Τα γαλακτοπωλεία της καρδιάς μας

Επισκεφθήκαμε και πάλι τα αγαπημένα γαλακτοπωλεία της Αττικής και στοκάραμε, γιαούρτια, κρέμες, ρυζόγαλα και μπόλικα ακόμη καλούδια.
Τα γαλακτοπωλεία της καρδιάς μας

Έλα λίγο μαζί μας, να κάνουμε ένα rewind και να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Να πάμε σε εκείνη την εποχή που τα παππούδια σου έπαιρναν από το χέρι τον πιτσιρίκο εαυτό σου και σε πήγαιναν βόλτα στο γαλακτοπωλείο της γειτονιάς, για να φας την ωραιότερη κρέμα των παιδικών σου χρόνων. Ευτυχώς πολλά από αυτά αντιστάθηκαν στον χρόνο και με σύμμαχο τις παραδοσιακές τους συνταγές, υποδέχονται ακόμη πολλά παππούδια αλλά και νεούδια στον χώρο τους.

Γαλακτοπωλείο Δημητρίου (Γούναρη 35, Άνω Γλυφάδα 2109622049)


Στη Γλυφάδα θα βρεις ένα από τα 10 καταστήματα του πλέον φημισμένου αθηναϊκού γαλακτοπωλείου (https://www.galaktopoleio.gr/index.php/epikoinwnia). Φρέσκο Γάλα, πλήρες - ελαφρύ και Κατσικίσιο , γιαούρτια παραδοσιακά, ρυζόγαλα, κρέμες, μουσταλευριές αλλά και ζεστό γαλακτομπούρεκο, παραδοσιακή γαλατόπιτα και φρέσκο παγωτό , είναι κάποιοι μόνο από τους λόγους που θα σε πείσουν να γίνεις σταθερός πελάτης των γαλακτοπωλείων Δημητρίου, μιας και πετυχαίνουν το καλύτερο δυνατό combo γεύσης και ποιότητας από το 1969.

Η Στάνη (Μ. Κοτοπούλη 10, Αθήνα, τηλ.: 21 0523 3637)


Μιας και έχουμε πιάσει και συζητάμε για τα ονομαστά γαλακτοπωλεία της πιάτσας, ας κάνουμε μια στάση στην τιμημένη Στάνη. Εκεί βλέπεις συχνάζουν πάμπολλοι θαμώνες που εκτιμούν την εύγευστη αξία ενός παραδοσιακού γλυκού.

Γιαούρτι παραδοσιακό αγελαδινό και πρόβειο βραβευμένο με δίπλωμα και χρυσό μετάλλιο από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ρυζόγαλο και κρέμα με άρωμα που θυμίζουν άλλες εποχές, ολόφρεσκα γλυκά, είναι ορισμένα μόνο από τα εξαιρετικά προϊόντα που θα βρει κάποιος στη "Στάνη". Ένα μαγαζί για όσους έχουν νοσταλγήσει τη γεύση. Κάθε γλυκολάγνος θα βρει αυτό που του αρέσει μιας και τα μιλφέιγ, οι σοκολατίνες και τα ποντικάκια της Στάνης δεν έχουν αφήσει ποτέ κανέναν παραπονεμένο.

Γαλακτοπωλείο Σπυράντζος (Λεωφ. Σαλαμίνος 147, Κερατσίνι, τηλ.: 21 1111 7846)


Στην μαγκιόρικη γειτονιά του Κερατσινίου εδώ και πολλά χρόνια, το Γαλακτοπωλείο Σπυράντζος γίνεται χώρος συνάντησης των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι φορτώνουν αφειδώς, πολλά από τα προϊόντα του. Στα ψυγεία του Σπυράντζου θα βρεις αγνά γαλακτοκομικά προϊόντα από πρόβειο και αγελαδινό γάλα, λαχταριστό παραδοσιακό ρυζόγαλο ή απολαυστικό  παγωτό, βελούδινη κρέμα και δροσιστικό γιαούρτι. Όλα τους φτιαγμένα με αγάπη, μεράκι και σεβασμό στην παράδοση, θα σε βάλουν σε μεγάλο δίλημμα για το ποιο θα πρωτοδιαλέξεις.

Γαλακτοπωλείο Οικογένειας Γαϊτανίδη ( Γρυπάρη 130, Καλλιθέα τηλ.: 21 0956 8807)

Στο Γαλακτοπωλείο της Οικογένειας Γαϊτανίδη στην Καλλιθέα θα βρεις 100% αγνά γαλακτοκομικά προϊόντα από γάλα Καρδίτσας. Γιαούρτι πρόβειο παραδοσιακό, γιαούρτι αγελάδος, κρέμα βανίλια, κρέμα μπισκότο, κρέμα σοκολάτα, ρυζόγαλο, γάλα αλλά και εξαιρετικά τυριά από όλη την Ελλάδα, αναγκάζουν τους πελάτες να πολιορκούν τα ψυγεία του γαλακτοπωλείου εδώ και πολλά χρόνια. Σημείωσε ότι οι άνθρωποι του μαγαζιού κάνουν και καθημερινό delivery στο σπίτι σου 10:00 με 14:00 αν δεν προλάβεις να πας από εκεί.

Γαλακτοπωλείο Καππαδόκης (Σουλίου 132, Άγιος Δημήτριος, 2112128702)


Αν βρεθείς στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου και ψάχνεις γαλακτοπωλείο, τράβα σούμπιτος/η στον Καππαδόκη και θα σε αναλάβουν, τα παιδιά που τρέχουν το μαγαζί.

Οι επιλογές πολλές άλλωστε. Γιαούρτι και κεφίρ Καππαδόκης από πρόβειο γάλα, παραδοσιακής ζύμωσης, χωρίς πρόσθετα, χωρίς αλάτι, χωρίς ζάχαρη. Θα βρεις ακόμη γλυκίσματα γάλακτος, όπως παραδοσιακό ρυζόγαλο, παραδοσιακή κρέμα βανίλιας, κρέμα σοκολάτας, προφιτερόλ, banoffee, cheesecake γιαουρτιού και πολλές άλλες γεύσεις. Δοκίμασε οπωσδήποτε το απολαυστικό παγωτό παραγωγής τους και θα μας θυμηθείς.

Γαλακτοπωλείο Μαγγίνας Καλυβιώτικο, Ανδρέα Παπανδρέου 22, Γλυφάδα τηλ.:21 0898 5481

Άλλο ένα ονομαστό γαλακτοπωλείο είναι αυτό του Μαγγίνα στη Γλυφάδα με πολλά λαχταριστά γαλακτοκομικά προϊόντα κι άλλα που παρασκευάζονται από φρέσκο γάλα. Τι να πρωτοδιαλέξεις θα μας πεις τώρα, μιας και υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε γιαούρτια, κρέμες, πανακότες, ενώ το ζεστό γαλακτομπούρεκο και το παγωτό παραγωγής τους δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v