Μυστικά και ψέματα για τον γυναικείο οργασμό

Ο γυναικείος οργασμός είναι σύνθετος μα και συνάμα απλός. Κράτα σημειώσεις με όσα οφείλεις να ξέρεις.

Μυστικά και ψέματα για τον γυναικείο οργασμό

Ο γυναικείος οργασμός είναι ένα θέμα για το οποίο έχουν χυθεί (sic) τόνους μελάνης. Κάποια από όσα γράφονται είναι αλήθεια, άλλα είναι μύθοι.

Με ψυχραιμία, καταγράφουμε μερικά από τα μυστικά αλλά και τα ψέματα της απόλυτης γυναικείας ευχαρίστησης.

Η γυναίκα πρέπει να έρθει σε οργασμό για να απολαύσει το σεξ;

Όχι απαραίτητα. Φυσικά ο οργασμός είναι κάτι που απολαμβάνουν όλες οι γυναίκες, όμως οι περισσότερες μπορούν να ικανοποιηθούν σε μεγάλο βαθμό με την τρυφερότητα ή την σωματική επαφή που τους προσφέρει ο σύντροφός τους κατά την διάρκεια του σεξ, ακόμα και αν τελικά δεν έρθουν σε οργασμό.

Οι φυσιολογικές γυναίκες έρχονται σε οργασμό μόνο κάνοντας σεξ;

Μόνο μία στις τρεις γυναίκες έρχεται τακτικά σε οργασμό απλά κάνοντας σεξ. Μία στις τρεις, επίσης, έρχεται σε οργασμό με την σεξουαλική επαφή αλλά χρειάζεται διέγερση με κάποιον άλλον τρόπο, ενώ το τελευταίο τρίτο των γυναικών δεν έρχονται σε οργασμό κάνοντας σεξ αλλά με… βοήθεια.

Οργασμός σημείου G = squirting

Όχι. Το squirting, δηλαδή η γυναικεία «εκσπερμάτωση», είναι ακόμα ένα πράγμα που δεν ξέρουμε πώς συμβαίνει, δεν ξέρουμε γιατί συμβαίνει, και ίσως να μην μάθουμε ποτέ. Ξέρουμε, όμως, ότι έχει συμβεί σε πολλές γυναίκες, και ξέρουμε ότι δεν υπάρχει αναγκαία συσχετισμός ανάμεσά τους.

Η πολύ σκέψη βλάπτει

Το κυνήγι του οργασμού μπορεί να γίνει αγωνιώδες. Αν από την αρχή της σεξουαλικής πράξης στο μυαλό της γυναίκας κυριαρχεί η σκέψη «Πώς/ Πότε θα έρθω σε οργασμό;», τότε πιθανότατα δεν θα χαλαρώσει ποτέ αρκετά, ώστε να φτάσει στην κορύφωση. Με λίγη διάθεση για πειραματισμό σε νέες στάσεις και πλήρη χαλάρωση, ο οργασμός θα έρθει μόνος του.

Η ένταση μετράει

Το είδος έντασης που βοηθά τις γυναίκες να φτάσουν σε οργασμό είναι η μυϊκή ένταση. Πολλές γυναίκες έχουν την λανθασμένη εντύπωση ότι αρκεί να είναι χαλαρές και απαθείς, γιατί έχουν ακούσει πως είναι σημαντική η χαλαρότητα στο σεξ. Όχι πάντα. Η διέγερση και η συστολή (ή το τέντωμα) ορισμένων μυών αυξάνει την ροή του αίματος στο σώμα και κυρίως στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Η διέγερση είναι ο σωστός δρόμος που οδηγεί τις περισσότερες γυναίκες στην κορύφωση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v