Τέλειες τούρτες παγωτό σε ονομαστά ζαχαροπλαστεία

Λαχτάρισες μια κολασμένη τούρτα παγωτό για τις καυτές μέρες του καλοκαιριού; Έλα μια βόλτα μαζί μας στα πιο ονομαστά ζαχαροπλαστεία της πόλης.
Τέλειες τούρτες παγωτό σε ονομαστά ζαχαροπλαστεία

Βρισκόμαστε ευτυχώς στην ιδανική εποχή για να αναθερμανθεί η ερωτική μας σχέση με τα παγωτά. Ειδικά μετά από τις καυσωνικές μέρες που διανύσαμε, δεν μπορεί να υπάρξει καλύτερη επιβράβευση από ένα μπολ με παγωτό. Για αυτό εκτιμάμε ιδιαίτερα τους ανθρώπους, οι οποίοι όταν έρχονται σπίτι μας φέρνουν σαν πεσκέσι μια τούρτα παγωτό για να μπορούμε να κάνουμε δουλίτσα όταν μας πιάσουν οι υπογλυκαιμίες μας.

Έτσι, ψάξαμε και βρήκαμε τα πιο ονομαστά ζαχαροπλαστεία που φτιάχνουν καθημερινά κολασμένες τούρτες παγωτό, ώστε να μην ξεμείνεις από επιλογές την επόμενη φορά που θα μας επισκεφθείς, φέρνοντας το κάτιτις σου.

Perfetto (Θηβών 302, Αιγάλεω)

Αν διασχίσεις ποτέ τη Θηβών είναι πολύ πιθανό λίγο μετά το ύψος που βρίσκεται το γήπεδο της τοπικής ομάδας του Αιγάλεω να συναντήσεις ουρές κόσμου. Δεν περιμένουν να αγοράσουν εισιτήριο, αλλά παγωτό στο Perfetto. Κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 1960 με αρχές της επόμενης oι ιδρυτές του μαγαζιού ξεκίνησαν με μοτοποδήλατα να πωλούν μερακλήδικο παγωτό, πριν αποκτήσουν τη βάση τους στο Αιγάλεω.

Έκτοτε το Perfetto παραμένει πολύ ψηλά στις προτιμήσεις Αιγαλεωτών και κατοίκων των γύρω περιοχών χάρη στην εξαιρετική ποιότητα που τους προσφέρει τιμώντας τα μυστικά της παράδοσης. Εκτός από δεκάδες λαχταριστές γεύσεις στα ψυγεία του θα βρεις και μπόλικες επιλογές σε τούρτες. Έχουμε μια παραπάνω αδυναμία στην τούρτα σοκολατόπιτα με λευκή σοκολάτα και στη μπανόφι και δεν θα το κρύψουμε. Μια γόνδολα παγωτού κοστίζει 9 ευρώ, ενώ οι τούρτες κοστίζουν 12 ευρώ το κιλό.

Epiκ Gelato ( Δορηλαίου 2, Πλατεία Μαβίλη)


Στην Πλατεία Μαβίλη έχει ανοίξει εδώ και λίγο καιρό ένα από τα καλύτερα παγωτατζίδικα της πιάτσας προσφέροντας μερακλήδικες γεύσεις που δεν πρόκειται να βρεις πουθενά αλλού στην Αθήνα. Αν δεν μας πιστεύεις δεν έχεις παρά να δοκιμάσεις γεύση λουκούμι, χαλβά, αμυγδαλωτό, καριόκα και σύκο και κατίκι.

Στα ίδια επίπεδα δυσθεώρητης απόλαυσης θα σε στείλουν κι οι τούρτες του Epik μιας και δεν θα ξέρεις ποια να πρωτοδιαλέξεις μεταξύ της Αρμενοβίλ (κρέμα semifreddo, μαρέγκα, καραμελωμένα αμύγδαλα, daquoise αμυγδάλου, σοκολάτα και σαντιγύ), της τούρτας καϊμάκι με biscuit φυστίκι, φυστίκι παγωτό, καϊμάκι και τριμμένο φυστίκι και της Αλάσκα με κρέμα, σοκολάτα, φράουλα, φεγετίνη σοκολάτας και ψημένη μαρέγκα.

Η τιμή τους είναι περίπου στα 25€ ανά τούρτα (υπολόγισε 1100 με 1300 γραμμάρια).

Παλόγλου (Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 68, Παλαιό Φάληρο & Αγίας Σοφίας 111, Νέα Σμύρνη)

Αν ρωτήσεις στις γειτονιές του Φαλήρου και της Νέας Σμύρνης πού να πάρεις τούρτα παγωτό, θα λάβεις μια και μόνο απάντηση. Στου Παλόγλου, θα πουν με μια φωνή θυμίζοντας σου ότι υπάρχουν κι άλλα δύο καταστήματα στον Πειραιά (Γρηγ. Λαμπράκη 98-100 και Λεωφ. Χατζηκυριάκου 6) για να σε βγάλουν ασπροπρόσωπο μιας και μπορείς να διαλέξεις μέσα από πλειάδα επιλογών.

Όλες οι τούρτες είναι χειροποίητες με αγνά υλικά και σου υπόσχονται σοκολατοαπόλαυση. Ίσως η χαρακτηριστική τούρτα μπουένο και η Ferrero να γαργαλίσουν περισσότερο ερεθιστικά τον ουρανίσκο σου. Οι τιμές ανά κιλό ξεκινούν από τα 20€.

Αφοί Ασημακόπουλοι (Χαριλάου Τρικούπη 82, Αθήνα)



Από το 1915, έξω από το Ζαχαροπλαστείο των Αδερφών Ασημακόπουλων στη Χαριλάου Τρικούπη ακούγονται βογκητά κι αλαλαγμοί ικανοποίησης από τους πελάτες, που τους έχουν κάνει μέχρι και σήμερα, ένα από τα πλέον ονομαστά και θρυλικά ζαχαροπλαστεία της πόλης. Οι «Αφοί Ασημακόπουλοι» αποτελούν ορόσημο για τα Εξάρχεια , μιας και για πάνω από 100 χρόνια είναι κορυφαίος προορισμός για όλους όσους ξέρουν από καλά γλυκά και παγωτά.

Όσον αφορά τις τούρτες παγωτό τώρα, οι επιλογές είναι δύο, κλασικές και δαιμόνια γευστικές. Από τη μία καϊμάκι καρυδόπιτα (με σιροπιαστή βάση καρυδόπιτας, πλούσιο μυρωδάτο καϊμάκι με σαλέπι, καραμέλα και καρύδια), και από την άλλη η ταρτούφο (τούρτα παγωτό παρφέ σοκολάτας, με γέμιση παρφέ τιραμισού πασπαλισμένη με κακάο και τρίμμα καραμέλας)

Παυλάκης (Σπάρτης 129, Κερατσίνι)

Αν είσαι παγωτολάγνος και κινείσαι στην ευρύτερη περιοχή Πειραιά, Κερατσινίου και Δραπετσώνα, τότε είναι σίγουρο ότι θα ξέρεις τον Παυλάκη με το όνομα. Όταν φτάσεις έξω από το ζαχαροπλαστείο είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα συναντήσεις ουρά από κόσμο που θα περιμένει να δοκιμάσει τις δεκάδες γεύσεις παγωτού,  είτε να αγοράσει κάποια τούρτα. Χωρίς δεύτερη σκέψη, σου προτείνουμε την cheesecake τούρτα όπως και τη στρατσιατέλα. Αν δεν τις βρεις ωστόσο μην ξενερώσεις γιατί καθημερινά ανανεώνονται[DG3]  με άλλες πεντανόστιμες επιλογές. Η τιμή ανά κιλό είναι στα 14€.

Φύσις (Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι & Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγία Παρασκευή)


Αν ψάχνεις κολασμένες τούρτες παγωτού στα Βόρεια Προάστια τότε όλοι οι δρόμοι θα σε οδηγήσουν στα δύο καταστήματα του Φύσις. Η ομάδα των pastry σεφ δημιουργεί αληθινές γεύσεις εμπνευσμένες από παραδοσιακές μεθόδους, με ποιοτικά φρέσκα υλικά εποχής, σεβασμό και γνώση. Παράλληλα, σε καλεί να ανακαλύψεις μια πιο υγιεινή εναλλακτική στις γλυκές απολαύσεις, με τη γεύση και την απλότητα που δίνει η φύση, προσφέροντας επιλογές χωρίς ζάχαρη, χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη αλλά και για άτομα με αλλεργίες.

Αν μας πίεζες να διαλέξουμε, τότε θα παίρναμε τούρτα καϊμάκι παγωτό, από βιολογικό γάλα, με σιροπιασμένο φύλλο κανταϊφιού και καβουρδισμένα αμύγδαλα και την ευπώλητη τούρτα με παγωτό σοκολάτας υγείας πλούσιας σε κακαόμαζα με γάλα καρύδας.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v