Το αυτοκίνητο για την φθινοπωρινή εκδρομή στη Μάνη

Τόπος μαγευτικός, η αγέρωχη Μάνη ξεδιπλώνει τις ομορφιές της μέσα από ένα road trip με το μοναδικό Ford Kuga PHEV.
Το αυτοκίνητο για την φθινοπωρινή εκδρομή στη Μάνη

Η Μάνη είναι ιστορική περιοχή της Πελοποννήσου. Γεωγραφικά, η κυρίως Μάνη ή Μέσα Μάνη, όπως ονομάζεται τοπικά, ορίζεται από τον αυχένα του Ταΰγετου Σαγιά και καταλήγει στο Ακρωτήριο Ταίναρο.

Η Μέσα Μάνη διακρίνεται με βάση την κατά μήκος κορυφογραμμή στην Ανατολική Μάνη ή προσηλιακή Μάνη, που βλέπει προς το Λακωνικό Κόλπο και στη Δυτική Μάνη ή απόσκερη ή αποσκιερή Μάνη, που βλέπει στο Μεσσηνιακό Κόλπο. Βορειότερα της Δυτικής Μάνης, δηλαδή από την περιοχή της Καρδαμύλης, βρίσκεται η Μεσσηνιακή Μάνη, ή όπως την αποκαλούν τοπικά η Έξω Μάνη. Ο διαχωρισμός αυτός διακρίνεται και στα επίθετα των κατοίκων, όπου κατά κανόνα της μεν Λακωνικής Μάνης καταλήγουν σε -άκος και στη Μεσσηνιακή Μάνη σε -έας.

Η περιοχή της Μάνης περιλαμβάνει τις άλλοτε επαρχίες του Γυθείου και Οιτύλου της Λακωνίας. Η συνολική της έκταση φθάνει τα 1800 τ.χλμ. επί συνολικού μήκους 75 χλμ. και μέγιστου πλάτους 28 χλμ. που καταλήγει στο Ακρωτήριο Ταίναρο, με σπονδυλική στήλη το όρος Ταΰγετος και ψηλότερη κορυφή τον Προφήτη Ηλία (2.404 μ.). Ο συνολικός πληθυσμός της το 1961 έφθανε τους 20.300 κατοίκους, που ζούσαν σε 150 περίπου οικισμούς.

Ασφαλές και άνετο SUV

Για την φθινοπωρινή εκδρομή στη Μάνη, προτείνουμε το Ford Kuga PHEV γιατί είναι ένα μεγάλο, ασφαλές και άνετο SUV που αξιοποιεί τα καλύτερα στοιχεία δύο τεχνολογιών της αυτοκίνησης.
Το Kuga PHEV είναι ένα πολυτάλαντο SUV το οποίο συνδυάζει την ελευθερία κίνησης που του εξασφαλίζει ο προηγμένος βενζινοκινητήρας 2.5 της Ford που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, με την αθόρυβη κίνηση μηδενικών εκπομπών ρύπων σε μια ποικιλία οδηγικών σεναρίων που του προσφέρει ο ισχυρός ηλεκτροκινητήρας, η γεννήτρια και η μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh.



Φορτίζεται εν κινήσει

Η τελευταία μπορεί να φορτίζεται αυτόματα ακόμα και εν κινήσει, μέσω της τεχνολογίας αναγεννητικής πέδησης της Ford. Την ίδια στιγμή, οι οδηγοί μπορούν να επιλέγουν πότε αλλά και πώς να αξιοποιούν την ενέργεια της μπαταρίας χρησιμοποιώντας τα προφίλ EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge. Όταν η μπαταρία φτάνει στο κατώτερο επίπεδο φόρτισης, το Kuga PHEV αυτόματα επιστρέφει στη λειτουργία EV Auto συμπληρώνοντας την ισχύ του βενζινοκινητήρα με υποβοήθηση από τον ηλεκτροκινητήρα με χρήση της ανακτημένης ενέργειας.

Εύκολη φόρτιση στο σπίτι

Μία πλήρης φόρτιση της μπαταρίας από εξωτερική ηλεκτρική παροχή 230V ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 6 ώρες εξασφαλίζοντας σε κάθε περίπτωση ηλεκτρική αυτονομία 56 χλμ. στο πρωτόκολλο WLTP. Για να είναι η φόρτιση στο σπίτι όσο το δυνατόν ταχύτερη, μπορεί να εγκαταστήσει κανείς τον επιτοίχιο φορτιστή Ford Wallbox. Από εκεί και πέρα, με δυνατότητα φόρτισης από 0-100% σε λιγότερο από 3,5 ώρες, ο φορτιστής Ford Wallbox είναι σε θέση προσφέρει πολύ μικρότερους χρόνους φόρτισης σε σύγκριση με μια απλή οικιακή πρίζα.

Όλα στην οθόνη του κινητού

Οι οδηγοί του Kuga PHEV απολαμβάνουν μια μοναδική εμπειρία εξηλεκτρισμένου οχήματος μας και η προηγμένη εφαρμογή FordPass επιτρέπει στον οδηγό να ελέγχει μέσω της οθόνης του κινητού του μια σειρά παραμέτρων και λειτουργιών, όπως είναι τα επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας και ο προγραμματισμός της φόρτισής της. Την ίδια στιγμή, οι πελάτες μπορούν να εντοπίζουν τους σταθμούς φόρτισης, ακόμα και να ενημερώνονται για το ιστορικό φόρτισης ώστε να έχουν μια συνολική εικόνα της ενέργειας που έχει καταναλωθεί καθώς και της απόστασης που έχει διανύσει το Kuga PHEV αποκλειστικά με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας.

Το Ford Kuga είναι το πρώτο SUV που βασίζεται στη νέα παγκόσμια αρχιτεκτονική C2 της Ford, η οποία συμβάλει στη βελτιωμένη αεροδυναμική για καλύτερη απόδοση καυσίμου και μειώνει το βάρος έως και 90 κιλά. Επιπλέον, η νέα αρχιτεκτονική έχει σχεδιαστεί για να βελτιώνει την απόδοση σύγκρουσης. προσφέρει 10% περισσότερη στρεπτική ακαμψία για βελτιωμένη δυναμική και βελτιωμένη οδήγηση και δημιουργεί περισσότερο χώρο στο εσωτερικό για τα μοντέλα μεσαίου μεγέθους της Ford, ενώ παράλληλα επιτρέπει την εκφραστική και δυναμική σχεδίαση.



Premium αισθητική

Το ολοκαίνουργιο Kuga εισάγει μια χαρακτηριστική νέα εξωτερική σχεδίαση που είναι πιο σμιλεμένη και με premium αισθητική. Ενσωματώνει μεγαλύτερο μεταξόνιο που δημιουργεί μεγαλύτερο αποτύπωμα στο δρόμο ωφελώντας την οδήγηση και τη σταθερότητα.

Το Ford Kuga PHEV, 2.5 βενζίνη Duratec, 225 ίππων, αυτόματο CVT, διατίθεται με πλούσιο εξοπλισμό στην έκδοση ST-LINE X και κοστίζει 49.898 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v