Έλληνες ηθοποιοί που θα έπρεπε να έχουν πάει στο Χόλιγουντ

Μετά το Twitter υποκλινόμαστε κι εμείς σε σπουδαίους Έλληνες ηθοποιούς που αν ζούσαμε σε δίκαιο κόσμο, θα έκαναν καριέρα στο Χόλιγουντ.

Έλληνες ηθοποιοί που θα έπρεπε να έχουν πάει στο Χόλιγουντ

Η ζωή πέρα από σκληρή δεν είναι και καθόλου δίκαιη. Όλοι το ξέρουν αυτό, επομένως πορεύονται με όσα φέρει η προαναφερθείσα στον δρόμο τους. Αν ήταν δίκαιη που λες, θα σε επιβράβευε πολύ συχνότερα, αντί να φέρνει συνέχεια εμπόδια εμπρός σου. Πάρε για παράδειγμα κάποιους/ες από τους σπουδαίους/ες Έλληνες/ιδες ηθοποιούς που με τις ερμηνείες τους μας έχουν κατά καιρούς συγκλονίσει. Αν ο κόσμος μας ήταν δίκαιος που λες όλοι αυτοί θα έκαναν καριέρα στο Χόλιγουντ. Βέβαια ποτέ δεν είναι αργά μιας και ο Γιώργος Λάνθιμος από την Ελλάδα ξεκίνησε και τώρα μεγαλουργεί στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού.

Μαρία Καβογιάννη

Η Μαρία Καβογιάννη μας συστήθηκε σαν μια σπιρτόζα και ατακαδόρα κωμική ηθοποιός μέσα από τους ρόλους της Ασπασίας στο Ντόλτσε Βίτα και της Κορίνας στα Εγκλήματα. Οι ατάκες της μπήκαν δικαιολογημένα στη βίβλο της ελληνικής τηλεόρασης, ωστόσο η Μαρία απέδειξε και με δραματικούς ρόλους πόσο σπουδαία ηθοποιός είναι.  Οι ερμηνείες της στην 10η Eντολή είναι αξέχαστες, όπως κι αυτή στον κινηματογραφικό Άλλο Κόσμο του Παπακαλιάτη, πλάι στο υποκριτικό τέρας, Τζ. Κ. Σίμονς που έχει βραβευτεί με Όσκαρ. 

Φέτος πρωταγωνιστεί στο Maestro και όλα τα social media βαράνε υποκλίσεις στο ταλέντο της.

Βαγγέλης Μουρίκης

Μιλάμε ίσως για τον Ντε Νίρο ή τον Αλ Πατσίνο του ελληνικού σινεμά. Ο Βαγγέλης Μουρίκης έχει βάλει φαρδιά πλατιά την ερμηνευτική του υπογραφή κάτω από τις σημαντικότερες ελληνικές ταινίες των τελευταίων 30 και βάλε ετών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον Βασιλιά και τους Απόντες του Γραμματικού, Την Ψυχή στο Στόμα, τον Μαχαιροβγάλτη, το Μικρό Ψάρι και την Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς που υπογράφει το φιλαράκι του ο Γιάννης Οικονομίδης, το Digger του Τζώρτζη Γρηγοράκη, τη Νορβηγία του Γιάννη Βεσλεμέ, το Attenberg της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, το Πρόστιμο του Φωκίωνα Μπόγρη, το Tungsten του Γιώργου Γεωργόπουλου, η Ψυχή Βαθιά του Παντελή Βούλγαρη.

Ελπίζουμε σύντομα να τον ανακαλύψει και κάποιος ξένος σκηνοθέτης, γιατί αν δεν φτάσει μέχρι τα Όσκαρ ο Μουρίκης τότε ποιος;

Βασίλης Μπισμπίκης

Ο Μπισμπίκης είναι ένας από τους πιο hot ηθοποιούς των τελευταίων χρόνων, μιας και το όνομα του βρίσκεται στις σημαντικότερες παραγωγές θεάτρου, τηλεόρασης αλλά και κινηματογράφου. Οι ερμηνείες του στις τηλεοπτικές σειρές: Άγριες Μέλισσες, Κομάντα και Δράκοι αλλά και στο φετινό σήριαλ του Alpha Αυτή η Νύχτα Μένει ήταν τουλάχιστον εξαιρετικές όπως κι οι εμβληματικές συμμετοχές του στη Μπαλάντα της Τρύπιας Καρδιάς του Οικονομίδη αλλά και στο Πρόστιμο του Φωκίωνα Μπόγρη. Επομένως αν ακούει το Χόλιγουντ, ο Βασίλης Μπισμπίκης σε περιμένει.

Μαρία Κίτσου

Η Μαρία Κίτσου είναι μια σπουδαία ηθοποιός με μακρά πορεία και καριέρα στο ελληνικό θέατρο. Μάλιστα το 2012 σήκωσε το βραβείο Μελίνα Μερκούρη για την ερμηνεία της στα Ορφανά της Ντένι Κέλι, παράσταση τη σκηνοθεσία της οποίας είχε υπογράψει ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος. Στην τηλεόραση είχε δώσει μια σπαρακτική ερμηνεία ως Μαρία Πολυδούρη στη σειρά της ΕΡΤ, Καρυωτάκης, ενώ από το 2019 έως και το 2022 καθήλωσε το τηλεοπτικό κοινό ως Ελένη Σταμίρη, στις υπερεπιτυχημένες Άγριες Μέλισσες του Ant1. Εμείς πάλι θα θέλαμε σαν τρελοί να την δούμε σε κάποια από τις επόμενες ταινίες του Αλμοδόβαρ γιατί είναι δίκαιο και πρέπει να γίνει πράξη.

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης γνώρισε από μικρή ηλικία την τηλεοπτική επιτυχία χάρη στη συμμετοχή του σε πολύ αγαπημένες σειρές όπως το Πενήντα, Πενήντα, οι ιστορίες του Αστυνόμου Μπέκα αλλά και η Οικογένεια Βλάπτει. Αντίστοιχα στο σινεμά είχε πάντοτε εξαιρετικά επιτυχημένες επιλογές συμμετέχοντας στον Κοινό Παρανομαστή του Σωτήρη Τσαφούλια, στο Αυστηρώς Κατάλληλο των Ρέππα και Παπαθανασίου, αλλά και στην Ευτυχία του Άγγελου Φραντζή (για τη ζωή της στιχουργού Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, όπου κι υποδύθηκε τον σύζυγό της). Ωστόσο ο ρόλος που σημάδεψε την καριέρα του έως τώρα ήταν αυτός του Δημήτρη Λαΐνη στο Έτερος Εγώ του Τσαφούλια.

Πέρα από την ταινία το Έτερος Εγώ έγινε και σειρά στην Cosmote TV με τον Δαδακαρίδη να αδικείται κατάφωρα που δεν είναι πρώτη μούρη στα προτεινόμενα αστυνομικά του Netflix ή του Disney Plus μιας κι εκεί ανήκει ξεκάθαρα.

Γιάννης Στάνκογλου

Ο Γιάννης Στάνκογλου ήταν μια από τις πλέον γνώριμες πρωταγωνιστικές φιγούρες στα αυτοτελή επεισόδια της 10ης Εντολής στον Alpha ξεχωρίζοντας με τις ερμηνείες του. Την ίδια περίοδο συμμετείχε σε κάποια από τα διαμαντάκια του σύγχρονου ελληνικού σινεμά όπως το Hardcore του Ντένη Ηλιάδη, η Αληθινή Ζωή του Πάνου Κούτρα, το Όνειρο του Σκύλου του Άγγελου Φραντζή κι ο Όμηρος του Κωνσταντίνου Γιάνναρη. Η σεζόν 2010-2011 ήταν αναμφισβήτητα η χρονιά του αφού παίζει στη σειρά Νησί, και στο Τανγκό των Χριστουγέννων του Νίκου Κουτελιδάκη. Τα χρόνια περνούν κι ο Στάνκογλου επανέρχεται στην τηλεόραση για τις Άγριες Μέλισσες, αλλά και το Μια Νύχτα του Αυγούστου που προβάλλεται φέτος στην ΕΡΤ (η τηλεοπτική συνέχεια του Νησιού).

Παράλληλα κονταροχτυπιέται στο Αυτή η Νύχτα Μένει με τον Βασίλη Μπισμπίκη, ενώ το κινηματογραφικού του κοντέρ εξακολουθεί να γράφει χιλιόμετρα χάρη στις συμμετοχές του στο Waiter του Στιβ Κρικρή, το Ουζερί Τσιτσάνης, τον Άνθρωπο του Θεού, και το Amerika Square του Γιάννη Σακαρίδη. Με λίγα λόγια: καταραμένο Χόλιγουντ πότε θα δεήσεις να τον πάρεις στα μέρη σου;

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v