Oικονομικά σαλέ για εκδρομή στο βουνό

Χειμώνιασε κι είπαμε να πάρουμε τα βουνά και να μείνουμε σε κάποια από τα πιο οικονομικά σαλέ της χώρας.

Oικονομικά σαλέ για εκδρομή στο βουνό

Έφτασε Δεκέμβρης φέτος για να χειμωνιάσει, κι όπως καταλαβαίνεις έχουμε αρχίσει να κάνουμε ήδη τα κουμάντα μας για μια ολιγοήμερη απόδραση σε κάποιο από τα φρεσκοχιονισμένα ελληνικά βουνά. Οι καιροί είναι δύσκολοι- το καταλαβαίνουμε. Ωστόσο, με πολύ αυστηρό προγραμματισμό ίσως καταφέρεις να εκμεταλλευτείς κάποιες από τις ευκαιρίες που υπάρχουν εκεί έξω. Εμείς κάναμε την ψακτική μας και με περηφάνια σου παρουσιάζουμε τη λίστα μας.

To Σαλέ των χρωμάτων στα Τρίκαλα Κορινθίας

Στα Τρίκαλα Κορινθίας που τα περνάς όνομα και πράγμα. Άνω, Κάτω και Μεσαία, τρία χωριά σε ένα, ή ένα χωριό με τρεις ξεχωριστές συνοικίες, το χωριό των Τρικάλων είναι το πιο κοσμοπολίτικο της περιοχής και δικαίως έχει τόσους πιστούς επισκέπτες ανά τα χρόνια. Το κατάλυμα βρίσκεται ανάμεσα σε καρυδιές, με θέα τη Ζήρια και τα χωριά Μάννα, Στύλια, Παναρίτι.

Κάθε δωμάτιο είναι μοναδικό σε χρώματα και στιλ και έχει ένα αίθριο με πρόσβαση στον κήπο ή μπαλκόνι με θέα στο βουνό. Ο πρωινός μπουφές είναι τουλάχιστον λαχταριστός με μαρμελάδες κάθε λογής, κομπόστες, κρέμες, βραστό κέικ με μαύρη ή λευκή σοκολάτα, τάρτες αλμυρές και γλυκές, πίτες, αυγά από κοτέτσι της περιοχής, ενώ κάθε ζεστή γωνιά του δωματίου σου (ειδικά αυτή πλάι στο τζάκι), μοιάζει βγαλμένη από διαγωνισμό του Pinterest. Με 70€ μπορείς να βρεις δίκλινο (συμπεριλαμβανομένου πρωινού) και να απολαύσεις μια υπέροχη κοντινή απόδραση. 

Μαυραγανέϊκο στα Τρίκαλα Κορινθίας

Παραμένουμε στη μέση συνοικία των Τρικάλων, μιας και όντας μόλις μιάμιση ώρα μακριά από την Αθήνα, συνιστούν τον απόλυτο προορισμό. Αν θες να απολαύσεις τη ζεστασιά που προσφέρει το τζάκι με ξύλα και τα πουπουλένια παπλώματα, και να τη συνδυάσεις με τηλεορασάρες και ενημερωμένη ταινιοθήκη με dvd, τότε το Μαυραγανέικο είναι το place to be. Το κατάλυμα βρίσκεται στο κέντρο των Μεσαίων Τρικάλων Κορινθίας σε απόσταση 50 μέτρων από την πλατεία του χωριού και σε υψόμετρο 1000 μέτρων, ενώ προσφέρει μια υπέροχη θέα προς τον κορινθιακό κόλπο και την οροσειρά της Ζήρειας. Για τέσσερα άτομα ο λογαριασμός δεν θα ξεπεράσει τα 100 ευρώ συνολικά στις άνετες εγκαταστάσεις του. 

Stivakti Σαλέ στο Καρπενήσι

Στο χωριό Άγιος Νικόλαος, το Stivakti Chalet απέχει μόλις 6 χλμ. από το Καρπενήσι και 18 χλμ. από το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, κι είναι μια εξαιρετική επιλογή αν είσαι λάτρης της Ευρυτανίας. Ζεστό κι έξτρα χουχουλιάρικο με τα τζάκια και τις φλοκάτες του, φέρνει στο νου παραδοσιακά σκανδιναβικά σπιτάκια που δεν τους σκιάζουν κρύα και χιονιάδες. Στον χώρο υπάρχει τηλεόραση 32 ιντσών και dvd player μαζί με λοιπά κομφόρ που θα κάνουν τη διαμονή σου εκεί αξέχαστη. Το δίκλινο δωμάτιο κοστίζει 70€ ανά διανυκτέρευση.

Σαλέ Αρχοντικά στον Φενεό

Στα 1.100μ, στη Ζήρεια, βρίσκεται η γραφική πρωτεύουσα του Φενεού, Γκούρα. Το Chalet-Αρχοντικό βρίσκεται μέσα στο δάσος και δεσπόζει στη κορυφή του χωριού. Το πανοραμικό μπαλκόνι, με απίστευτη θέα στο οροπέδιο και τα γύρω βουνά, μεταμορφώνεται από ώρα σε ώρα μαζί με το τοπίο και το δάσος, σε ένα μοναδικό σκηνικό. Καθένας βρίσκει αυτό που ψάχνει. Ο χώρος μοιάζει βγαλμένος από χειμωνιάτικο παραμύθι και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 10-12 άτομα αν χρειαστεί. Για μια παρέα 6 ατόμων μοιάζει ιδανική επιλογή με κόστος ανά διανυκτέρευση στα 330€. 

Antique Luxury

Αυτή η πετρόχτιστη παραδοσιακή βίλα βάζει κάτω κι ελβετικά σαλέ, χάρη στις ανέσεις που προσφέρει. Σε έναν χώρο που ξεπερνά τα 75 τετραγωνικά κι είναι γεμάτος με έργα τέχνης κι έπιπλα αντίκες το τζάκι σιγοκαίει όσο εσύ κρυφοκοιτάς από το παράθυρο τις ομορφιές του χωριού Δάφνη στα Καλάβρυτα (20 χιλιόμετρα μόλις μακριά από το κέντρο της πόλης). Στο μπάνιο υπάρχει Jakuzzi για να ανεβάσει σε άλλο level την χειμερινή σου απόδραση. Η τιμή του για τέσσερα άτομα ανέρχεται στα 204 ευρώ για κάθε διανυκτέρευση.

Karaste Σαλέ στην Αράχωβα

Η Αράχωβα απολαμβάνει τον τίτλο της βασίλισσας των χειμερινών εκδρομών δικαίως. Αν θες ωστόσο να συνδυάσεις μια κοντινή απόδραση με μια εξαιρετική κι έξτρα χουχουλιάρικη διαμονή τότε το Karaste Σαλέ είναι η ιδανική επιλογή. Παραδοσιακό με αέρα που φέρνει στον νου γραφικά χωριά βουκόλου ζωγράφου, το Karaste παρέχει τις απαιτούμενες ανέσεις σε έναν ταξιδιώτη, ενώ βρίσκεται μια ανάσα από το κέντρο της Αράχωβας. Στα 200 ευρώ η διανυκτέρευση για 4 άτομα. 

Σαλέ με σοφίτα και τζάκι

Παραμένουμε στη super hot Αράχωβα και πάμε σε ένα σαλέ που θυμίζει λατρεμένη παιδική ανάμνηση σε ορεινό χωριό. Ένας παραδοσιακός χώρος, ικανός να φιλοξενήσει μέχρι 8 άτομα, με σοφίτα και τζάκι για να τρελάνεις από τη ζήλεια τους ακολούθους σου στο Instagram. Αυτό το σαλέ περιλαμβάνει 4 υπνοδωμάτια, τηλεόραση και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με πλυντήριο πιάτων, φούρνο μικροκυμάτων, πλυντήριο ρούχων, ψυγείο και φούρνο για να μην σου λείψει τίποτα. Η τιμή του για 8 διαμένοντες ανέρχεται στα 360 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου πρωινού).

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v