραπέζι. Η Θέα βάζει κάθε μέρα κάρβουνα και ψήνει ζουμερά αρνίσια παϊδάκια, χειροποίητα μπιφτέκια, σταυλίσιες μπριζόλες, μοσχαρίσια γάλακτος, χοιρινές και χωριάτικα λουκάνικα σε γενναίες μερίδες. Στα τίμια ορεκτικά του μενού θα βρείτε φρεσκότατες χειροποίητες πατάτες τηγανιτές, νοστιμότατη χειροποίητη τυροκαυτερή, χορτοπιτάρι και ωραίες κλασικές σαλάτες, όπως χόρτα βραστά και χωριάτικη. Μαζί με παγωμένες μπύρες ή χύμα κρασί και κερασμένο γλυκάκι ο λογαριασμός στα 25€ κατ’ άτομο.

Ρήγας
Ίδης 18, Καστέλλα, τηλ: 21 0417 7390


Παραδοσιακή ταβέρνα για τους κρεατοφάγους του Λιμανιού (και όχι μόνο), ο Ρήγας στην Καστέλλα ανοίγει την καλοκαιρινή του ταράτσα η οποία απολαμβάνει θέα… διπλή, από τη μία τον λόφο του Προφήτη Ηλία και από την άλλη τον Σαρωνικό και σερβίρει νοστιμότατα ψητά της ώρας, αλλά και μαγειρευτά. Τα αρνίσια παϊδάκια του είναι ζουμερότατα και νοστιμότατα, ενώ η σχάρα του βγάζει επίσης φιλέτο μοσχαρίσιο γάλακτος, μοσχαρίσια και χοιρινή μπριζόλα, παϊδάκια κοτόπουλο, κεμπάπ, μπιφτεκάκια και σταυλίσια μπριζόλα. Εξίσου «δυνατό» το κοκορέτσι και το κοντοσούβλι, ενώ το γεύμα συνοδεύουν πιπεριές ψητές με τυρί, μανιταρόπιτα, φέτα με μέλι και σουσάμι και ωραιότατες σαλάτες (βλήτα, παντζάρια, ραδίκια, ρόκα παρμεζάνα κ.α.). Με κρασάκι, ο λογαριασμός θα έρθει στα 20-25€ κατ’ άτομο.

Παράγκα
Ακτή Κουμουνδούρου 34, Μικρολίμανο, τηλ: 210 4101065

 



Συνεχίζουμε με αέρα λιμανίσιο και πιάνουμε τραπεζάκι σε αυτήν την συμπαθέστατη ταβέρνα του Μικρολίμανου, η οποία μια ανάσα από το κύμα με θέα το απέραντο γαλάζιο προσφέρεται για ένα παραθαλάσσιο τσιμπούσι. Τα αρνίσια παϊδάκια με το κιλό δεσπόζουν στη μέση του τραπεζιού, ενώ δίπλα τους έρχονται κεμπάπ με πιτούλα, πανσέτα, μοσχαρίσια μπριζόλα γάλακτος, λουκάνικο Τρικάλων, μπιφτεκάκια, ψητά γλυκάδια γάλακτος για τους μερακλήδες, χοιρινό κότσι και αρνάκι τσιγαριαστό για τους παραδοσιακούς. Μαστέλο Χίου ψητό, κολοκυθοκεφτέδες, χειροποίητη μανιταρόπιτα, τυροτήγανο, κεφτεδάκια και γεμιστή πατάτα φούρνου συμπληρώνουν το τσιμπούσι, με τον λογαριασμό να μην ξεπερνά τα 20-25€ κατ’ άτομο με κρασί.

Νικόλας Γεωργιακώδης

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v