Πάμε για ρακές σε Μεταξουργείο, Βοτανικό, Κεραμεικό

Αν είσαι φαν της ρακοκατάστασης τότε πρέπει να επισκεφθείς επειγόντως αυτές τις διευθύνσεις σε Μεταξουργείο, Βοτανικό και Κεραμεικό.

Πάμε για ρακές σε Μεταξουργείο, Βοτανικό, Κεραμεικό

Ξέρουμε ότι τα ρακάδικα είναι παντός καιρού, ωστόσο τώρα που χειμώνιασε εμείς τα έχουμε κάνει στέκι μας. Βλέπεις, αφορμή ψάχναμε για να κουρνιάσουμε σε μια γωνιά μαζί με το ταίρι ή την παρέα μας και να τσιμπολογάμε μεζεκλίκια όσο τα ρακόμελα ζεσταίνουν το μέσα μας. Αν ανήκεις κι εσύ στη συνομοταξία των ρακόφιλων, τότε σου έχουμε τα κατάλληλα μέρη που μπορείς να επισκεφθείς σε Βοτανικό, Μεταξουργείο και Κεραμεικό. Ετοιμάσαμε και λίστα για να ξέρεις πώς να πορευτείς.

Το Λαΐνι

Αρτεμισίου 40, Κεραμεικός, τηλ: 21 1402 1485

Το Λαΐνι είναι ένας κρητικός καφένες που μοσχοβολά η κουζίνα του από τις νοστιμιές που ετοιμάζονται καθημερινά για τους πιστούς θαμώνες του. Η ατμόσφαιρα ζεστή και το προσωπικό έξτρα φιλικό δεν χάνει ευκαιρία να σε κεράσει ένα ποτηράκι ρακή παραγωγής του. Επιβάλλεται να δοκιμάσεις από τον κατάλογο κουνέλι τσιγαριαστό, χοχλιούς μπουρμπουριστούς, χειροποίητα σιουφικτά αυγά με στάκα, σύγκλινο με ομελέτα, πιπεριές ξιδάτες, πατατοσαλάτα, μαυρομάτικα με βαλσάμικη κρέμα, καπνιστά μπριζολάκια σφακιανή πίτα με μέλι, λουκάνικο ξυδάτο και απάκι κοτόπουλο. Για ένα γενναίο τσιμπολόγημα συνοδεία ρακής, υπολόγισε περί τα 12-15€ το άτομο.

Κορόβα

Κεραμεικού 93-95, Μεταξουργείο τηλ: 21 3030 1210

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Κορόβα (@athenskorova)

Η Κορόβα έδωσε ένα νέο αέρα στην πολυσύχναστη γειτονιά του Μεταξουργείου, χάρη στη μοντέρνα διακόσμησή της και τις γαστρονομικές της ανησυχίες. Η παρεΐστικη ατμόσφαιρα δεν λείπει προφανώς από εδώ κάνοντας την Κορόβα ιδανικό μέρος για ρακοποσίες μέχρι τελικής πτώσεως. Μην φύγεις αν δεν δοκιμάσεις τα ρωσικά τπελμένι, που είναι ζυμαρικά γεμισμένα με κιμά και περιχυμένα με σως από γιαούρτι και ντομάτα, τα μπιφτέκια φακής και καρότου, τη ρεβυθοσαλάτα, το μοσχαράκι ραγού, τον βοδινό καβουρμά με πατάτες baby, το κοτόπουλο με τζίντζερ, ξύσμα λεμονιού και μουστάρδα και τη σοκολατόπιτα για να δέσει το γλυκό. Ο λογαριασμός μαζί με τις ρακές δεν θα ξεπεράσει τα 15-18€ το άτομο.

Μπαχανέζος

Μεγάλου Αλεξάνδρου 109-111, Μεταξουργείο τηλ: 21 6900 7056

Κρυμμένος σε ένα μικρό πεζοδρόμιο που δύσκολα το παίρνει το μάτι σου, ο Μπαχανέζος είναι ένας μαγκιόρικος μεζεδοκαφενές που συχνά πυκνά στήνει ωραιότατες ρεμπέτικες βραδιές για να συνοδέψεις τις ρακές, τα ουζάκια αλλά και τα κρασάκια σου (εμείς εδώ δεν κρίνουμε). Αν θέλεις να τσιμπολογήσεις τίποτις σού συστήνουμε ανεπιφύλακτα παστουρμαδόπιτα σχάρας, μαστέλο Χίου ψητό στη σχάρα που σερβίρεται με χειροποίητο γλυκό λεμόνι, θράψαλο ξιδάτο, τηγανιά κοτόπουλο με πιπεριές, χοιρινό φιλετάκι σχάρας, χοιρινό κρασάτο, γαύρο μαρινάτο, καπνιστή ρέγκα, μαριναρισμένο παϊδάκι κοτόπουλο με πέστο μαϊντανού, και μπιφτέκια με πιτούλες. Υπολόγισε περί τα 12-15€ το άτομο.

Λούης

Λεωνίδου 87,Κεραμεικός, τηλ. 21 0347 6926

Ο Λούης είναι ένας από τους καφενέδες της καρδιάς μας, γιατί συνδυάζει φτηνά αλκοόλια με τίμια μεζεδάκια σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές. Σκέφτεσαι κάτι καλύτερο για τον φετινό δύσκολο χειμώνα; Όχι είναι η απάντηση ειδικά όταν ο Λούης έχει κι ένα εξαιρετικά εκλεπτυσμένο μουσικό γούστο παίζοντας υπέροχες μπλουζιές και τζαζιές. Για να συνοδέψεις ρακές και ουζάκια μπορείς να παραγγείλεις πατατοσαλάτα, γιαπράκια, σουτζούκι αρμένικο, γραβιέρα Κρήτης ή και ποικιλία αλλαντικών. Ο λογαριασμός δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 10-12 ευρώ σε αυτό το value for money στέκι του Κεραμεικού.

Πυρολίκι

Μεγάλου Αλεξάνδρου 117, Κεραμεικός, τηλ. 21 0342 0293

Τι κι αν έπιασαν τα κρύα, η αυλή στο Πυρολίκι έχει τις απαραίτητες σόμπες για να ζεσταθεί το κοκαλάκι μας και να πιούμε τις ρακές μας, μαζί με εκλεκτά πιάτα που θα κάνουν την γαστρονομική καρδούλα σου να σκιρτήσει. Ξεκινάμε με φορμαέλα Αράχωβας με chutney μήλου και μύρτιλλα και ταλαγάνι Μεσσηνίας με σάλτσα αγγουριού και γλυκό κουμ-κουάτ και συνεχίζουμε με ντολμαδάκια με σάλτσα γιαουρτιού και πατάτες γεμιστές με πουρέ από καραμελωμένα κρεμμύδια, τυρί σαν Μιχάλη και μανιτάρια τουρσί. Το λουκάνικο από αγριογούρουνο είναι must όπως και το μπιφτέκι προβατίνας, ενώ ο λογαριασμός θα κινηθεί μεταξύ 15-18€ για γενναίο τσιμπολόγημα.

Ραφίκι

Πέλλης 22, Βοτανικός, τηλ.: 21 0346 4717

Μια νέα άφιξη στη γειτονιά του Βοτανικού το Ραφίκι, σου υπόσχεται πως θα μνημονεύεις για μέρες το όνομα αυτού του γκουρμέ μεζεδοπωλείου που ήδη κάνει έναν μικρό χαμούλη στην περιοχή. Αφού παραγγείλουμε κάποια από τα εκλεκτά αποστάγματα περνάμε στα μεζεδάκια που είναι το δυνατό χαρτί στο Ραφίκι. Σου προτείνουμε τα νιόκι με καπνιστή πανσέτα, την γραβιέρα με τσιμένι, το κριθαρότο μανιταριών με λάδι τρούφας, το κοτόπουλο με μουστάρδα και μέλι, τη μους ταραμά, τα αυγά με σύγκλινο Μάνης, τον τσίρο με φακές Beluga, το τραχανότο και τα χειροποίητα παστουρμαδοπιτάκια με σως γιαουρτιού και μαρμελάδα ντομάτας. Το κόστος για ένα πλήρες γεύμα, μαζί με ούζα, ρακές ή κρασί κυμαίνεται μεταξύ 17-20€ ανά άτομο.

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v