Θρυλικά γαλακτοπωλεία της Αθήνας

Κρέμες, ρυζόγαλα, φρέσκο γάλα, γιαούρτια, αλλά και λαχταριστά γλυκά φτιαγμένα με άριστες πρώτες ύλες. Τα γαλακτοπωλεία της Αθήνας που οφείλεις να επισκεφτείς.

Θρυλικά γαλακτοπωλεία της Αθήνας

Στην εποχή της βιομηχανοποίησης, των συντηρητικών και της απρόσωπης εξυπηρέτησης, τα γαλακτοπωλεία της Αθήνας επιμένουν παραδοσιακά, με ιστορία δεκαετιών, και ετοιμάζουν σαν τότε εκλεκτά εδέσματα.

Από γιαούρτι πρόβειο μέχρι κρέμα βανίλια και από ρυζόγαλα μέχρι παγωτό καϊμάκι, οτιδήποτε και αν λαχταράς, στις παρακάτω διευθύνσεις θα το βρεις στην καλύτερή του εκδοχή.

Η Στάνη

Μ. Κοτοπούλη 10, τηλ.: 21 0523 3637

Στο εργαστήριό της ετοιμάζονται καθημερινά εκλεκτά προϊόντα που έχουν αγαπήσει τρεις γενιές Αθηναίων. Τιμώντας τις παραδοσιακές της ρίζες, η Στάνη φτιάχνει το γαλακτομπούρεκο όπως παλιά, με βουτυράτη κρέμα, που ευφραίνει στόμα και ψυχή, ενώ σερβίρει και γιαουρτάκι πρόβειο ή κατσικίσιο σε μεγάλο τετράγωνο κομμάτι με μέλι και καρύδια. Εδώ θα βρεις επίσης ρυζόγαλο, κρέμα βανίλια ή σοκολάτα και νόστιμα ατομικά γλυκά, όπως η παραδοσιακή πάστα αμυγδάλου. Μπορείς να τα καταναλώσεις εκεί ή να τα πάρεις πακέτο για το σπίτι.

Βάρσος

Κασσαβέτη 5, Κηφισιά, τηλ: 2108012472 

Πόσες γενιές γλυκατζήδων να… γαλούχησε άραγε ο βετεράνος των γλυκών, Βάρσος στον ιστορικό του χώρο στην Κηφισιά; Κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει ακριβώς. Όμως ένα είναι σίγουρο: Από το 1892 μέχρι σήμερα ετοιμάζει όπως τότε πεντανόστιμο γιαούρτι πρόβειο και αγελαδινό με πετσούλα, σπιτικά γλυκά και παγωτά, που παρασκευάζονται με το αγνότερα υλικά. Hit η παραδοσιακή κρέμα, το ρυζόγαλο και τα αφράτα ατομικά τσουρεκάκια με γέμιση σοκολάτας και καρυδιών.

Μπακογιάννης

Χρυσοστόμου Σμύρνης 15, Πλ. Κανάρια, Ηλιούπολη, τηλ: 210 9736971

Αυτό εδώ το παραδοσιακό γαλακτοπωλείο της Ηλιούπολης, έχει τη φήμη του καλύτερου παγωτού βανίλια της Αθήνας και την κρατά… αλάβωτη εδώ και δεκαετίες χάρη στα αγνά υλικά του με αποκορύφωμα το εξαιρετικής ποιότητας πρόβειο γάλα. Στο υπέροχο, vintage ψυγείο-βιτρίνα του με ιστορία δεκαετιών, θα βρεις επίσης λαχταριστό ρυζόγαλο, με τέλεια ισορροπημένη γεύση, κρέμα βανίλια και σοκολάτα να τη φας με το κουτάλι, σοκολατούχο γάλα με μέλι αντί για ζάχαρη και πρόβεια γιαούρτια στο πήλινο.

Μπαλής

Τριφυλλίας 69, Αμπελόκηποι, τηλ: 210 6911543

Εξήντα χρόνια στον ίδιο δρόμο, αυτό το ζαχαροπλαστείο/ γαλακτοπωλείο χρησιμοποιεί γάλα αγελάδος από κτηνοτρόφους στα Μεσόγεια Αττικής για να φτιάξει την απολαυστική… τριάδα του: γιαούρτι, ρυζόγαλο και κρέμα. Η γεύση τους είναι μοναδική, ενώ στην βιτρίνα του θα βρεις ένα σωρό νοστιμιές όπως το κοκ, τον κορνέ, τη σοκολατίνα, τη σπεσιαλιτέ σεράνο, τα τρουφάκια και τα μυρωδάτα μηλοπιτάκια.

Οικογένεια Γαϊτανίδη

Δες τις διευθύνσεις εδώ 

Έχουν περάσει κοντά σαράντα χρόνια από τότε που η οικογένεια Γαϊτανίδη έφτιαξε τις πρώτες τις κρέμες στην Καρδίτσα, και σήμερα τα γαλακτοπωλεία της βρίσκονται σε επτά σημεία στην Αθήνα όπου θα βρεις προϊόντα φτιαγμένα με μεράκι. Το γάλα τους είναι εξαιρετικό, όπως επίσης και τα πρόβεια γιαούρτια. Οι κρέμες επιβάλλονται και βγαίνουν σε διάφορες εκδοχές, ενώ μια δοκιμής αξίζει και το βιολογικό ρυζόγαλο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v